Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Enno Rapid, voor effectieve handenontsmetting 

Enno Rapid
Geschreven door Jasper Verhoeven| Laatste update: 01-05-2020 

Hygiëne is een steeds belangrijker onderwerp binnen de tuinbouw. Voornamelijk handenontsmetting is hierbij een veelbesproken onderwerp, vanwege de kans op besmetting. Doordat Enno Rapid bestemd is voor droge handen kan het middel op meerdere plekken in het bedrijf worden geplaatst, wat het risico op besmetting verkleind. 


Wat is Enno Rapid?

Enno Rapid is een kant en klaar handenontsmettingsmiddel dat je zonder water kunt gebruiken. Dat maakt het niet alleen bruikbaar bij de wastafel, maar ook in de kas of schuur. Bij veelvuldig gebruik is niks vervelender dan klachten of schade aan de handen, zoals uitdroging. Om dit te voorkomen zitten er huidverzorgende elementen in Enno Rapid zodat dit niet gebeurt. Tevens is het middel cosmetisch toegelaten (CPNP).

Enno Rapid bestaat uit een alcoholoplossing met daarin de werkzame stof benzoëzuur en huidverzorgende bestanddelen. Benzoëzuur is effectief tegen bacteriën, schimmel(sporen), virussen en viroiden. Het zuur is van nature aanwezig in veel fruitsoorten, en wordt ook toegepast als conserveringsmiddel in voedingsmiddelen. Het middel is ook voor lange termijn effecten op de huid getest. Naast dat Benzoëzuur als een van de Europees toegestane ingrediënten is om plantpathogenen af te doden, is de effectiviteit op vele plant pathogene getoetst.


Werkzaam tegen ziektes en virussen

Enno Rapid gebruik je om de handen, voor aanvang van de werkzaamheden of tijdens, te ontsmetten en zo de kans op verspreiding van ziektes en virussen te verminderen. Daarnaast is het middel geschikt om de persoonlijke hygiëne van medewerkers te waarborgen. Het regelmatig ontsmetten van de handen is een deel van de totale hygiëne aanpak. 


Voordelen van Enno Rapid

✔ Toepasbaar op blote huid.
✔ Cosmetisch getest en toegelaten (CPNP).
✔ Geen uitdroging van de huid door toevoeging huidverzorgende bestanddelen
✔ Kant – en klaar.
✔ Zonder water te gebruiken.
✔ Simpele toepassing, kan overal gebruikt worden.
✔ Droogt snel op om werkzaamheden te hervatten
✔ Bevat Benzoëzuur, aanbevolen tegen plantpathogenen.


Video

 
  • In de video hiernaast is te zien hoe je de handen op een goede manier ontsmet met Enno Rapid en Menno H.


Gebruik Enno Rapid

Voor het gebruik van Enno Rapid is het belangrijk om de handen eerst te reinigen met water en zeep. Op deze manier verwijder je eventuele vervuiling van de handen. Dit kan met behulp van Menno-H.  Zorg ervoor dat de handen goed worden afgedroogd en daarmee vuil- en stofvrij zijn. Wrijf vervolgens ca. 5 ml gedurende 30 seconden de handen goed in. Vergeet hierbij de duimen, nagels en handruggen niet. 

Gerelateerde producten


Meer informatie over Enno Rapid

Heb je vragen over het gebruik van het handenontsmettingsmiddel Enno Rapid of wil je een advies op maat? Neem dan contact op met desinfectiespecialist Jasper Verhoeven via onderstaand formulier. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie- op werkdagen zelfs binnen 24 uur. 

Jasper VerhoevenOver Jasper Verhoeven

Jasper Verhoeven, productspecialist desinfectie, is hét aanspreekpunt voor telers op het gebied van hygiëne. “Met de toenemende vraag naar hygiënemaatregelen in de tuinbouw en de uitdagingen die daarbij komen kijken, wordt een advies op maat steeds belangrijk. Ik vind het elke keer weer een uitdaging om een teler te helpen om de beste situatie op zijn bedrijf te creëren.”


Do not delete this link