Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Knaagdierbestrijding start met het in beeld brengen van de plaag (stap 1: monitoren). Wanneer u de omvang van de plaag in kaart heeft, kunt u maatregelen treffen om knaagdieren buiten te houden (stap 2: wering). Wanneer de plaag al aanwezig is op uw bedrijf, kunt u de dieren wegvangen (stap 3: wegvangen). Blijkt dit niet effectief, dan kunt u er in het uiterste geval als laatste stap voor kiezen om bestrijdingsmiddelen in te zetten (stap 4: bestrijding).

Knaagdierbestrijding start met het in beeld brengen van de knaagdieren (stap 1: monitoren). Wanneer u de omvang van de knaagdieren in kaart heeft, kunt u maatregelen treffen om ze buiten te houden (stap 2: wering). Wanneer de knaagdieren al aanwezig zijn op uw bedrijf, kunt u de knaagdieren wegvangen (stap 3: wegvangen). Blijkt dit niet effectief, dan kunt u er in het uiterste geval als laatste stap voor kiezen om bestrijdingsmiddelen (rodenticiden) in te zetten (stap 4: bestrijding).

Bestrijding ratten

Ratten zijn knaagdieren die niet veel reizen. Ze blijven voornamelijk op één plek en planten zich voort. Begin daarom met ratten bij stap 1 (monitoren) om de plaag te vinden. De bestrijding van ratten kan gedaan worden aan de hand van het wegvangen van de knaagdieren. Zijn hierdoor niet alle ratten gevangen, zet dan als laatste middel rodenticide in. Rodenticide is een vergiftigd lokaas. Voor het toepassen hiervan is een licentie knaagdierenbestrijding verplicht.

Bestrijding muizen

Muizen zijn knaagdieren die zich snel kunnen voortplanten. Het is daarom van belang om snel actie te ondernemen wanneer er muizen zijn gesignaleerd. Begin met het signaleren van de plaag. Wanneer er inzicht is in de plaag grootte en het gebied waar ze zitten, kunnen de volgende maatregelen (stap 3) worden genomen. Voor te plaatsen van vallen en klemmen is geen knaagdierbestrijdingslicentie nodig. Wanneer er rodenticiden, giftig lokaas, wordt toegepast om de knaagdieren te bestrijden, is het verplicht om in het bezit te zijn van een licentie knaagdierbestrijding.

Do not delete this link