Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop Kennisbank Gewasbescherming & desinfectie Soorten chemische gewasbescherming Molluscicide

Wat is een molluscicide?

Molluscicide
Geschreven door Leonie van Rooijen | Laatste upate: 07-11-2019

Een molluscicide is een chemisch bestrijdingsmiddel tegen slakken en andere weekdieren. De schade die slakken veroorzaken, is niet altijd direct zichtbaar, maar kan variëren van schade aan het bladoppervlak tot het volledig wegvreten van zaden en kiemplanten. De aangetaste delen komen open te liggen, waardoor zij ingangen vormen voor schimmels, bacteriën en virussen.

Eén paring zorgt bij slakken gemiddeld voor 600 - 1000 eieren. Deze komen na 2 à 3 weken uit. Vanwege deze razendsnelle vermenigvuldiging is het belangrijk dat slakken tijdig gesignaleerd worden. Je herkent een slakkenplaag aan slijmsporen in het gewas. Het beste is om preventief slakkenkorrels te strooien, met name langs de buitengevels.


Gerelateerde productenMeer informatie over mollusciciden

Heb je vragen over het gebruik van een molluscicide, of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met een van onze gewasbeschermingsspecialisten, of stel je vraag via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.

Leonie van RooijenOver Leonie van Rooijen

Leonie van Rooijen is productspecialist gewasbescherming. Met 30 jaar ervaring in de tuinbouwsector adviseert zij over geïntegreerde gewasbescherming en over de mogelijkheden van het inzetten van biologische gewasbeschermingsmiddelen. Met haar brede kennis en ervaring is zij in staat om persoonlijk advies te geven. Je krijgt van Leonie een eerlijk advies, praktisch en met aandacht voor de bijzonderheden van jouw onderneming. Advies op maat waar je mee aan de slag kunt.
Do not delete this link