Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Ontsmetting – ook wel desinfectie genoemd - en reiniging zijn twee belangrijke pijlers voor een hygiënische teelt. Royal Brinkman beschikt over een breed assortiment reinigings- en desinfectiemiddelen; zowel voor het desinfecteren van de kas als het ontsmetten van handen en het reinigen van materialen.

Desinfectie en reiniging in de tuinbouw

Hygiëne is een belangrijk aandachtspunt voor de professionele glastuinbouw. Voedselveiligheid en certificering spelen de laatste jaren een steeds belangrijkere rol voor veer tuinbouwbedrijven. Reinigings- en ontsmettingsmiddelen houden ziektes, bacteriën en plagen buiten deur, waardoor gewasschade wordt voorkomen. Een desinfectiescan biedt een uitkomst bij het in kaart brengen van de algehele bedrijfshygiëne. Op een tuinbouw bedrijf kun je bijvoorbeeld denken aan de reiniging van diverse oppervlakken, materialen en schoeisel, maar ook het goed gereinigd, schoon glas is van groot belang. Bovendien dienen bezoekers hun handen te ontsmetten bij binnenkomst. Weten waar je nog meer rekening mee moet houden? Bekijk dan de artikelen over hygiëne en desinfectie in onze Kennisbank. 

Verschillende soorten reinigings- en desinfectiemiddelen

Royal Brinkman heeft diverse reinigings- en desinfectiemiddelen in haar assortiment: zowel ontsmettingsmiddelen met schuim als zonder schuim. Schuim zorgt er namelijk voor dat het de effectiviteit van het ontsmettingsmiddel verhoogt door het grotere hectingsvermogen. Daarnaast heeft Royal Brinkman ook exclusieve desinfectiemiddelen zoals Menno Florades. Menno Florades is het enige desinfectiemiddel voor de glastuinbouw met een werking tegen alle bacteriën, schimmels en virussen. Een reinigingsmiddel is vaak niet genoeg om ziektes en schimmel te doden. Daarom wordt er aangeraden om een desinfectiemiddel te gebruiken. 

Reinigingsapparatuur

Voor het reinigen van grote teeltoppervlaktes maak je gebruik maken van DiBO reinigingsmachines. Deze reinigingsapparatuur is speciaal geschikt voor het schrobben, zuigen of schoonspuiten van grote oppervlaktes. 


specialisten desinfectieVragen over ontsmetting en reiniging 

Heb je vragen over ontsmetting en reiniging in de tuinbouw? Vul dan het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op – op werkdagen zelfs binnen 24 uur. Do not delete this link