Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Kennisbank Gewasbescherming & desinfectie

Een advies nodig? Via de Kennisbank heb je alle antwoorden bij de hand. Of je nu op zoek bent naar signalerings- en bestrijdingstips voor verschillende ziektes en plagen, of uitgebreide stappenplannen voor het verbeteren van de bedrijfshygiëne: online staan onze specialisten 24/7 voor je klaar.

Heb je vragen? Stel deze dan eenvoudig en snel via het contactformulier.
 • Welke ziektes zijn er?

  Ziektes kunnen grote schade aanrichten in gewassen. Veelal veroorzaken zij rot en verwelking, wat er uiteindelijk voor kan zorgen dat een plant volledig afsterft. Iedere ziekte vraagt om een specifieke bestrijding.

  Lees meer
 • Welke plagen zijn er?

  Plagen vormen een grote bedreiging voor gewassen, omdat zij veel schade kunnen veroorzaken. Het is daarom van belang dat je een plaag in het gewas tijdig weet te signaleren.

  Lees meer
 • Tips voor het signaleren en wegvangen van plagen

  Hoe eerder een plaag gesignaleerd wordt, hoe eerder je kan starten met het bestrijden van de plaag. Voor het signaleren en wegvangen van plagen bestaan verschillende signaleringsproducten.

  Lees meer
 • Wat zijn persoonlijke beschermingsmiddelen?

  Wanneer je werkt met gewasbeschermingsmiddelen, is het van belang dat je de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen draagt. Onbeschermd werken met gewasbeschermingsmiddelen kan namelijk leiden tot gezondheidsrisico's.

  Lees meer
 • Hoe kies je een spuitmasker?

  Wanneer je werkzaamheden uitvoert waarbij je in aanraking komt met nevel of fijnstof, is het gebruik van het juiste masker en de juiste filters van groot belang.

  Lees meer
 • Hoe moet je spuitvloeistof aanmaken?

  Bij het aanmaken van spuitvloeistof is de kans op blootstelling het grootst, omdat je met de geconcentreerde stof werkt. Daarom is het van belang dat je dit op een veilige manier doet.

  Lees meer
 • Hoe moet je handelen bij vergiftiging?

  Wanneer iemand vergiftiging door gewasbescherming oploopt, dien je het slachtoffer allereerst veilig te stellen. Neem daarna contact op met een arts en hou de verpakking van het product bij de hand.

  Lees meer
 • Spuitadvieskaarten

  Op de spuitadvieskaarten vind je samengevat per plaag de toegelaten middelen, de chemische groep, de werkzame stof, de toedieningstechniek, de dosering en eventuele verdere informatie.

  Lees meer
 • Hoe bereken je de benodigde hoeveelheid spuitvloeistof?

  Om de hoeveelheid restvloeistof te beperken, is het belangrijk dat je de benodigde hoeveelheid spuitvloeistof zo nauwkeurig mogelijk berekent. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt op jaarbasis ook geld.

  Lees meer
 • Hoe kies je de juiste hulpstoffen?

  Hulpstoffen verhogen de effectiviteit van chemische gewasbeschermingsmiddelen. Ze zijn verwerkt in de formulering van een middel, of kunnen los aan de spuitoplossing worden toegevoegd.

  Lees meer
 • Hoe kies je de juiste opnameverbeteraar?

  Opnameverbeteraars zorgen ervoor dat gewasbeschermingsmiddelen beter opgenomen worden in de plant. Dit kan tot een sterke verbetering van de werkzaamheid leiden.

  Lees meer
 • Wanneer gebruik je een uitvloeier?

  Gewasbeschermingsmiddelen worden vaak in combinatie met een uitvloeier gebruikt. Een uitvloeier verlaagt de oppervlaktespanning van een druppel. Op die manier kan de spuitvloeistof zich goed over het blad verdelen.

  Lees meer
 • Welke soorten groeiregulatoren zijn er?

  Groeiregulatoren zijn middelen die de groei van planten kunnen beïnvloeden, bijvoorbeeld de ontwikkeling van wortels, stengels en bladeren en vrucht- en zaadontwikkeling. Zo zorgen ze voor een beter eindproduct.

  Lees meer
 • Kwaliteitverbetering met Dazide Enhance

  Groeiregulatoren helpen bij het optimaliseren van de groei van de teelt. Dazide Enhance is een groeiregulator dat speciaal ontwikkeld is voor de sierteelt. In dit artikel vertellen we je meer over de werking en voordelen van Dazide Enhance.

