Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Gewasverzorging    Vloeibare meststoffen

Vloeibare meststoffen

Vloeibare meststoffen worden regelmatig toegepast in de professionele glastuinbouw. Vloeibare meststoffen zijn namelijk goed mengbaar én worden over het algemeen beter opgenomen door het gewas. Bij Royal Brinkman kun je terecht voor een compleet bemestingsrecept vloeibare meststoffen afgestemd op de behoeften van het gewas. Op deze manier kun je het gewas per element sturen en voorkom je gebreksverschijnselen. Vraag onze specialist om advies.

Vloeibare bemesting in de professionele tuinbouw

Vloeibare meststoffen bieden telers wereldwijd verschillende voordelen, waardoor vloeibare meststoffen steeds vaker word toegepast in gewassen. Vloeibare meststoffen zijn namelijk vaak beter mengbaar én opneembaar door het gewas. Als voordeel hebben vloeibare meststoffen een groter contactoppervlak in tegenstelling tot vaste meststoffen, omdat ze niet eerst hoeven op te lossen. Voor een optimaal teeltresultaat is het van belang dat je gebruik maakt van een bemestingsschema afgestemd op de behoeften van het gewas. Het is van belang dat het voedingsschema alle elementen die het gewas nodig heeft in de juiste hoeveelheid en dosering bevat. Een optimaal afgestemd voedingsschema leidt tot een gezond en renderend gewas met als gevolg een gewas met verhoogde plantweerbaarheid dat ziektes en plagen beter kan weren. Afhankelijk van jouw teeltsituatie kies je samen met onze meststoffenspecialist welke vloeibare meststoffen geschikt zijn voor jouw gewas en voedingsbodem. Naast teelt en voedingsbodem zijn ook temperatuur, lichtintensiteit, watergift belangrijke factoren waar rekening mee wordt gehouden voor het samenstellen van het optimale bemestingsrecept.

Assortiment vloeibare meststoffen

Royal Brinkman biedt een breed assortiment vloeibare meststoffen van Fertigro en Easygro, waaronder calciumnitraat, ammoniumnitraat, kaliumcarbonaat, magnesiumsulfaat, kalizwavelzuur, kalifosforloog, kaliloog 50%, magnesiumnitraat, salpeterzuur 38%, fosforzuur 59%, en calciumchloride. Een standaard bemestingsrecept bestaat vaak uit zeven of acht verschillende meststoffen. Afhankelijk van jouw teelt kies je voor vloeibare meststoffen in cans, multiboxen of in bulk. Naast ons merk Fertigro meststoffen kun je bij Royal Brinkman ook terecht voor Yara Substrafeed meststoffen.

Gebruik van vloeibare meststoffen

Het gebruik van vloeibare meststoffen brengt diverse risico's met zich mee. In tegenstelling tot vaste meststoffen kennen vloeibare meststoffen hogere risico's, omdat een druppel op de huid of in het oog al ernstige gevolgen kan hebben. Het is daarom van groot belang  om alle veiligheidsmaatregelen te nemen wanneer je werkt met vloeibare meststoffen om risico's zoveel mogelijk te verkleinen. Onze specialist geeft je uitleg over het veilig werken met vloeibare meststoffen. Naast de veiligheidsmaatregelen dien je ook rekening te houden met het mengen van vloeibare meststoffen. Wanneer de verkeerde vloeibare meststoffen met elkaar worden gemend, ontstaat onbedoelde contaminatie. Een onbedoelde contaminatie is een reactie die ontstaat doordat bijvoorbeeld twee verschillende mest een loog en zuur product onverdund met elkaar vermengd worden. Onze specialist schreef een artikel hoe je onbedoelde contaminatie kunt voorkomen. 

Opslaan vloeibare meststoffen

Het opslaan van vloeibare meststoffen is een belangrijk aandachtspunt. De tanks - waarin vloeibare meststoffen worden opgeslagen - dienen te voldoen aan diverse eisen en richtlijnen. Bovendien moeten ook de lekbakken waar de meststoffentanks in staan, aan een aantal eisen voldoen. De PGS 31 regeling geeft duidelijke richtlijnen voor het opslaan van vloeibare meststoffen. Volg altijd deze richtlijnen op om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Vloeibare meststoffen kopen

Het assortiment vloeibare meststoffen bestaat uit verschillende producten, zoals bulkmeststoffen, cans, vaten, IBC’s en multiboxen. Ontvang je graag meer informatie of wil je een advies over de mogelijkheden van vloeibare bemesting? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze specialisten. We nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op.
Do not delete this link