Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Do not delete this link

Glasreinigingsmiddelen

Glasreiniger gebruik je om het glas van de kas te reinigen. Glazen kassen met goed gereinigd glas laten namelijk meer licht toe in de kas. Dit licht is van groot belang voor de groei van een gewas. Daarom is het essentieel om het glas te reinigen met een glasreiniger.
11 product(en) gevonden
Do not delete this link

Glasreinigers voor het kasdek

De keuze voor een glasreiniger is van groot belang, omdat licht een belangrijke factor is voor de groei van het gewas. Tijdens de teeltwisseling dien je het glas van binnenuit de kas grondig te reinigen, zodat je bij de nieuwe start van de teelt optimaal gebruik maakt van lichtinval. Vuil, stof en resten kunnen namelijk die lichtinval beperken. Een glasreiniger komt daarbij goed van pas. Het assortiment glasreinigers bestaat uit reinigingsmiddelen gebaseerd op waterstoffluoride, ammoniumbifluoride of op basis biologische bestandsdelen. De samenstelling van een glasreiniger varieert:
  • Glasreinigers op basis van fluoride: Flusol forte, Topcleaner en Ecoforte. Vanwege de stof fluoride kan er sterke dampwerking optreden. Het is daarom van groot belang om persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen wanneer je een glasreiniger op basis val fluoride toepast.
  • Biologische glasreinigers zijn niet op basis van fluoride gemaakt, waardoor dampwerking niet optreedt. Indien je dampgevoelige gewassen hebt of wil je geen gezondheidsrisico's oplopen? Kies dan voor Greenhouse Glassclean: een 100% biologisch en veilige glasreiniger die dezelfde reinigingskracht heeft als andere glasreinigers. Onze specialisten schreven een artikel over de voordelen van biologische glasreinigers.
Afhankelijk van het te reinigen oppervlak en de dampwerking die vrij komt bij de toepassing kies je voor een specifieke glasreiniger.

Toepassen van de glasreiniger

Een glasreiniger dien je volgens een aantal stappen aan te brengen. Onze specialisten schreven een artikel over gebruik van een glasreiniger. In dit artikel wordt het stappenplan toegelicht door onze specialist.

Glasreiniger kopen

Glasreiniger voor de kas kopen? Let daarbij altijd op de samenstelling van de reiniger. Wil je het glas desinfecteren? Een glasreiniger ontsmet niet het glas, kies dan altijd voor een desinfecterend middel. Advies nodig of wil je meer informatie? Neem dan contact op met onze productspecialist.
Do not delete this link