Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Ervaringen - klantverhalen - Let's improve together

Royal Brinkman ontwikkelt innovatieve oplossingen voor wereldwijde tuinbouwondernemers. Het doel hiervan is altijd het verbeteren van het gewas. Samen met onze specialisten en partnerleveranciers gaan we op zoek naar de beste oplossing voor iedere situatie. Let's improve together!

In dit overzicht bevinden zich klantverhalen van toonaangevende tuinbouwondernemers uit diverse gewassen. Benieuwd naar hun ervaring? Lees meer over de voordelen van de oplossingen van Royal Brinkman. 

 • Amigo Plant over verbeteren plantweerbaarheid dankzij micro-organismen

  Amigo Plant is een grote speler in succulenten. Duurzaam produceren staat hoog in het vaandel. Een zoektocht naar oplossingen tegen onder andere wortelluis leidde tot een proef met twee bodemverbeteraars op basis van micro-organismen. “De planten reageren op alle fronten verrassend goed”, zegt teeltmanager Marcel Nieuwenhuijzen over de resultaten.

  Lees meer
 • Axia Vegetable Seeds over optimale hygiëne bij veredeling

  Bij Axia Vegetable Seeds staat hygiëne hoog in het vaandel. Sinds het GSPP-certificaat moeten zij ook voldoen aan de meest strikte hygiëne-eisen. Samen met de specialisten van Royal Brinkman hebben zij een hygiëneplan ontwikkeld om ziektekiemen buiten de deur te houden. Axia Vegetable Seeds vertelt hoe zij de risico's op overdracht van ziektekiemen zo goed mogelijk uitsluiten.

  Lees meer
 • Fred van Paassen Chrysanten over het gaas van Royal Brinkman

  Bloemengaas is de basis voor een goede ruimtebenutting bij de teelt van snijbloemen in kassen, waaronder chrysant. De kweker wil elke vierkante centimeter teeltruimte optimaal benutten. Het begint met de kapmaat, de breedte van de hijsligger en de pootafstand, die zijn bepalend voor het maken van het meest ideale gaasplan met zoveel mogelijk mazen.

  Lees meer
 • Batist Oranjepolder over de inzet van TRICHOcontrol

  In de gerberateelt waren rupsen tot voor kort moeilijk te bestrijden. Groene middelen hebben niet altijd het gewenste effect en chemische middelen hebben impact op de biologie. Batist Oranjepolder zocht een biologisch alternatief en kwam uit bij TRICHOcontrol sluipwespen van Royal Brinkman. Een verbeterde strooioplossing bracht de rupsen van Turkse mot onder controle.

  Lees meer
 • HilverdaFlorist over optimale hygiëne bij nieuwe locatie

  HilverdaFlorist realiseerde een nieuwbouwlocatie aansluitend aan de bestaande locatie. De bedrijven zijn op elkaar aangesloten qua logistiek proces en dat vraagt opperste paraatheid op het gebied van hygiëne. We spreken Thijs van Kessel van HilverdaFlorist.

  Lees meer
 • Westeringh Flowers over het versterken van de plantweerbaarheid met CropTimize

  Wortelknobbelaaltjes kunnen veel schade veroorzaken en werden tot voor kort bestreden door de grond regelmatig te stomen. “Dat is prijzig en heeft veel nadelen”, vertelt bedrijfsleider Pim van der Veen. “Royal Brinkman wees ons op CropTimize, een totaalaanpak die de bodem en het gewas vitaler en weerbaarder maakt.”

  Lees meer
 • Tomatoworld over optimale toegangshygiëne

  De grootste uitdaging van Tomatoworld is virussen buiten de deur houden. Met jaarlijks duizenden bezoekers is dat de hoogste prioriteit, helemaal nu de tomatenteelt te maken heeft met een hardnekkig virus. De impact zou groot zijn bij een eventuele besmetting, want Tomatoworld leeft ervan om de deur open te zetten en veel bezoekers binnen te laten. We spreken Ab van Marrewijk van Tomatoworld.

  Lees meer
 • Teler Seasun over recyclebare AC-folie

  “Bij alles wat we doen kijken we kritisch naar de impact op mens en milieu en of het mogelijk is om processen te verduurzamen. Samen met Royal Brinkman en producent Oerlemans Plastics hebben wij initiatief genomen om het gebruik van anticondensfolie te verduurzamen.''

