Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Do not delete this link

Vloeibare schermmiddelen

Vloeibare schermmiddelen van Hermadix worden toegepast in de tuinbouw. Omdat veel gewassen niet goed tegen volle zon of hoge temperaturen kunnen, kan het aanbrengen van een krijtmiddel of diffuuscoating een uitkomst bieden. Dit zorgt ervoor dat het kasklimaat verbetert wordt en pieken niet meer voorkomen.

6 product(en) gevonden
Do not delete this link

Vloeibare schermmiddelen voor de tuinbouw

Hermadix schermmiddelen zijn exclusief verkrijgbaar bij Royal Brinkman. Veel gewassen zijn niet bestand tegen volle zon of hoge temperaturen, vloeibare schermmiddelen bieden een uitkomst. Door het krijten van de kas wordt het licht gereflecteerd en wordt de warmte in de kas verminderd. Op deze manier creëer je een gelijkmatige kasklimaat. Vloeibare schermmiddelen zijn tegenwoordig de standaard als het gaat om het krijten van kassen in de professionele glastuinbouw. In het verleden werden poederkrijten vaak toegepast, maar door de hoge slijtvastheid van vloeibare schermmiddelen is de vraag hier naar verschoven. Naast de vorm en mate van slijtvastheid van de twee soorten krijtmiddelen zijn er nog meer verschillen. De samenstelling van een poederkrijt bevat vaak een hogere concentratie omdat het krijtmiddel nog aangemaakt dient te worden met water. Daarom is het vervoer poederkrijten vaak makkelijker vanwege het kleinere volume. Bovendien is er een verschil in de prijs/kwaliteitsverhouding van de krijtmiddelen. Onze specialisten schreven een artikel over de verschillen tussen poederkrijten en pastakrijten.

Optimaal instelbaar schermingspercentage

Met behulp van de vloeibare schermmiddelen Q3 White en Q4 White ben je in staat om een optimaal schermingspercentage in te stellen. Het schermingspercentage geeft aan hoeveel zonlicht het middel tegenhoudt. Q4 White is het sterkste schermmiddel van Hermadix en heeft een maximaal instelbaar schermingspercentage tot 80%. Echter hebben meer factoren invloed op het schermingspercentage. Lees meer in het artikel over schermingspercentages van schermmiddelen. Hoewel Q4 White een maximale schermingspercentage biedt en maximaal weersbestendig is, kan het zijn dat een medium weerbestendigheid al voldoet. Q3 White is een medium weerbestendig schermmiddel en heeft een medium slijtvastheid. Ben je benieuwd naar de andere verschillen tussen de twee krijtmiddelen? Onze specialist schreef een artikel over de verschillen tussen Q3 White en Q4 White.

Vloeibare schermmiddelen kopen

Naast Q3 White en Q4 White biedt Royal Brinkman andere krijtmiddelen aan, waaronder Q-Black, Q-Heat en Temperzon. Benieuwd naar de verschillen? Neem dan contact op met onze schermiddelelen specialist. Hij geeft je graag advies over de verschillende mogelijkheden. Bovendien bestel 24/7 de benodigde krijtmiddelen eenvoudig en snel op royalbrinkman.nl. 
Do not delete this link