Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kies een thema:    Gewasverzorging

Gewasverzorging

De gezondheid van het gewas is cruciaal voor een constante groei van de plant en een hoog rendement. In de tuinbouw wordt daarom veel aandacht geschonken aan de bemestingsstrategie en de juiste hoeveelheid zonlicht. Royal Brinkman biedt een breed assortiment meststoffen en schermmiddelen voor de professionele tuinbouw. 
  • Persoonlijk advies van onze specialisten


    Iedere dag staan onze specialisten voor je klaar om het rendement van het gewas te verhogen door enerzijds de indringing van ziektes en plagen te voorkomen door een optimale hygiëne. Anderzijds adviseren ze je graag over het gebruik van zo min mogelijk chemische bestrijdingsmiddelen en de inzet van natuurlijke vijanden. De combinatie van vakkundige specialisten, spuitlicentiemiddagen, scouten en een breed assortiment, aangevuld met speciaal voor en door Royal Brinkman ontwikkelde producten/diensten maken het verschil. Via royalbrinkman.de heb je altijd 24/7 toegang toe kennis, advies en producten en bestel je gemakkelijk en snel jouw benodigde gewasbeschermingsmiddelen. Met het brede assortiment chemische en biologische gewasbescherming van onder anders leveranciers als BASF, Bayer Crop Science, Certis Europe, Agrobio én Syngenta voorziet Royal Brinkman je altijd in de juiste oplossing met als doel de groei van het gewas te bevorderen én ziektes en plagen te bestrijden.Meststoffen

Voorbehandelingsmiddelen

Bekijk alle


Bemesting in de tuinbouw

In de tuinbouw is bemesting een cruciaal onderdeel voor de groei van het gewas. Ieder gewas kent andere behoeften en daarom een andere bemestingsstrategie. Daarom biedt Royal Brinkman een breed assortiment meststoffen voor de professionele glastuinbouw. Of het nu gaat om vaste meststoffen, enkelvoudig of NPK, of vloeibare meststoffen in diverse soorten. Onze specialisten adviseren je graag over het juiste bemestingsrecept. Ieder bemestingsrecept bevat de hoofdelementen: stikstof, fosfor, kalium, magnesium, calcium en zwavel. Naast de hoofdelementen worden sporenelementen vaak toegevoegd aan het bemestingsrecept. Gebreksverschijnselen van planten worden op deze manier te niet gedaan. Naast plantenvoeding is het natuurlijk afweermechanisme van de plant ook van belang. Het is namelijk van groot belang dat de plant zich kan weren tegen biotisch en abiotische factoren, als warmte, vocht en micro-organismen. 

Schermmiddelen voor meer of minder lichtinval

Gewassen hebben licht nodig om te groeien. Echter heeft niet elk gewas dezelfde hoeveelheid licht nodig en moeten sommige gewassen zelfs beschermd worden tegen teveel lichtinval. Wanneer je dit niet doet, kan verbranding optreden. Royal Brinkman biedt een breed aanbod exclusieve schermmiddelen van onze partner en leverancier Hermadix. Krijtmiddelen verminderen de warmte in de kas door een krijt laag op de kas. Bovendien reflecteren krijtmiddelen het licht, waardoor het gewas wordt beschermd en het kasklimaat gelijkmatig blijft. Naast krijtmiddelen vind je ook diffuus coatings in het assortiment die het licht over het gewas verstrooien. Hierdoor wordt de lichtintensiteit over het gewas beperkt, waardoor het gewas wordt beschermd. Tevens zorgt een diffuus coating voor minder stress van het gewas, een lage gewastemperatuur in de bovenste bladlagen en een hogere bladtemperatuur in de onderste bladlagen. Om aan het einde van de teelt het kasdek schoon te maken heeft Royal Brinkman Removit in het assortiment. Removit is een speciale schermmiddel verwijderaar die Hermadix schermmiddelen effectief verwijdert. 

Plantweerbaarheid

Ook na het oogsten van het product is het in de sierteelt van groot belang dat het product in optimale conditie verkeert. Om dit te garanderen kun je gebruik maken van voorbehandelingsmiddelen of snijbloemenvoeding van onze leverancier Chrysal. Deze middelen zorgen er namelijk voor dat bloemen, knoppen, en blad vroegtijdig verwelken en/of uitvallen. Naast voorbehandelingsmiddelen kun je ook kiezen voor snijbloemenvoeding die de snijbloemen nog wat extra voeding kunnen voorzien.
Do not delete this link