  Lees meer
 • Linflowers over Orius roofwantsen

  De chrysantenteelt is een hele korte teelt. Het is de kunst om in die paar weken op tijd een biologisch leger paraat te hebben voor de bestrijding van trips. Met de toevoeging van de roofwant Orius Plus in combinatie met Power Food Plus lukt het om trips jaarrond onder controle te houden. We spreken David van Tuijl van Linflowers.

  Lees meer
 • Komkommerteler GreenValley over de 26 centimeter Easy Hook

  “Voor de komkommerteelt waren wij op zoek naar een geschikte haak. Een komkommerplant groeit gemiddeld 50 tot 60 centimeter per week. Dit is bijna twee keer zo snel als een tomatenplant die gemiddeld 30 tot 31 centimeter groeit per week. Daarom zochten wij een andere haak dan de 22 of 24 centimeter haak die wij in de tomatenteelt gebruiken.''

  Lees meer
 • Van Gog Kwekerijen over Moleaer en Huwa-San TR-50

  Van Gog Kwekerijen is de eerste locatie waar zowel nanobubbles als de zilvergestabiliseerde waterstofperoxide Huwa-San TR-50 wordt ingezet ter verbetering van de waterkwaliteit tijdens de teelt. Deze twee technieken versterken elkaar in de aanpak van Pythium in de komkommerteelt. We bespreken de bevindingen met Maurice Ruhl.

  Lees meer
 • Growers United over zonnepanelen

  Aan de A20 in Maasdijk is het splinternieuwe verpakkingsbedrijf Growers United gebouwd en in gebruik genomen in 2020. De zonnepanelen installatie is door Royal Brinkman opgeleverd per juni 2021. Ronald Janssen, projectmanager Growers United: “Er liggen zoveel mogelijk zonnepanelen op het dak naast het parkeergedeelte, totaal 4300 stuks.”

  Lees meer
 • Frank de Koning over het RIBA-weeg en registratiesysteem

  Frank de Koning zijn weeg en registratiesysteem was aan vervang toe. Veel producten gaan in kleine verpakkingen weg. Dat geeft veel kleine partijen, veel verpakkingsmateriaal en veel handelingen. Daarom stond boven aan het wensenlijstje niet alleen een goed weegsysteem maar ook registeren. Dat doen ze nu met de RIBA plateauweegschalen en de RMS-software.

  Lees meer
 • Paprikatelers Bestpeppers en Kees van Tuyl over Orius roofwantsen

  Orius roofwantsen zijn uitstekende tripsbestrijders. Ze worden daarom op grote schaal ingezet in de paprikateelt. Een punt van verbetering is de populatieopbouw in het vroege voorjaar. We bespreken de ervaringen met Bertus van Dijk van Bestpeppers en Jan Bel van Kees van Tuyl.

  Lees meer
 • Kwekerij Moors over Valent Pepper Twine

  Rob Moors uit Asten-Heusden is altijd bereid om iets nieuws te proberen. Dat was ook het geval toen zijn accountmanager van Royal Brinkman hem voor aanvang van de vorige teelt vroeg om een nieuw gewastouw te proberen. “Valent Pepper zou nog minder rekken en een hogere belasting aankunnen dan het gangbare touw voor paprika’s, gemakkelijk te verwerken zijn én iets voordeliger. Nou, laat maar komen dan.”

  Lees meer
 • Lugt Lisianthus over een brandschoon watergeefsysteem

  We zijn op bezoek bij Lugt Lisianthus in Monster en spreken Wesley van der Lugt. “Wij zochten naar een oplossing om de leidingen op de langere termijn schoon te houden. Dat hebben wij gevonden in het meedoseren van het desinfectiemiddel Huwa-San TR-50 tijdens de teelt."

  Lees meer
 • Van Gog Kwekerijen over de komkommerclip

  In samenwerking met telers heeft Araymond een nieuwe clip ontwikkelt voor de komkommerteelt, de Brinkman Easy Clip 14mm. Maurice Rugl van Gog Kwekerijen gebruikt de nieuwe clip: ''Dankzij de kleinere 14mm clip schieten ook de kleine blaadjes niet door de clip.''

