Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Tips voor beperken van slijtage aan spuitdopp

Spuitlicentie verlengen via Royal Brinkman

Royal Brinkman biedt je de mogelijkheid je spuitlicentie (vakbekwaamheidsbewijs) te verlengen tijdens de Royal Brinkman themadagen en spuitlicentie verleningsbijeenkomsten. Momenteel staan de volgende spuitlicentieverlengingen gepland:

DatumLocatieSectorAanmelden
2021NNBNNBVraag naar de mogelijkheden


Spuitlicentie verlengen

Waarom de spuitlicentie?

Sinds 1 juli 1996 is een spuitlicentie (bewijs van vakbekwaamheid) nodig voor het verkopen, in opslag hebben of toepassen van professionele gewasbeschermingsmiddelen. De regelgeving vloeit voort uit het overheidsbeleid naar een verdere verduurzaming van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, gericht op het verminderen van risico's en emissies. Sinds september 2007 is wettelijk verankerd dat geïntegreerde gewasbescherming het uitgangspunt van werken is. Er is afgesproken dat iedereen die met professionele gewasbeschermingsmiddelen werkt, een spuitlicentie moet hebben. Dat is het bewijs dat je over de juiste kennis en vaardigheden beschikt. 

Registreren spuitlicentie

Via onderstaand formulier kan je je spuitlicentienummer registreren. Wij zullen deze gegevens dan verwerken in onze administratie. De registratie hiervan is verplicht en nodig voor de verkoop van producten die onder de wet gewasbeschermingsmiddelen & biociden vallen.

Spuitlicentie halen

Wil je een spuitlicentie halen? Neem dan contact op met Bureau Erkenningen. Deze overheidsinstantie faciliteert, organiseert en controleert de spuitlicentie. Klik hier voor meer informatie over het halen van een spuitlicentie. 

Vakbekwaamheid KBA (knaagdierbeheersing)

Naast een spuitlicentie, heeft sinds 1 juli 2015 elke agrariër een bewijs van vakbekwaamheid nodig voor het toepassen van professionele rodenticiden op het eigen bedrijf. De regelgeving vloeit voort uit het overheidsbeleid naar een verder zorgvuldig gebruik van rodenticiden en het voorkomen van resistenties. Het vakbekwaamheidsbewijs knaagdierbeheersing kan zelfstandig bestaan of worden toegevoegd aan het vakbekwaamheidsbewijs gewasbescherming. Dit laatste geldt alleen bij UG (uitvoeren gewasbescherming), BG (bedrijfsvoeren gewasbescherming) of BG+DB (distribueren gewasbescherming).

Geldigheid spuitlicentie

De licentiepas is vijf jaar geldig. Binnen deze vijf jaar moeten verplicht kennisbijeenkomsten worden gevolgd om de geldigheid van de spuitlicentie te kunnen verlengen met nog eens vijf jaar. Het aantal kennisbijeenkomsten en verplichte thema’s (Veiligheid & techniek, Teelt en Transport & opslag) is afhankelijk van het niveau van de spuitlicentie, zie onderstaande tabel.

Geldigheid spuitlicentie

Meer informatie hierover kan je vinden op de website van Bureau Erkenningen.

Spuitlicentie verlengen bij Royal Brinkman

Royal Brinkman faciliteert alleen bijeenkomsten die eraan bijdragen je spuitlicentie te kunnen verlengen. Voor opleidingen en examens om de spuitlicentie te behalen, verwijzen we je graag door naar Bureau Erkenningen, Lentiz cursus & consult of Terra Trainingen.

Spuitlicentie verlenging voor klantengroepen

Wil je als klantengroep van Royal Brinkman een bijeenkomst voor het verlengen van spuitlicenties laten organiseren? Dat kan. Dit kan zowel intern als bij Royal Brinkman op locatie voor groepen van minimaal 12 personen. Je kan door middel van onderstaand formulier je wensen aangeven. Daarna wordt er contact met je opgenomen (op werkdagen binnen 24 uur) om de eventuele mogelijkheden te bespreken.

Bureau Erkenningen

Bureau Erkenningen is de instantie die vanuit de overheid de spuitlicentie faciliteert, organiseert en controleert. Vragen over het aanpassen van gegevens op je pas en over welke thema’s je nog bijeenkomsten hoort te volgen om de geldigheid van je spuitlicentie te waarborgen, worden door Bureau Erkenningen beantwoord. Indien je een bijeenkomst volgt die georganiseerd wordt door Royal Brinkman, zal je door Royal Brinkman worden afgemeld bij Bureau Erkenningen zodat de punt wordt toegekend. Ook behoudt Bureau Erkenningen zich het recht om tijdens de bijeenkomsten controle uit te voeren naar zowel de inhoudelijke informatievoorziening als de aanwezigheid van de deelnemers en het kunnen tonen van de spuitlicentiepas. 

W: www.erkenningen.nl
T: 088-0424242

Achterop je licentiepas staan de contactgegevens ook genoemd.
Vragen over spuitlicentie verlengen
Heb je vragen over het verlengen van je spuitlicentie? Neem dan contact op met Jan Krouwer. Dit kan per e-mail, of telefonisch via 0174 - 446 319. 
Do not delete this link