Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kies een thema:    Gewasverzorging    Vloeibare meststoffen

Vloeibare meststoffen

Vloeibare meststoffen worden steeds meer toegepast in de professionele glastuinbouw vanwege verschillende voordelen. Royal Brinkman biedt een breed assortiment vloeibare meststoffen aan.
 • Hoe meng je vloeibare meststoffen?

  Vloeibare meststoffen dien je in een vaste volgorde te mengen om neerslag in de mestbak te voorkomen. Onze specialisten geven tips voor het mengen van vloeibare meststoffen.

 • Hoe voorkom je onbedoelde contaminatie?

  Niet alle vloeibare meststoffen mogen onverdund met elkaar in aanraking komen, omdat er dan onbedoelde contaminatie optreedt. Bekijk hier het overzicht.

  Lees verder
 • Tips voor veilig werken met vloeibare meststoffen

  Vloeibare meststoffen bieden veel mogelijkheden en voordelen, maar kennen ook meer risico's en gevaren ten opzichte van vaste meststoffen. Lees hier hoe je veilig werkt met vloeibare meststoffen. 

  Lees verder
 • Wat betekenen de CLP-pictogrammen?

  Bij producten die gevaarlijke stoffen bevatten, zoals meststoffen en chemische gewasbeschermingsmiddelen, zijn één of meerdere CLP-pictogrammen (gevarensymbolen) aangebracht op het etiket. Bekijk hier het overzicht. 

  Lees verder
 • Hoe voorkom je een tekort aan spoorelementen?

  Een gewas heeft – naast de hoofdelementen die worden toegediend via meststoffen – behoefte aan verschillende spoorelementen. Lees hier hoe je een tekort aan spoorelementen voorkomt. 

  Lees verder
 • Hoe kies je de juiste lekbak?

  Wanneer er op een bedrijf meer dan 50 liter vloeibare meststoffen wordt opgeslagen, moet er een lekbak aanwezig zijn in de opslagvoorziening. Lees hier hoe je de juiste lekbak kiest. 

  Lees verder

Gebruik vloeibare meststoffen

Vloeibare meststoffen zijn steeds populairder geworden de laatste jaren. Het gebruik van vloeibare meststoffen kent namelijk voordelen. Zo zijn vloeibare meststoffen goed mengbaar én worden de meststoffen over het algemeen beter opgenomen door het gewas. Bij het gebruik van vloeibare meststoffen moet goed rekening worden gehouden met de risico dat het met zich meebrengt. Neem alle nodige veiligheidsmaatregelen om de risico’s de ongelukken zoveel mogelijk te verkleinen. Onze specialist geeft je uitleg over het veilig werken met vloeibare meststoffen

Assortiment vloeibare meststoffen

Afhankelijk van jouw teeltsituatie kies je samen met onze specialist welke vloeibare meststoffen geschikt zijn voor jouw gewas en voedingsbodem. Royal Brinkman beschikt over een breed assortiment vloeibare meststoffen van Fertigro en Easygro waaronder calciumnitraat, ammoniumnitraat, kaliumcarbonaat, magnesiumsulfaat, kalizwavelzuur, kalifosforloog, kaliloog 50%, magnesiumnitraat, salpeterzuur 38%, fosforzuur 59%, calciumchloride, kaliummetasilicaat en kaliumfosfiet. 

Opslaan vloeibare meststoffen

Het opslaan van vloeibare meststoffen is iets waar goed over moet worden nagedacht. Zo zijn er eisen gesteld aan de tanks waarin de meststoffen zijn opgeslagen, maar moeten ook de lekbakken waar de meststoffentanks in staan, aan een aantal eisen voldoen.
De PGS 31 regeling geeft duidelijke richtlijnen voor het opslaan van vloeibare meststoffen. 
Do not delete this link