Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop   Kennisbank   Gewasbescherming & desinfectie   Chemische gewasbescherming   Een beter groeiende plant met Algan


Een beter groeiende plant met Algan 

                                                                                                                                                                                                                                                              
algan
Geschreven door Kees Kouwenhoven | Laatste update: 29-05-2020

Een gezonde plant zonder gebreken; dat is waar een teler naar streeft. De groeistimulator Algan draagt daar aan bij. Het middel bevat veel natuurlijke planthormonen wat zorgt voor een gezonde bloei en groei van de planten. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen, werking en toepassing van Algan. Wat is Algan?

Algan is een groeistimulator op basis van plantaardige hormonen, aminozuren, koolhydraten en verschillende sporenelementen. Het is een extract van Noors zeewier (Ascophyullum nodosum). De plantaardige hormonen die Algan bevat zijn van levensbelang voor een plant. Ze worden ook wel vitale bouwstenen genoemd: auxine, gibbereline en cytokine. Deze hormonen zorgen voor de wortelvorming, celdeling, bloei en vruchtvorming. 

Buiten de hormonen bevat Algan ook betaïne, wat een positieve invloed op de weerstand heeft. Hierdoor wordt de kans op aantasting van ziektes, schimmels en virussen verkleint. Indien de plant toch aangetast wordt, zorgt de verhoogde weerstand voor een sneller herstel.  Algan is geschikt voor toepassing in vrijwel ieder gewas.. 


Werking Algan

Bij gebruik van Algan wordt de stofwisseling van de planten gestimuleerd. Hierdoor ontwikkelen  planten een groter en sterker wortelstelsel. Het gevolg hiervan is een betere opname van o.a. meststoffen en water.
Een gezonde plant zonder gebreken; dat is waar een teler naar streeft. Algan heeft namelijk een uitvloeiende werking, wat zorgt voor een verbeterde verdeling van de middelen waar de stimulator aan wordt toegevoegd. 


Voordelen Algan

✔ Gezonder groeiend gewas
✔ Beter wortelstelsel met hogere opnamecapaciteit
✔ Verhoogde weerstand tegen schimmelziektes en plagen
✔ Hoger rendement van middelen door betere contactwerking
✔ Makkelijk in gebruik

Gerelateerde producten


Toepassing Algan

De groeistimulator kan op verschillende manieren worden meegegeven aan het gewas; via mestbakken, regenleidingen, Easytronic of spuiten. Wanneer Algan zonder andere middelen wordt gebruikt, moet het middel eerst worden opgelost in water met een temperatuur tussen de 15 en 45 graden Celsius en een verhouding van 1:10. Het beste effect wordt bereikt wanneer het middel dicht bij de wortel wordt toegediend. 


Dosering Algan 

Het algemene doseringsadvies is 100ml per 1000 m² per week. De precieze doseringen per teelt staan op het etiket van de groeistimulator.  


Bijzonderheden

  • pH van Algan: 9-10.
  • Niet te mengen met sulfaten.Meer informatie over Algan

Heb je vragen over het gebruik van Algan of wil je een advies op maat? Neem dan contact op met gewasbeschermingsspecialist Jan Krouwer via onderstaand formulier. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie, op werkdagen zelfs binnen 24 uur.  
Jan KrouwerOver Jan Krouwer

Jan Krouwer, specialist gewasbescherming bij Royal Brinkman, heeft al ruim 40 jaar ervaring in de sector. Hij is hét aanspreekpunt op het gebied van groeiregulatie en knaagdierbestrijding. Het leukste aan zijn werk vindt hij de beweging binnen de branche. “Dat ik al zo lang in dezelfde sector werk heeft alles te maken met de continue innovatie. Geen jaar is hetzelfde en dat geeft regelmatig nieuwe uitdagingen!”


Do not delete this link