AgroBio hommels en biologische bestrijders

AgroBio bedrijfspand Royal Brinkman levert voor de groenteteelt hommelvolken en biologische bestrijders van het bedrijf Agrobío, gevestigd in La Mojonera, nabij Almería (Spanje). Op deze locatie worden natuurlijke producten zoals hommels, roofmijten, wantsen en andere levende natuurlijke vijanden gekweekt in een moderne, geïsoleerde fabriek. De omstandigheden voor de productie zijn optimaal.

Agrobío is een productiebedrijf voor hommels en natuurlijke vijanden, gevestigd in Zuid-Spanje. Op een oppervlakte van ruim 1,5 hectare worden hommels en insecten opgekweekt en gedistribueerd. Agrobío is één van de grootste producenten van hommels ter wereld.

Naast hommels levert Agrobío inmiddels alle natuurlijke vijanden die in de groenteteelt nodig zijn. De kwaliteitscontrole van de hommelvolken en biologische bestrijders van Agrobío is streng. Levertijden en transportschema’s van Spanje naar Nederland zijn goed op elkaar afgestemd waardoor er, ook in het geval van spoedbestellingen, tijdig vers materiaal geleverd kan worden.


Laboratorium Agrobio
Agrobío beschikt over een uitgebreid complex aan onderzoeksfaciliteiten, met laboratoria en R&D. Achter de professionele productie staat een groot team van experts, die voortdurend aan innoverende technieken, maar ook aan kostenbesparende productiemethodieken werken. De aanwezigheid op de twee grootste productiemarkten voor kasgroenten ter wereld, Spanje en Nederland, bevordert en versterkt de kennisuitwisseling. Nederland nieuwe problemen zijn wellicht in Spanje reeds bekend. Zo heeft Agrobío voor plagen als Tuta absoluta en Turkse mot kant-en-klare systemen voor een effectieve biologische bestrijding, die in Nederland direct toegepast kunnen worden.

Aanbevolen producten