Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kies een thema:    Gewasverzorging    Plantweerbaarheid

Plantweerbaarheid

Plantweerbaarheid is een belangrijk aspect in de glastuinbouw, omdat chemische gewasbeschermingsmiddelen steeds minder vaak worden ingezet. Royal Brinkman biedt een breed assortiment plantweerbaarheidsmiddelen om het natuurlijke afweermechanisme van de plant te versterken.

Plantweerbaarheidsmiddelen

Bekijk alle

Plantweerbaarheid in de tuinbouw

De plantweerbaarheid van een plant zorgt ervoor dat het gewas sterker is en minder vatbaar is voor stress, wat o.a. veroorzaakt kan worden door droogte en vorst. Een weerbare plant betekent een sterke en gezonde plant, wat ertoe kan leiden dat de kwaliteit van de plant en vruchten verhoogt. Plantweerbaarheidsmiddelen kunnen bijdragen aan een de natuurlijke afweer, waardoor het gewas sneller geneest van schade. Het assortiment van Royal Brinkman bestaat uit producten om zowel bovengronds als ondergronds te plantweerbaarheid te versterken. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan bodemverbeteraars- zoals bijvoorbeeld compostwormen - die het bodemleven op peil houden. Naast bodemverbeteraars vind je ook producten die de plantvitaliteit kunnen verhogen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan plantversterkende bladmeststoffen. Silicium wordt vaak ingezet om de celwanden en opperhuid van het blad te versterken. Bovendien zorgt silicium voor een betere opname en verdeling van calcium en diverse sporenelementen door de plant.

Plantweerbaarheidsmiddelen kopen?

Royal Brinkman biedt een ruim assortiment aan plantweerbaarheidsmiddelen, wat o.a. gevuld is met producten van PlantoSys, PHC, Ferm-O-Feed en Megrow. Heb je nog vragen over de werking van de middelen of wil je advies op maat? Neem dan contact op met onze specialisten. 
Do not delete this link