Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kies een thema:    Gewasverzorging    Meststoffen    Chelaten

Chelaten worden gebruikt om bepaalde spoorelementen die door de plant niet goed kunnen worden opgenomen, succesvol toe te dienen.  Chelaten zorgen ervoor dat het element stabiel blijft in de mestbak. 
 • Hoe werkt een ijzerchelaat?

  Bemesting van ijzer wordt altijd in chelaatvorm gedoseerd. Reden hiervoor is dat ijzer erg makkelijk neerslaat als het in contact komt met andere elementen. Door een ijzerchelaat te doseren, wordt dit voorkomen.

  Lees verder
 • Hoe voorkom je een tekort aan spoorelementen?

  Verschillende factoren, waaronder de zuurgraad, zorgen ervoor dat spoorelementen in veel gevallen niet goed opgenomen kunnen worden door een plant. Hierdoor kan een tekort ontstaan. Onze specialist geeft tips om dit te voorkomen.

  Lees verder
 • Hoe herken je gebreksverschijnselen in planten?

  Plantenwortels kunnen voedingselementen alleen opnemen als ze zijn opgelost in het water in de grond of in het substraat. Soms gebeurt dit niet (voldoende), waardoor gebreksverschijnselen ontstaan.

  Lees verder

Stabiliteit chelaten

Gechelateerde spoorelementen zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. Zo is er een verschil te vinden in de stabiliteit van een EDTA, DTPA of EDDHA chelaat. Het EDDHA chelaat is het sterkste en zal bij een hoog pH in de meststoffenoplossing, stabiel en dus beschikbaar voor de plant blijven. 

Ijzerchelaten

Vooral het ijzerchelaat wordt vaak gebruikt, omdat ijzer een element is wat snel instabiel raakt wanneer het in aanraking met andere elementen komt in de mestbak. 
In dit artikel vertelt onze productspecialist meststoffen meer over de werking en het nut van een ijzerchelaat

Do not delete this link