Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Kennisbank Duurzaamheid

Een advies nodig? Via de Kennisbank heb je alle antwoorden bij de hand. Of je nu op zoek bent naar tips voor verduurzaming van je teeltmethodes, uitleg zoekt over duurzame verpakking of op zoek bent naar informatie over duurzame teeltbenodigdheden: online staan onze specialisten 24/7 voor je klaar.

Heb je vragen? Stel deze dan eenvoudig en snel via het contactformulier.

 • Tips voor het beperken van emissie

  In 2027 dient de Nederlandse glastuinbouw vrijwel volledig emissieloos te telen. Dit vraagt om inzicht in de waterstromen en bewust omgaan met water.

  Lees meer
 • Wat is Het Nieuwe Telen?

  Het Nieuwe Telen is een teeltmethode waarbij nieuwe inzichten op het gebied van kasklimaat en gedragsverandering van de teler leiden tot een optimaal teeltresultaat in een (semi) gesloten kas, met als neveneffect het besparen van energie.

  Lees meer
 • Tips voor een duurzame logistiek in de glastuinbouw

  In de glastuinbouw worden veel producten vervoerd, zowel in Europa als wereldwijd. Logistieke verpakkingen hebben een functie in product bescherming, verhandelbaarheid en temperatuurgevoeligheid.

  Lees meer
 • Emissie beperken

  In 2027 dient de Nederlandse glastuinbouw vrijwel volledig emissieloos te telen. Dit vraagt om inzicht in de waterstromen en bewust omgaan met water op het bedrijf.

  Lees meer
 • Gas besparen met DryGair units

  De hoge energieprijzen zorgen voor grote uitdagingen binnen de glastuinbouw. Dit nodigt uit om de teeltmethodes te veranderen. Veel telers voeren vocht af door de inzet van een minimumbuis en openstaande ramen.

  Lees meer
 • 8 tips om energie te besparen

  Energie is voor veel telers een van de grootste kostenposten. Toch wordt er op sommige tuinbouwbedrijven nog relatief veel energie verspild door bijvoorbeeld een gebrek aan onderhoud aan de ketel, onvoldoende isolatie en luchtlekken.

  Lees meer
 • Energie besparen met zonnepanelen in de glastuinbouw

  Door stijgende energiekosten is het aanschaffen van zonnepanelen voor steeds meer tuinbouwbedrijven een interessante investering. Hiermee kun je energiekosten besparen en tegelijk bijdragen aan de klimaatdoelstellingen.

  Lees meer
 • Zonnepanelen reinigen: zo doet je dat!

  De agrarische sector is een grootgebruiker als het gaat om stroomgebruik. Met een hoog aantal kWh’s (kilowattuur) en stijgende energiebelasting is stroom een grote kostenpost. Gelukkig beschikken veel tuinbouwbedrijven ook over grote daken die ideaal zijn voor het plaatsen van zonnepanelen.

  Lees meer
 • Tips voor het verven van verwarmingsbuizen in de kas

  Door temperatuurwisselingen, hoge luchtvochtigheid, slijtage door buisrailwagens en roestvorming ontstaan er gedurende het teeltseizoen beschadigingen in de verflaag op de verwarmingsbuizen in de kas.

  Lees meer
 • Hoe moet je AC-folie intrekken?

  AC-folie staat voor anticondensfolie. Dit is behandeld folie waardoor de ontstane condens uitvloeit over het oppervlak. Het vocht hecht zich aan het folie, waardoor er nauwelijks druppels ontstaan en er dus ook geen druppels op het gewas terecht kunnen komen.

  Lees meer
Vragen over duurzaamheid
Heb je vragen over duurzaamheid, of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met een van onze specialisten, of stel je vraag via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.
Do not delete this link