Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Innovatie 

Datagedreven teelthandelingen in productie en oogst

''Samen innoveren met verbetering als doel''

  • Toekomstige verbeteringen en vernieuwingen in de bedekte tuinbouwsector wereldwijd: dat is waar het ‘Innovatie Team’ van Royal Brinkman zich dagelijks voor inzet. Samen met de teler denken en ontwikkelen we van begin tot eind mee om tot waardevolle oplossingen te komen die de kwaliteit en opbrengst van de teelt verbeteren en verduurzamen. Dit doen we samen met ons uitgebreide netwerk. We koppelen telers, leveranciers, startups, kennisinstellingen, overheden en adviseurs om gezamenlijk tot de beste oplossing te komen.

    “Van data naar waarde” is een van de belangrijke focusgebieden. Hierbij draait het om het automatiseren en digitaliseren van handelingen in de productie en oogst. Denk aan gewasbescherming, bemesting, oogstvoorspelling, arbeid en service & onderhoud. Procesverbeteringen en innovaties worden gerealiseerd door datagedreven te werken. Door digitalisering en automatisering van teelthandelingen komen risico’s eerder naar voren en kun je sneller voorspellen, acteren en besluiten nemen.

Ben je teler en wil je graag mee denken en/of praten over innovaties binnen de glastuinbouw? Dan komt ons Team Innovatie graag in gesprek met je. 


Samen sneller en slimmer innoveren

Denk en praat mee over uitdagingen in de tuinbouw

Test en verfijn prototypes op je eigen tuinbouwbedrijf




Laatste ontwikkelingen 

  • Volledig zelfstandig vliegende drones die ziekten en plagen detecteren. Bij Gerbera United is dit de praktijk. Het is het resultaat van een gezamenlijk innovatieproject van Royal Brinkman, TU Delft en startup Mapture. De praktijktest bij Gerbera United is een succes en biedt aanleiding tot verdere doorontwikkeling. Maartje Jung, innovatiemanager Royal Brinkman: “Het ‘Drone-in-the-box’ systeem is een belangrijk middel om precisietuinbouw in de toekomst mogelijk te maken. Op plantniveau willen we meten en weten hoe de plant eraan toe is en wat die nodig heeft voor een zo goed mogelijke groei. Om dit voor elkaar te krijgen, is er een hoge mate van automatisering nodig. Eén van de ingrediënten in de precisietuinbouwmix zal gevormd worden door zelfstandig opererende robots. Op dat gebied hebben Royal Brinkman, de TU Delft en Mapture nu een grote stap gezet.” 

    De drone vliegt geheel zelfstandig uit het oplaadstation en vliegt daarbij veilig over het gewas en de mensen. De foto’s die de drone hierbij maakt geven telers sneller informatie over aanwezige ziekten en plagen.

Samenwerkingspartners
Onze netwerkbenadering vraagt om partnerships met innovatieve bedrijven binnen de gehele waardeketen. We verbinden actief met partners met complementaire kennis, know-how, innovatieve ideeën en oplossingen om samen sneller en slimmer te innoveren. 

Kennisinstellingen

Aansluiting op onderzoek is voor ons van groot belang gezien ons werkveld bijzonder kennisintensief is én het een nieuwe basis kan leggen voor toekomstige oplossingen. Wij zijn sterk in gezamenlijke productontwikkeling dat op korte termijn kan worden toegepast in praktijk. Voor het fundamentelere onderzoek dat daar aan voorafgaat verbinden we graag met kennisinstellingen zoals Wageningen UR Glastuinbouw, TU Delft en Vertify.

Startups & Scaleups 

Door samenwerkingen met startups en scaleups vinden nieuwe technologieën en oplossingen een weg naar de tuinbouw. Afhankelijk van de innovatiefase onderzoeken we gezamenlijk of oplossingen werken in de praktijk. En of ze goed aansluiten op de behoefte van de telers., ontwikkelen we samen een nieuwe oplossing door onze sterktes te combineren of kan een oplossing direct beschikbaar komen voor telers doordat deze wordt opgenomen in ons assortiment.

Op dit moment werkt Royal Brinkman samen met CE-Line om het meetsysteem CELINE, dat real-time verschillende nutriënten in het water meet, te implementeren. En met Mapture en ADI werken we aan de ontwikkeling van innovatieve dataverzameltechnieken in de tuinbouw.

Leveranciers

Royal Brinkman heeft veel langdurige relaties met meerdere leveranciers. Samen innoveren speelt hierbij een belangrijke rol. Wederzijds vertrouwen is hierbij een cruciaal ingrediënt. Het in alle openheid delen van klantwensen of verbetersuggesties met betrekking tot bestaand assortiment is een belangrijke bron voor innovatie.

Do not delete this link