  Lees meer
 • Schenkeveld over de Service Engine

  “Ons vorige systeem voor service- en onderhoudstaken was niet meer toereikend. We konden hierin enkel taken aanmaken en afvinken”, geeft Richard Schenkeveld, tomatenteler uit Schipluiden aan. “Maar door de toename van het aantal machines en door uitbreiding in het personeel, snakten we naar meer inzicht en overzicht. We werden getipt over de Service Engine en van daaruit is het balletje gaan rollen”.

  Lees meer
 • Madibakweker Kees de Jongh over de Alumaster 2.0

  Onze spuitrobot was na 18 jaar aan vervanging toe. Op ons wensenlijstje voor een nieuwe spuitrobot stonden twee woorden: volautomatisch én duurzaam. De spuitrobot wordt in onze teelt ingezet om te remmen, spuiten én biologie te verstrooien. De Alumaster 2.0 van Royal Brinkman is een geweldige machine die op onze kwekerij al voor meer dan 50% draait voor het verstrooien van biologie.

  Lees meer
 • Kwekerij het Westland over Orius roofwantsen

  Een teeltseizoen waarbij de tripsbestrijding goed onder controle is en er geen virus is opgetreden. Dat is in één zin het resultaat van een nieuwe aanpak in de biologische gewasbescherming, hygiëne & desinfectie bij kwekerij Het Westland aan de Vlietweg in Naaldwijk.

  Lees meer
 • Richplant over de Service Engine

  Sinds drie jaar gebruikt hoofd technische dienst Bob Brakel van potplantenkwekerij Richplant uit Naaldwijk de Service Engine van Royal Brinkman. Deze slimme, web-based tool voor desktop en smartphones biedt een volledig overzicht van de onderhoudsstatus van installaties en apparaten op het bedrijf.

  Lees Meer
 • Kwekerij Reijm Nieuwerkerk over schuimdesinfectie met Menno Florades

  Gerbera is een kwetsbaar gewas en schimmels als Verticillium en Fusarium wil je koste wat kost voorkomen. Goede hygiëne helpt kwekers om deze schimmels buiten de deur te houden. De teeltwisseling is het uitgelezen moment om schimmelsporen te doden. Een hele uitdaging aangezien er vaak nog gewas in de kas staat en de leidingen nog worden gebruikt. Gerberakweker Johan Reijm deelt zijn ervaring.

  Lees meer
 • Jac Oudijk over DryGair units

  “De DryGair units behandelen de kaslucht tijdens de teelt, zonder dat daarbij buitenlucht nodig is. Alle energie blijft in de kas; we verliezen geen warmte. Deze efficiënte manier van luchtontvochtiging zorgt voor een energiebesparing van 40% op ons gasverbruik.”

  Lees meer
 • Kwekerijen Sensation en de Waal over Orius roofwantsen

  We spreken Aalbert Ekelmans, chrysantenteler in een dubbelinterview met collega-chrysantenteler Kim de Waal in Tuil. Beiden hebben de afgelopen maanden intensief getest met het nieuwe soort Orius in combinatie met de nieuwe Power Food Plus en beiden zijn zeer enthousiast.

  Lees meer
 • SK Roses over Unimite Air Bioverblazer

  “Sinds eind 2019 werken we met een biologische aanpak; we verstrooien montdorensis roofmijten met Powerfood voermijten. Met de bioverblazer van Royal Brinkman gaat de tripsbestrijding nu goed; we hebben in 2020 tot week 36 niet chemisch tegen trips gecorrigeerd.”

  Lees meer
 • Village Farms over de Valent O-Haak

  Village Farms in Canada en de Verenigde Staten gebruikt al jaren de Valent O-Haak van Royal Brinkman om de tomatenplanten vast te zetten. In 2016 kozen ze voor het eerst voor de O-Haak. De vrije val op de O-Haak is aangepast in een O-vorm en werkt op een revolutionaire manier.

  Lees meer


Stel je vraag

Heb je vragen of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met een van onze productspecialisten, of stel je vraag via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.


Do not delete this link