Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Gewasbescherming & desinfectie    Soorten chemische gewasbescherming    Insecticide

Wat is een insecticide?

Bladluis
Geschreven door Jan Krouwer | Laatste update: 17-10-2019

Een insecticide is een chemisch gewasbeschermingsmiddel dat één of meerdere soorten insecten doodt of weert uit een gewas. Vaak is een insecticide een breed werkend middel, wat betekent dat het veel verschillende soorten insecten doodt.Aandachtspunten bij het gebruik van een insecticide

Insecticiden hebben verschillende werkingen, waardoor elke insecticide een ander niveau van risico heeft voor mensen, dieren en het milieu. Laat je daarom altijd adviseren door een gewasbeschermingsspecialist over het gebruik van het juiste middel en lees altijd het etiket voor gebruik. 

Houd bij het gebruik van een insecticide rekening met het volgende:
  • Wanneer je gebruik maakt van biologische gewasbescherming en een insecticide wil toepassen in de gewas, is het raadzaam om jouw gewasbeschermingsspecialist om advies te vragen. Hij kan je vertellen welke insecticide de plaag kan weren zonder de natuurlijke vijanden te schaden.
  • Het combineren van insecticiden kan de effectiviteit verhogen, maar ook verlagen of zelfs risico’s met zich meebrengen. Vraag daarom om advies bij je gewasbeschermingsspecialist.
  • Sommige insecticiden werken direct, terwijl andere producten langer de tijd nodig hebben. Lees daarom altijd goed het etiket voor gebruik.

Gerelateerde productenMeer informatie over insecticiden

Heb je vragen over het gebruik van insecticiden, of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met onze gewasbeschermingsspecialist via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur. 


Jan KrouwerOver Jan Krouwer

Jan Krouwer, specialist gewasbescherming bij Royal Brinkman, heeft al ruim 40 jaar ervaring in de sector. Hij is hét aanspreekpunt op het gebied van groeiregulatie en knaagdierbestrijding. Het leukste aan zijn werk vindt hij de beweging binnen de branche. “Dat ik al zo lang in dezelfde sector werk heeft alles te maken met de continue innovatie. Geen jaar is hetzelfde en dat geeft regelmatig nieuwe uitdagingen!”


Do not delete this link