Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Kennisbank Duurzaamheid

Een advies nodig? Via de Kennisbank heb je alle antwoorden bij de hand. Of je nu op zoek bent naar tips voor verduurzaming van je teeltmethodes, uitleg zoekt over duurzame verpakking of op zoek bent naar informatie over duurzame teeltbenodigdheden: online staan onze specialisten 24/7 voor je klaar.

Heb je vragen? Stel deze dan eenvoudig en snel via het contactformulier.

  • Tips voor een duurzame logistiek in de glastuinbouw

    In de glastuinbouw worden veel producten vervoerd, zowel in Europa als wereldwijd. Logistieke verpakkingen hebben een functie in product bescherming, verhandelbaarheid en temperatuurgevoeligheid.

    Lees meer
  • Tips voor het beperken van emissie

    In 2027 dient de Nederlandse glastuinbouw vrijwel volledig emissieloos te telen. Dit vraagt om inzicht in de waterstromen en bewust omgaan met water.

    Lees meer
  • Wat is Het Nieuwe Telen?

    Het Nieuwe Telen is een teeltmethode waarbij nieuwe inzichten op het gebied van kasklimaat en gedragsverandering van de teler leiden tot een optimaal teeltresultaat in een (semi) gesloten kas, met als neveneffect het besparen van energie.

    Lees meer
  • Hoe zorg je voor minder emissie met controle en onderhoud?

    Goed onderhoud van een waterinstallatie kan helpen bij het verminderen van de emissie. Onder andere lekkages kunnen ervoor zorgen dat meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen ongewenst terecht komen in het oppervlaktewater. Dit dien je zo veel mogelijk te voorkomen, omdat het lozen van vervuild water slecht is voor het milieu en daarom dan ook verboden is.

    Lees meer
  • Whitepaper: 6 manieren waarop je kunt verduurzamen

    Een schaarste aan fossiele brandstoffen en de toenemende druk van de overheid om milieuverantwoord te ondernemen: ze zorgen ervoor dat je duurzamer wil of moet telen.

    Lees meer
  • Energie besparen: 6 manieren hoe je dit doet

    Om kosten te besparen in de glastuinbouw is het van belang om zo efficiënt mogelijk om te gaan met energie. Door middel van energiebesparingen en innovaties is er meer mogelijk met minder energie. Welk vorm van energiebesparing past bij jouw bedrijf, hangt af van het type teelt, soort kas en de huidige vorm van energieopwekking.

    Lees meer
  • Gas besparen met DryGair units

    De hoge energieprijzen zorgen voor grote uitdagingen binnen de glastuinbouw. Dit nodigt uit om de teeltmethodes te veranderen. Veel telers voeren vocht af door de inzet van een minimumbuis en openstaande ramen.

    Lees meer
  • 9 tips om energie te besparen met je verwarmingssysteem

    Energie is voor veel telers een van de grootste kostenposten. Toch wordt er op sommige tuinbouwbedrijven nog relatief veel energie verspild door bijvoorbeeld een gebrek aan onderhoud aan de ketel, onvoldoende isolatie en luchtlekken.

    Lees meer
  • Energie besparen met zonnepanelen in de glastuinbouw

    Door stijgende energiekosten is het aanschaffen van zonnepanelen voor steeds meer tuinbouwbedrijven een interessante investering. Hiermee kun je energiekosten besparen en tegelijk bijdragen aan de klimaatdoelstellingen.

    Lees meer
  • Zonnepanelen reinigen: zo doet je dat!

    De agrarische sector is een grootgebruiker als het gaat om stroomgebruik. Met een hoog aantal kWh’s (kilowattuur) en stijgende energiebelasting is stroom een grote kostenpost. Gelukkig beschikken veel tuinbouwbedrijven ook over grote daken die ideaal zijn voor het plaatsen van zonnepanelen.

    Lees meer
  • Tips voor het verven van verwarmingsbuizen in de kas

    Door temperatuurwisselingen, hoge luchtvochtigheid, slijtage door buisrailwagens en roestvorming ontstaan er gedurende het teeltseizoen beschadigingen in de verflaag op de verwarmingsbuizen in de kas.

    Lees meer
  • Hoe moet je AC-folie intrekken?

    AC-folie staat voor anticondensfolie. Dit is behandeld folie waardoor de ontstane condens uitvloeit over het oppervlak. Het vocht hecht zich aan het folie, waardoor er nauwelijks druppels ontstaan en er dus ook geen druppels op het gewas terecht kunnen komen.

    Lees meer
  • Whitepaper: Duurzaam telen met zonnepanelen

    De agrarische sector is een grootgebruiker als het gaat om stroomverbruik. Met een hoog aantal kWh’s (kilowattuur) en stijgende energiebelasting is stroom een grote kostenpost.

    Lees meer
  • Het recyclen van hogedraadhaken | Hoe werkt dit?

    In de tomatenteelt worden veel verschillende soorten hogedraadhaken, ook wel tomatenhaken genoemd, gebruikt. Wat soms vergeten wordt, is dat de EasyHook - een hogedraadhaak met een bundel touw die als een soort paardenstaart bij elkaar zit - recyclebaar is.

    Lees meer
  • Wat zijn de voor- en nadelen van bioclips?

    De vraag naar bioclips stijgt door de toenemende aandacht voor duurzaamheid in de tuinbouw. Biologisch afbreekbare clips hebben een aantal voordelen ten opzichte van de plastic clips, die de werking op plantenresten aan het eind van het teeltseizoen hinderen.

    Lees meer
  • Duurzame ontwikkelingen omtrent plastic teeltpotten

    In de wetgeving omtrent plastic potten heeft een hoop verandering plaatsgevonden, wat gevolgen heeft voor je potplantenteelt. Waar moet je op letten bij het recyclen van je potten en welke materialen zijn nog toegestaan?

    Lees meer
  • De voor- en nadelen van duurzame potten

    Biologisch afbreekbaar, composteerbaar of gerecycled vanuit plastic afval: genoeg keuze in duurzame potten. Maar zijn ze allemaal net zo duurzaam? En wat doet dit met de werking en de kostprijs van de pot? Wij zochten het voor je uit.

    Lees meer
  • 5 manieren voor duurzaam verpakken

    Binnen de glastuinbouw neemt de druk om duurzaam om te gaan met verpakkingsmaterialen toe. Dit komt door de toenemende aandacht voor het milieu door zowel de overheid als eindconsument. Als je verpakkingen op de juiste manier inzamelt of hergebruikt verspil je minder fossiele brandstoffen en ben je mogelijk minder kosten kwijt aan afvalverwerking.

    Lees meer
  • Bijdragen aan de vermindering van consumentenafval

    Als teler heb je invloed op de hoeveelheid consumentenafval. Met een paar veranderingen in je werkproces draag je al bij aan de beperking van deze consumer waste.

    Lees meer
  • Whitepaper - Afvalmanagement

    Door hogere afvalkosten en een schaarste aan grondstoffen is het belangrijk om naar je afvalstromen te kijken. Maar hoe ziet het afvalwerkingsproces er precies uit?

    Lees meer
Vragen over duurzaamheid
Heb je vragen over duurzaamheid, of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met een van onze specialisten, of stel je vraag via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.
Do not delete this link