Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Meststoffen

Bekijk alle

Schermmiddelen

Bekijk alle

Voorbehandelingsmiddelen

Bekijk alle
 • Tips voor veilig werken met (vloeibare) meststoffen

  Vloeibare meststoffen bieden veel mogelijkheden en voordelen, maar kennen ook meer risico's en gevaren ten opzichte van vaste meststoffen. Veilig werken met vloeibare meststoffen is daarom van groot belang. Als men met vaste meststoffen in poeder- of korrelvorm werkt, zijn daar nauwelijks risico's voor het ontstaan van persoonlijk letsel aan verbonden. Bij vloeibare meststoffen ligt dit anders...

  Lees verder
 • Hoe werken chelaten?

  Chelaten zijn organische elementen die het ijzer als een klauw vast hebben, waardoor het ijzer in oplossing blijft en dus voor de plant beschikbaar blijft. Een plant kan namelijk alleen voedingselementen opnemen die in water zijn opgelost. Bemesting van ijzer wordt altijd in chelaatvorm gedoseerd. Reden hiervoor is dat ijzer erg makkelijk neerslaat als het in contact komt met andere elementen...

  Lees verder
 • Gebreksverschijnselen in planten herkennen

  Plantenwortels kunnen voedingselementen alleen opnemen als ze zijn opgelost in het water in de grond of in het substraat. Verschillende factoren – zoals de zuurgraad van het gewas – kunnen voor zorgen dat voedingselementen (zoals magnesium, calcium en de verschillende spoorelementen) niet goed oplossen en dus niet voldoende opgenomen worden door het gewas...

  Lees verder
 • Plantweerbaarheid vergroten

  Plantweerbaarheid vergroten is een steeds belangrijker begrip in de glastuinbouw. De komende jaren zal het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen steeds verder worden teruggedrongen. Kwekers zijn hierdoor genoodzaakt om andere middelen in te zetten voor het tegengaan van ziektes en plagen. Dit kunnen zij doen met behulp van biologische gewasbescherming, maar ook met producten die de plantweerbaarheid bevorderen. In dit artikel geven onze specialisten uitleg over het gebruik van producten ten behoeve van de plantweerbaarheid. 


  Lees verder
 • Hoe pas ik diffuus coatings toe?

  In de tuinbouw wordt steeds meer gebruik gemaakt van diffuus licht met behulp van een diffuus coating. Deze coating verstrooit het licht in het gewas en zorgt er op deze manier voor dat een gewas niet beschadigd wordt door een te hoge lichtintensiteit. Tegelijkertijd onstaat er bij het gebruik van een diffuus coating geen lichtverlies. Uiteindelijk zorgt dit samen voor minder stress van het gewas, een lagere gewastemperatuur in de bovenste bladlagen en een hogere bladtemperatuur in de onderste bladlagen.

  Lees verder
 • Wat is het verschil tussen Q3 en Q4?

  Q3 White en Q4 White zijn beide krijtmiddelen op basis van calciumcarbonaat. Eigenlijk is er maar één verschil tussen Q3 en Q4 White, namelijk de slijtvastheid bij regen en daarmee de levensduur. Dit verschil zorgt voor duidelijke verschillen in de toepassing, inzet en prijs van beide producten. In dit artikel geven we u meer uitleg over het verschil tussen Q3 en Q4 White. 

  Lees verder

Gewasverzorging

De afdeling ‘Gewasverzorging’ houdt zich bezig met meststoffen, voorbehandelingsmiddelen en krijt- en schermmiddelen. De productspecialisten van deze afdeling houden zich dagelijks bezig met het optimale uit uw gewas te halen. Ze kunnen u onder andere helpen bij het berekenen van voedingsschema’s, het lezen van analyses en het adviseren bij de keuze van het meest optimale krijt- of schermmiddel voor uw bedrijf. Alles gericht om het maximale rendement uit de fotosynthese te halen.

Door welke combinatie van meststoffen kan geld bespaard worden? Welk type coating levert u de beste gewaskwaliteit op? Hoe verzorgt u ook na de oogst uw gewas maximaal? De productspecialisten en inkopers van het thema gewasverzorging houden zich dagelijks bezig met deze vragen. We zijn dus continu op zoek naar mogelijkheden zodat u het optimale uit uw gewas kunt halen.

Zo kunnen de productspecialisten meststoffen u helpen bij het berekenen van voedingsschema’s en het lezen van analyses zodat u zo efficiënt mogelijk bemest met daardoor een optimale productie. Maar ook kunt u zich laten adviseren door onze productspecialist schermmiddelen over de optimale lichtbenutting of – scherming voor uw gewas. Daarnaast kunnen de specialisten u adviseren over de mogelijkheden en voordelen van het werken met voorbehandelingsmiddelen. Samengevat zijn binnen het thema gewasverzorging voor u alle activiteiten samen gebracht die ervoor zorgen dat de fotosynthese en dus uw teelt zo optimaal mogelijk verloopt.

Do not delete this link