Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Ontsmetting– ook wel desinfectie genoemd - en reiniging zijn twee belangrijke pijlers voor een optimale bedrijfshygiëne. Royal Brinkman beschikt over een breed assortiment reinigings- en desinfectiemiddelen; zowel voor het desinfecteren van de kas als het ontsmetten van handen en het reinigen van materialen.
  • Bedrijfshygiëne bij Royal Brinkman

    Hygiëne is een belangrijk begrip in de professionele tuinbouw. Enerzijds worden gewasbeschermingsmiddelen ingezet om ziektes en plagen te bestrijden, anderzijds dien je preventieve maatregelen te nemen op het gebied van hygiëne om het binnendringen van ziektes en bacteriën op je bedrijf te voorkomen. Royal Brinkman biedt kennis, advies en producten voor het desinfecteren en reinigen van jouw bedrijf. Voor het reinigen en ontsmetten van grote oppervlaktes, teeltmaterialen, oogstscharen en messen en persoonlijke hygiëne vind je diverse ontsmettings- en reinigingsmiddelen in ons assortiment. Naast de desinfectiemiddelen bieden wij ook diverse applicaties om bacteriën en ziektes buiten de deur te houden zoals complete hygiënesluizen, desinfectiematten en spuitlansen. Het concept HortiHygienz is ontwikkeld door Royal Brinkman als totaaloplossing voor bedrijfshygiëne. Het concept draagt op drie niveaus bij aam hygiëne op het tuinbouwbedrijf. Desinfectie en reiniging in de tuinbouw

Hygiëne is in de afgelopen jaren een belangrijk begrip geworden vanwege het verminderde gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen. Echter zien we wel een toenemende druk van nieuwe ziektes en bacteriën met alle gevolgen van dien. Bovendien is ook de aandacht voor voedselveiligheid en certificeringen (waaronder de Global GAP) toegenomen in de tuinbouwsector. Een optimaal hygiëneplan met daarin de juiste desinfectieprotocollen voor bezoekers en medewerkers bieden de teler de juiste handsvaten om de bedrijfshygiëne op peil te houden. Niet alleen oppervlaktes en teeltmaterialen dienen gereinigd en gedesinfecteerd te worden, maar ook persoonlijke hygiëne is van groot belang. Met ruim 130 jaar ervaring biedt Royal Brinkman kennis, advies en producten om uw hygiënevraagstukken samen te bekijken en bieden wij een totaaloplossing gericht op uw teelt, situatie en type bedrijf. In onze kennisbank vind je direct online advies over de inzet van hygiëne, reiniging en desinfectie

Verschillende soorten reinigings- en desinfectiemiddelen

Royal Brinkman biedt diverse reinigings- en desinfectiemiddelen aan in het assortiment: zowel ontsmettingsmiddelen met schuim als zonder schuim. Schuim zorgt er namelijk voor dat het de effectiviteit van het ontsmettingsmiddel verhoogt door een groter hechtingsvermogen. Daarnaast biedt Royal Brinkman ook exclusieve desinfectiemiddelen zoals Menno Florades. Menno Florades is het enige desinfectiemiddel voor de glastuinbouw met een werking tegen alle bacteriën, schimmels en virussen. Een reinigingsmiddel is vaak niet genoeg om ziektes en schimmel te doden. Daarom wordt er aangeraden om na het reinigen ook een desinfectiemiddel te gebruiken.
 

Reinigingsmachines en hygiënesluizen

Reinigings- en desinfectiemiddelen kunnen worden toegepast middels diverse DiBO reinigingsmachines en hygiënesluizen. Reinigingsmachines worden ingezet voor het reinigen van grote oppervlaktes zoals in de kas, productieruimte en kleedruimtes. Met behulp van reinigingsmachines worden vloeren geschrobd, gezogen en schoon gespoten. Middels hygiënesluizen maak je gebruik van een toegangspoort waarbij handen en voeten eerst gedesinfecteerd dienen te worden voordat de bedrijfsruimtes worden betreed. Op deze manier voorkom je dat bezoekers en medewerkers van buitenaf ziektes en bacteriën het bedrijf mee in nemen. 

Overzicht reinigings- en ontsmettingsmiddelen voor de tuinbouw

Bekijk alle

 

___

HortiHygienz
De totaaloplossing voor vraagstukken rond hygiëne in de tuinbouw

Wij geloven erin dat telers wereldwijd met een optimale bedrijfshygiëne een zo hoog mogelijk rendement kunnen halen uit hun gewas. HortiHygienz is wereldwijd inzetbaar als totaaloplossing voor bedrijfshygiëne. Wat de vraag of uitdaging op het gebied van bedrijfshygiëne ook is, HortiHygienz heeft dé oplossing voor jou!
Do not delete this link