Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Do not delete this link

Diffuuscoatings

Diffuus coatings zorgen dat het inkomende zonlicht dieper in het gewas doordringt met een hogere productie en kwaliteit als resultaat. Glas of plastic behandelen met diffuuscoatings is makkelijker en flexibeler dan investeren in diffuus glas of plastic. Zo profiteert het gewas met een diffuuscoating van een optimale lichtverdeling, zonder schaduwvorming! Royal Brinkman biedt diverse coatings voor de sierteelt en groenteteelt.

3 product(en) gevonden
 ArtikelnaamPrijs per eenheid  AantalBesteleenheid
D-Fuse (660) 15 l
370014687
Prijs per eenheid:
emmer
D-Fuse Extra (660) 15 L
370014688
Prijs per eenheid:
emmer
D-Gree (660) 15 l
370014689
Prijs per eenheid:
emmer
Resultaat 1-3 van 3
Toon
Do not delete this link

Diffuuscoatings voor een betere lichtverdeling in het gewas

Middels de inzet van een diffuuscoating dringt het inkomende licht dieper in het gewas, waardoor de groei en de kwaliteit van het gewas wordt bevorderd. Met het aanbrengen van een coating op de kas wordt diffuus licht gecreëerd waardoor het licht zich beter verspreidt. Een groot voordeel is dat licht dieper het gewas doordringt, zodat het gewas meer licht opneemt. Licht is een belangrijk onderdeel van de fotosynthese van de plant en dus ook de groei. Een diepere lichtdoordringing heeft voor zowel de sierteelt als de groenteteelt diverse voordelen. Bloemen ontwikkelen meer en langere stelen. In groentegewassen wordt een betere balans gecreëerd met een verbeterde kwaliteit en verhoogde productie als resultaat. 

Verschil in Haze-factor per gewas

Royal Brinkman biedt diverse diffuuscoatings aan in haar assortiment aangezien ieder gewas andere behoeftes heeft. Lichtverspreiding wordt ook wel aangeduid met de haze-factor. Deze factor is dan ook voor ieder gewas anders. D-fuse is geschikt voor gewassen die bestand zijn tegen lichtinstraling met hoge lichttransmissie. Daarentegen wordt D-fuse Extra toegepast wanneer gewassen meer bescherming kunnen gebruiken tegen lichtinstraling van de zon. De Haze-factor, mate van diffusiteit, is dan ook hoger dan in D-fuse.

Verschil diffuuscoating en krijtmiddel

Diffuuscoatings en krijtmiddelen zijn beiden schermmiddelen die gebruikt worden om een optimaal kasklimaat te creëren. Echter is er wel een groot verschil tussen diffuuscoatings en krijtmiddelen. Zo zorgt een diffuuscoating namelijk voor diffuus licht in de kas, wat ervoor zorgt dat het binnenkomende licht goed verspreid wordt. Krijtmiddelen reflecteren daarentegen het licht, waardoor de warmte in het gewas wordt verminderd. Er zit dus wel een degelijk verschil tussen het kasdek krijten en coaten. Onze specialist zet alle verschillen tussen diffuuscoatings en krijtmiddelen op een rij.

Aanbrengen van diffuuscoatings

Een diffuuscoating dient op de juiste manier aangebracht te worden, zodat de plant van de lichtverspreiding profiteert. Verschillende factoren kunnen namelijk leiden tot een verkeerde toepassing van een coating op het kasdek. Onze specialist legt je uit waar je rekening mee moet houden bij het aanbrengen van een diffuuscoating


Diffuuscoating kopen

Diffuuscoating kopen? Het assortiment diffuuscoatings bij Royal Brinkman bestaat uit D-Fuse, D-Fuse Extra en D-Gree. Ontvang je graag meer informatie of wil je een advies over de mogelijkheden met diffuuscoatings? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze schermmiddelenspecialisten van de afdeling gewasverzorging. We nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op. 
Do not delete this link