Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Ervaringen - klantverhalen - Let's improve together

Royal Brinkman ontwikkelt innovatieve oplossingen voor wereldwijde tuinbouwondernemers. Het doel hiervan is altijd het verbeteren van het gewas. Samen met onze specialisten en partnerleveranciers gaan we op zoek naar de beste oplossing voor iedere situatie. Let's improve together!

In dit overzicht bevinden zich klantverhalen van toonaangevende tuinbouwondernemers uit diverse gewassen. Benieuwd naar hun ervaring? Lees meer over de voordelen van de oplossingen van Royal Brinkman. 

 • Growers United over zonnepanelen

  Aan de A20 in Maasdijk is het splinternieuwe verpakkingsbedrijf Growers United gebouwd en in gebruik genomen in 2020. De zonnepanelen installatie is door Royal Brinkman opgeleverd per juni 2021. Ronald Janssen, projectmanager Growers United: “Er liggen zoveel mogelijk zonnepanelen op het dak naast het parkeergedeelte, totaal 4300 stuks.”

  Lees meer
 • Frank de Koning over het RIBA-weeg en registratiesysteem

  Frank de Koning zijn weeg en registratiesysteem was aan vervang toe. Veel producten gaan in kleine verpakkingen weg. Dat geeft veel kleine partijen, veel verpakkingsmateriaal en veel handelingen. Daarom stond boven aan het wensenlijstje niet alleen een goed weegsysteem maar ook registeren. Dat doen ze nu met de RIBA plateauweegschalen en de RMS-software.

  Lees meer
 • Van Gog Kwekerijen over Moleaer en Huwa-San TR-50

  Van Gog Kwekerijen is de eerste locatie waar zowel nanobubbles als de zilvergestabiliseerde waterstofperoxide Huwa-San TR-50 wordt ingezet ter verbetering van de waterkwaliteit tijdens de teelt. Deze twee technieken versterken elkaar in de aanpak van Pythium in de komkommerteelt. We bespreken de bevindingen met Maurice Ruhl.

  Lees meer
 • Paprikatelers Bestpeppers en Kees van Tuyl over Orius roofwantsen

  Orius roofwantsen zijn uitstekende tripsbestrijders. Ze worden daarom op grote schaal ingezet in de paprikateelt. Een punt van verbetering is de populatieopbouw in het vroege voorjaar. We bespreken de ervaringen met Bertus van Dijk van Bestpeppers en Jan Bel van Kees van Tuyl.

  Lees meer
 • Lugt Lisianthus over een brandschoon watergeefsysteem

  We zijn op bezoek bij Lugt Lisianthus in Monster en spreken Wesley van der Lugt. “Wij zochten naar een oplossing om de leidingen op de langere termijn schoon te houden. Dat hebben wij gevonden in het meedoseren van het desinfectiemiddel Huwa-San TR-50 tijdens de teelt."

  Lees meer
 • Kwekerij Reijm Nieuwerkerk over schuimdesinfectie met Menno Florades

  Gerbera is een kwetsbaar gewas en schimmels als Verticillium en Fusarium wil je koste wat kost voorkomen. Goede hygiëne helpt kwekers om deze schimmels buiten de deur te houden. De teeltwisseling is het uitgelezen moment om schimmelsporen te doden. Een hele uitdaging aangezien er vaak nog gewas in de kas staat en de leidingen nog worden gebruikt. Gerberakweker Johan Reijm deelt zijn ervaring.

  Lees meer
 • Kwekerij Moors over Valent Pepper Twine

  Rob Moors uit Asten-Heusden is altijd bereid om iets nieuws te proberen. Dat was ook het geval toen zijn accountmanager van Royal Brinkman hem voor aanvang van de vorige teelt vroeg om een nieuw gewastouw te proberen.“Valent Pepper zou nog minder rekken en een hogere belasting aankunnen dan het gangbare touw voor paprika’s, gemakkelijk te verwerken zijn én iets voordeliger. Nou, laat maar komen dan.”

  Lees meer
 • Schenkeveld over de Service Engine

  “Ons vorige systeem voor service- en onderhoudstaken was niet meer toereikend. We konden hierin enkel taken aanmaken en afvinken”, geeft Richard Schenkeveld, tomatenteler uit Schipluiden aan. “Maar door de toename van het aantal machines en door uitbreiding in het personeel, snakten we naar meer inzicht en overzicht. We werden getipt over de Service Engine en van daaruit is het balletje gaan rollen”.

  Lees meer
 • Madibakweker Kees de Jongh over de Alumaster 2.0

  Onze spuitrobot was na 18 jaar aan vervanging toe. Op ons wensenlijstje voor een nieuwe spuitrobot stonden twee woorden: volautomatisch én duurzaam. De spuitrobot wordt in onze teelt ingezet om te remmen, spuiten én biologie te verstrooien. De Alumaster 2.0 van Royal Brinkman is een geweldige machine die op onze kwekerij al voor meer dan 50% draait voor het verstrooien van biologie.

  Lees meer
 • Richplant over de Service Engine

  Sinds drie jaar gebruikt hoofd technische dienst Bob Brakel van potplantenkwekerij Richplant uit Naaldwijk de Service Engine van Royal Brinkman. Deze slimme, web-based tool voor desktop en smartphones biedt een volledig overzicht van de onderhoudsstatus van installaties en apparaten op het bedrijf.

  Lees Meer
 • Jac Oudijk over DryGair units

  “De DryGair units behandelen de kaslucht tijdens de teelt, zonder dat daarbij buitenlucht nodig is. Alle energie blijft in de kas; we verliezen geen warmte. Deze efficiënte manier van luchtontvochtiging zorgt voor een energiebesparing van 40% op ons gasverbruik.”

  Lees meer
 • Kwekerij het Westland over Orius roofwantsen

  Een teeltseizoen waarbij de tripsbestrijding goed onder controle is en er geen virus is opgetreden. Dat is in één zin het resultaat van een nieuwe aanpak in de biologische gewasbescherming, hygiëne & desinfectie bij kwekerij Het Westland aan de Vlietweg in Naaldwijk.

  Lees meer
 • SK Roses over Unimite Air Bioverblazer

  “Sinds eind 2019 werken we met een biologische aanpak; we verstrooien montdorensis roofmijten met Powerfood voermijten. Met de bioverblazer van Royal Brinkman gaat de tripsbestrijding nu goed; we hebben in 2020 tot week 36 niet chemisch tegen trips gecorrigeerd.”

  Lees meer
 • Kwekerijen Sensation en de Waal over Orius roofwantsen

  We spreken Aalbert Ekelmans, chrysantenteler in een dubbelinterview met collega-chrysantenteler Kim de Waal in Tuil. Beiden hebben de afgelopen maanden intensief getest met het nieuwe soort Orius in combinatie met de nieuwe Power Food Plus en beiden zijn zeer enthousiast.

  Lees meer


Stel je vraag

Heb je vragen of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met een van onze productspecialisten, of stel je vraag via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.


Do not delete this link