Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Knaag- en plaagdieren komen vaak voor in de glastuinbouw. Deze plagen kunnen veel schade aanrichten op een bedrijf. Om te voorkomen dat ongedierte je bedrijf binnenkomen, kan je verschillende maatregelen nemen om hen te weren. Royal Brinkman biedt een breed assortiment ongediertebestrijding.

 • Tips voor het weren van knaagdieren

  Om te voorkomen dat knaagdieren je bedrijf binnenkomen en schade aanrichten, kan je verschillende maatregelen nemen om hen te weren. Onze specialist geeft tips. 

  Lees verder
 • Hoe bestrijd je knaagdieren?

  Voor het bestrijden van knaagdieren gelden sinds 1 juli 2015 strengere regels. Lees hier meer over de nieuwe regels en over de nieuwe manieren van knaagdierbestrijding. 

  Lees verder
 • Hoe bestrijd je plaagdieren?

  Plaagdieren - zoals vliegen, wespen en mieren - kunnen voor grote hinder zorgen op glastuinbouwbedrijven, met name in verpakkingsruimten. Lees hier meer over het bestrijden van plaagdieren. 

  Lees verder

Knaagdierenbestrijding

Voor het weren van knaagdieren zijn drie soorten maatregelen: bouwkundige, hygiënische en bedrijfsmatige maatregelen. Om knaagdieren te bestrijden is er een methode ontwikkeld voor het effectief bestrijden van knaagdieren, waarbij het strooien van gif als allerlaatste mogelijkheid wordt ingezet. Deze nieuwe methode bestaat uit vier stappen, te weten monitoren, weren, wegvangen en rodenticiden inzetten. Wij geven je uitleg over deze nieuwe methode. 

Plaagdierenbestrijding

Plaagdieren - zoals vliegen, wespen en mieren - kunnen voor grote hinder zorgen op zowel glastuinbouwbedrijven als op agrarische bedrijven. Plagen bestrijden kan op twee manieren: wegvangen en chemisch bestrijden. Het voordeel van het wegvangen van ongedierte is dat er geen kans ontstaat op resistentie en op het doorvergiftigen van andere dieren.
Voor het wegvangen van vliegende plaagdieren kan de CriCri lamp worden ingezet. Deze lamp trekt insecten aan met behulp van violet licht, waarna ze een schok toegediend krijgen als ze de lamp raken. Je kunt de CriCri lampen uitrusten met een extra vangplaat om de effectiviteit nog verder te vergroten.
Wanneer het wegvangen niet effectief genoeg blijft, kun je ervoor kiezen om de plaagdieren te bestrijden met behulp van chemische gewasbeschermingsmiddelen. Door deze te verspuiten in het gewas of op andere plekken in het bedrijf, worden de plaagdieren uitgeschakeld. Wij geven je uitleg over welke stappen je kunt nemen om plagen te bestrijden.

Do not delete this link