  Lees meer
 • De droogte te lijf met AquaGro L

  Door het veranderende klimaat, hebben we tegenwoordig steeds meer te maken met warme, zonnige en droge zomers. Eén van de producten die je kan inzetten om de risico's van watertekorten zoveel mogelijk te beperken, is AquaGro L.

  Lees meer
 • Een beter groeiende plant met Algan

  Een gezonde plant zonder gebreken; dat is waar een teler naar streeft. De groeistimulator Algan draagt daar aan bij. Lees hoe Algan daaraan bijdraagt in dit artikel.

  Lees meer
 • Welke soorten zwavel zijn er?

  Wanneer zwavel in contact komt met een schimmel, verstoort het de energiehuishouding in de schimmel, waardoor de schimmel sterft. Er zijn vijf soorten zwavel: zwavelgranulaat, pijpzwavel, stuifzwavel, spuitzwavel en ACS zwavel.

  Lees meer
 • Hoe gebruik je een zwavelverdamper?

  Bij het gebruik van een zwavelverdamper is een combinatie van een goede verspreiding en de juiste hoeveelheid zwavel(verdampers) belangrijk. Onze specialisten geven tips.

  Lees meer
 • Azatin, voor een natuurlijke bestrijding van trips

  Trips is een veelvoorkomende plaag in de tuinbouw. Azatin is een biologische insecticide voor de sierteelt. Het bestrijdt alle ontwikkelingsstadia van de plaag trips en heeft een nevenwerking op andere plagen.

  Lees meer
 • Hoe voer je hommels bij?

  Het grootste deel van het benodigde stuifmeel halen hommels uit de bloemen in het gewas, maar in sommige gevallen is deze hoeveelheid stuifmeel niet genoeg. In dat geval dien je de hommels bij te voeren.

  Lees meer
 • Hoe moet je een hommelsteek behandelen?

  Ondanks dat hommels zelden steken, kan het toch voorkomen dat je een hommelsteek oploopt. Dit zorgt in de meeste gevallen slechts voor een pijnscheut, maar soms zorgt dit ook voor een allergische reactie.

  Lees meer
 • Wat is het verschil tussen hommels en bijen?

  Eerst ter verduidelijking: hommels en bijen behoren tot dezelfde familie, namelijk de Aphidae. Hierdoor lijken ze behoorlijk op elkaar. Toch zijn er een aantal duidelijke verschillen.

  Lees meer
 • Hoe reinig je materialen?

  Vervuiling die ontstaat door plantresten, plantsappen, grond, stof en ander organisch materiaal hecht zeer sterk aan diverse oppervlakken. Een grondige reiniging is daarom van groot belang om hygiënisch te kunnen werken.

  Lees meer
 • Hoe reinig je de regenleiding?

  Een goede waterkwaliteit is voor een teler van enorm belang. Daarom is het belangrijk om de waterkwaliteit zo goed mogelijk te monitoren en te controleren. Eén van de onderdelen hiervan is het reinigen van de regenleiding.

  Lees meer
 • Hoe reinig je de teeltgoten? | Stappenplan

  De teeltwisseling is een belangrijk moment om de teeltgoten te reinigen, zodat je schoon kan starten met de nieuwe teelt en de ziekteverwekkers niet in de nieuwe teelt terecht komen.

  Lees meer
 • Hoe kies je de juiste handzeep?

  Omdat medewerkers meerdere malen per dag hun handen wassen, is het niet alleen belangrijk dat een handzeep goed reinigt, maar ook dat je kiest voor een product wat de huid niet beschadigt.

  Lees meer
 • Hoe voer je een desinfectiescan uit?

  Om in kaart te brengen in hoeverre de hygiëne binnen je bedrijf op orde is, kan je gebruik maken van de desinfectiescan. Hiermee bepaal je in hoeverre er binnen bepaalde risicogebieden sprake is van een goede bedrijfshygiëne.

  Lees meer
 • Tips voor handenontsmetting

  Handendesinfectie is een belangrijk aandachtspunt in de bedrijfshygiëne. Hiermee verklein je de kans dat ziekten en plagen binnenkomen of zich verspreiden via mensen.

  Lees meer
 • Tips voor onderhoud van een desinfectiemat

  Een desinfectiemat is een preventieve hygiëneoplossing om de insleep van micro-organismen tegen te gaan. Maar alleen het plaatsen van een desinfectiemat is niet genoeg; deze moet ook goed onderhouden worden.

  Lees meer

Meer informatie over gewasbescherming

Heb je vragen over gewasbescherming, of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met een van onze gewasbeschermingsspecialisten via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.
Do not delete this link