Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Gewasbescherming & desinfectie    Soorten chemische gewasbescherming    Rodenticide

Wat is een rodenticide?

Rodenticide
Geschreven door Leonie van Rooijen | Laatste update: 07-11-2019

Rodenticiden zijn chemische gewasbeschermingsmiddelen die knaagdieren – waaronder muizen en ratten – doden. Op korte termijn bieden zij een oplossing bij het onder controle krijgen van knaagdierplagen. Vaak is een rodenticide een lokaas waarmee een knaagdier wordt gevangen of vergiftigd.


Wanneer de omstandigheden buiten minder aangenaam worden, gaan knaagdieren op zoek naar aangenamere verblijfplekken, zoals kassen. Hier vreten zij vervolgens het gewas aan, maar eten zij ook zakjes met natuurlijke bestrijders op. Telers kiezen er dan vaak voor om rodenticiden in te zetten. Houd bij het gebruik van rodenticiden rekening met het volgende:
  • Per 1 juli 2015 mag je zonder licentie geen knaagdieren meer bestrijden op uw bedrijf met een bestrijdingsmiddel. Je mag de middelen zonder licentie niet aanschaffen en ook niet gebruiken.
  • Bepaal altijd eerst welk knaagdier zich in het gewas bevindt. Niet iedere rodenticide is namelijk even effectief tegen ieder knaagdier.
  • Gebruik handschoenen bij het verwijderen van dode knaagdieren, deze kunnen namelijk besmet zijn met bacteriën of virussen.
  • Een rodenticide is niet alleen dodelijk voor een muis of rat, maar ook voor andere (huis)dieren en kleine kinderen. Houd rodenticiden dus bij hen uit de buurt!
  • Vraag een gewasbeschermingsspecialist om advies over de inzet van rodenticiden.

RodenticidenVragen over rodenticiden

Heb je vragen over het gebruik van rodenticiden, of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met een van onze gewasbeschermingsspecialisten via onderstaand formulier.  We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.Leonie van RooijenOver Leonie van Rooijen

Leonie van Rooijen is productspecialist gewasbescherming. Met 30 jaar ervaring in de tuinbouwsector adviseert zij over geïntegreerde gewasbescherming en over de mogelijkheden van het inzetten van biologische gewasbeschermingsmiddelen. Met haar brede kennis en ervaring is zij in staat om persoonlijk advies te geven. Je krijgt van Leonie een eerlijk advies, praktisch en met aandacht voor de bijzonderheden van jouw onderneming. Advies op maat waar je mee aan de slag kunt.


Do not delete this link