Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Vaste meststoffen

Vaste meststoffen zijn beschikbaar in verschillende vormen. Zo kun je kiezen uit enkelvoudige meststoffen, strooibare meststoffen, NPK meststoffen en bladmeststoffen. Bemesting van het gewas is cruciaal voor een gezonde groei en opbrengst van het gewas. Samen met onze meststoffen specialisten hebben we een breed assortiment vaste meststoffen beschikbaar. Onze specialisten adviseren je graag over de juiste bemestingsstrategie.

Bemesting met vaste meststoffen

Voor een optimale bemesting bieden wij een uitgebreid assortiment aan vaste meststoffen. Deze meststoffen zijn uiterst geschikt voor het voeden van gewassen en dragen bij aan een gezonde groei en maximale opbrengst. Onze vaste meststoffen zijn zorgvuldig samengesteld en hebben een gegarandeerd constante samenstelling. Bovendien zijn ze volledig oplosbaar, waardoor ze gemakkelijk door de plant kunnen worden opgenomen. Om de hoogste kwaliteit te garanderen, worden onze meststoffen het hele jaar door zorgvuldig gecontroleerd door onze toegewijde specialisten. Door te kiezen voor onze vaste meststoffen ben je verzekerd van een betrouwbare en effectieve bemestingsoplossing voor jouw gewassen.


Vaste meststoffen voor de professionele tuinbouw

Vaste meststoffen zijn geconcentreerd en kunnen gemakkelijk worden opgelost in de meststoffentank. Vaste meststoffen worden al voor lange tijd gebruikt in tegenstelling tot de komst van vloeibare meststoffen. Royal Brinkman biedt een gevarieerd assortiment aan vaste meststoffen, waaronder gecoate meststoffen, biologische meststoffen en kunstmeststoffen:
  • Enkelvoudig wateroplosbare meststoffen: bevatten één van de drie belangrijke hoofdelementen: stikstof, fosfor of kalium. Bij een duidelijk tekort aan één van deze stoffen wordt vaak een enkelvoudig wateroplosbare meststof toegepast. Let bij de opslag van enkelvoudig wateroplosbare meststoffen op of het klimaat van de ruimte geschikt is. Indien dit niet het geval is, kunnen vaste meststoffen gaan klonteren omdat ze hygroscopisch zijn.
  • NPK’s wateroplosbaar: bevatten alle drie de hoofdelementen. De afkorting staat voor de hoeveelheid stikstofmeststof (N), fosfaatmeststof (P) en kalimeststof (K) die NPK meststoffen bevatten. In ons assortiment vind je diverse NPK meststoffen met verschillende samenstellingen. Hierdoor is er altijd een NPK meststof geschikt voor jouw teelt. 
  • Organische meststoffen: bevatten stoffen die afkomstig zijn uit een natuurlijke bron, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor de biologische teelt van gewassen. De meststoffen bevatten stikstof, fosfor en kalium (NPK), welke beschikbaar zijn voor de plant zodra het in contact komt met water. Na contact met water valt de korrel uit elkaar, waardoor de voedingselementen vrij komen. Naast organische meststoffen vind je ook meststoffen die SKAL gecertificeerd zijn.
  • Gecoate meststoffen: zijn langzaam vrijkomende meststoffen die zorgen voor een gelijkmatige en constante afgifte voeding van de plant. De meststoffen bevatten een coating van hars, waardoor nutriënten langzamer vrij kunnen komen. Onderdeel daarvan zijn Osmocote meststoffen. 
  • Strooimeststoffen: Er zijn chemische en organische strooimeststoffen. Het verschil is, dat er bij organische meststoffen een omzetting van de elementen plaatsvindt door het bodemleven. Organische meststoffen zijn gecoate meststoffen en komen daarom langzaam en gelijkmatig vrij. 
  • Ultrasol Easybag: De Ultrasol Easybag is een op maat gemaakte geblende meststof mix, wat veel gemak biedt. Ook bespaart het op arbeid en tijd. Maak je eigen mix en vraag een offerte aan bij Royal Brinkman. 

Vaste meststoffen kopen

Wil je vaste meststoffen kopen? Dan ben je bij Royal Brinkman aan het juiste adres. Samen met onze specialisten kijken we samen met jou naar de juiste bemestingsstrategie voor het gewas. Op deze manier dragen bij aan een optimale groei én rendement. Heb je vragen over het gebruik van vaste meststoffen en bemestingsstrategieën? Of ontvang je graag een bemestingsrecept op maat. Neem dan contact op met één van onze specialisten.


Video

Do not delete this link