Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Do not delete this link

Wolluis Bestrijding

Wolluis biologisch bestrijden? Dan kan met de inzet van natuurlijke vijanden als de roofkever en sluipwesp. Wolluis is een plaaginsect dat zowel in siergewassen als vruchtgroenten voorkomt. De meest voorkomende soort in bedekte teelten is de citruswolluis. Royal Brinkman biedt een breed assortiment voor de biologische bestrijding van wolluis in de professionele glastuinbouw.
12 product(en) gevonden
 ArtikelnaamPrijs per eenheid  AantalBesteleenheid
ANAGYcontrol [500 poppen] (AB1) (Anagyrus vladimiri)
Agrobio
210102565
Prijs per eenheid:
stuk(s)
Anagyrus vladimiri 100 stuks
Entocare
210102169
Prijs per eenheid:
stuk(s)
CRYPTOcontrol [100/fles] adulten (AB2) (Cryptolaemus m.)
Agrobio
210103081
Prijs per eenheid:
pot
Cryptanusia aureiscutellum 25 stuks
Agrobio
210102174
Prijs per eenheid:
stuk(s)
Cryptolaemus (100 larven)
Entocare
210102075
Prijs per eenheid:
stuk(s)
Cryptoleamus [1000/fles] larven (BP) (Cryptolaemus m.)
Biopol
210102074
Prijs per eenheid:
stuk(s)
Encarsia citrina 100 stuks
Entocare
210102168
Prijs per eenheid:
stuk(s)
FLiPPER Plus 10 ltr Insecticide
Insecticide | Bayer | Emulsie, olie in water | Vetzuren, Kaliumzouten
180406218
Prijs per eenheid:
can
LINDIX Rhyzobius (Lindorus) lophanthae [100 stuks]
Entocare
210103102
Prijs per eenheid:
stuk(s)
Leptomastidea abnormis 100 stuks
Entocare
210102161
Prijs per eenheid:
stuk(s)
Leptomastix dactylopii 100 stuks
Entocare
210102170
Prijs per eenheid:
stuk(s)
Microterys nietneri 100 stuks
Veiligheidsschoen | Entocare
210102158
Prijs per eenheid:
stuk(s)
Resultaat 1-12 van 12
Toon
Do not delete this link

Natuurlijke vijanden ter bestrijding van wolluis

Wolluis is één van de meest voorkomende plagen in de bedekte teelten in de tuinbouw. Wolluis is moeilijk te bestrijden met chemische bestrijdingsmiddelen vanwege de beschermende wollaag die de wolluis creëert. Hierdoor kunnen gewasbeschermingsmiddelen de luis niet bereiken. Het is daarom van groot belang om wolluis tijdig te signaleren en bestrijden. Steeds vaker wordt gebruik gemaakt van biologische bestrijding van wolluis. Wolluis biologisch bestrijden doe je middels de inzet van natuurlijke vijanden, waaronder:
  • Roofkever Cryptolaemus montrouzieri is de natuurlijke vijand van wolluis en worden ingezet in grote wolluishaarden. Wanneer er niet genoeg wolluis aanwezig is, dan valt de roofkever ook blad- en schildluizen ten prooi aan.
  • Sluipwespen Leptomastix dactylopii, Leptomastidae abnormis, Allotropa musae worden ingezet als natuurlijke bestrijder van wolluis. Elke sluipwesp heeft een voorkeur voor een stadium of ander type wolluis.
Naast roofkevers en sluipwespen wordt ook de gaasvlieg Chrysoperla carnea ingezet ter biologische bestrijding van wolluis. De gaasvlieg is naast wolluis ook de natuurlijke vijand van onder andere trips en witte vlieg. Een chemische bestrijding van wolluis is met name moeilijk in het volwassen stadium van wolluis. Wanneer jonge wolluizen uit het wol van hun ouders komen dan is het aan te raden om de spuitoplossing hier op te richten. Onze specialisten schreven een artikel: Hoe kun je wolluis bestrijden? In dit artikel komen onder andere de verschillende wolluizen zoals de citruswolluis, langstaartwolluis en tomatenwolluis aan bod. Bovendien vind je meer informatie over het herkennen van wolluis, het schadebeeld en de levenscyclus van wolluis. 

Wolluis biologisch bestrijden met roofkever Cryptolaemus

De roofkever Cryptolaemus wordt ingezet als biologische bestrijder van wolluis. De roofkever is effectiever predator in grote wolluishaarden. Het is aan te raden om de roofkever uit te zetten op een koel moment van de dag en de kevertjes uit te strooien op aangetaste planten. In het assortiment vind je diverse producten die de roofkever Cryptolaemus bevatten, waaronder CRYPTOcontrol. CRYPTOcontrol, gepoduceerd door AgroBío, is verkrijgbaar in verschillende verpakkingen 10 larven per blisterverpakking of 100 adulten in een fles. De verpakkingen bevatten voeding zodat de larven zich niet uithongeren tijdens het transport. 

Wolluis biologisch bestrijden met sluipwespen

Naast de roofkever worden diverse sluipwespen ingezet tegen wolluis. De sluipwesp Leptomastidea wordt voornamelijk ingezet ter bestrijding van de citruswolluis en heeft voorkeur voor het tweede larvenstadium. Tevens wordt de sluipwesp Leptomastix ter bestrijding van de citruswolluis ingezet, maar heeft daarentegen een voorkeur voor een oudere stadia wolluizen. Daarnaast heeft Allotropa musea een voorkeur voor het eerste en tweede stadium van wolluis. De sluipwespen zijn verkrijgbaar in blisterverpakkingen met 40 exemplaren per verpakking. Het is van groot belang om de sluipwespen uit te zetten in de wolluishaarden.

Natuurlijke vijanden kopen ter bestrijding van wolluis

Voor het biologisch bestrijden van wolluis zijn er diverse mogelijkheden. Wil je biologische gewasbescherming kopen ter bestrijding van wolluis? Dan ben je bij Royal Brinkman aan het juiste adres. Heb je vragen of wil je advies over het biologisch bestrijden van wolluis? Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten – op werkdagen ontvang je binnen 24 uur antwoord.
Do not delete this link