Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Gewasbescherming    Chemische bestrijding   Meeldauw tegengaan in rozen met Meltatox

Meeldauw tegengaan in rozen met Meltatox

meltatox
Geschreven door Kees Kouwenhoven | Laatste update: 19-08-2020

Meeldauw, ook wel het wit genoemd, heeft veel waardplanten waaronder rozen. De fungicide Meltatox is speciaal voor de rozenteelt ontwikkeld. Het middel is goed inzetbaar tegen meeldauw in rozen. In dit artikel vertellen we je meer over de werking, toepassing en voordelen van Meltatox.  
 

Wat is Meltatox? 

Meltatox is een fungicide speciaal ontwikkeld voor de rozenteelt. Het bestrijdingsmiddel is op basis van de werkzame stof dodemorph. Meltatox heeft een preventieve en bestrijdende werking. Hierdoor kan meeldauw niet alleen worden bestreden, maar ook worden voorkomen.  

 

Werking Meltatox 

Het middel wordt opgenomen in de waslaag van het blad. Het voorkomt het kiemen van de sporen van de schimmel.
 
 

Voordelen Meltatox 

Geen zichtbaar residu 
Preventieve & curatieve werking  
Speciaal voor rozen ontwikkeld 
Geen kristalvorming 

Gerelateerde producten

Toepassen Meltatox 

Bij het toepassen van Meltatox is het goed om te weten dat dit niet met zonnig weer gebruikt kan worden. Bij voorkeur wordt een bespuiting in de vroege ochtend of later op de avond uitgevoerd, zo kan het middel opdrogen voordat de zon op het gewas schijnt. Zorg bij een bespuiting met deze fungicide dat de boven- en onderkant van de bladeren goed worden bedekt. Het middel wordt namelijk wel opgenomen, maar niet vervoerd door de plant.  
Let op: Bij het gebruik van Meltatox hoort een re-entry periode van 2 uur, deze regel is opgesteld omdat het middel schadelijk is voor mensen. Dit betekent dat na een bespuiting met Meltatox de kas de daaropvolgende 2 uur niet betreden mag worden. In die 2 uur is het wenselijk om te ventileren om het opdrogen van het middel te stimuleren.  
 
 

Dosering Meltatox 

De geadviseerde maximale dosering van Meltatox in de rozenteelt is 250 ml per 100 L water (0,25%). De maximale dosering per toepassing is 3,75 L per ha. Goed om te onthouden is dat er tussen elke toepassing minimaal 7 dagen moet zitten. Het maximaal aantal toegestane bespuitingen per jaar is 52. Over het algemeen wordt er veelal met lagere concentraties gespoten. 
 


Meer informatie over Meltatox 

Heb je vragen over de werking van Meltatox of wil je een advies op maat? Neem dan contact op met gewasbeschermingsspecialist Luc Kurris via onderstaand formulier. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie, op werkdagen zelfs binnen 24 uur.  

Kees KouwenhovenOver Kees Kouwenhoven

Kees Kouwenhoven, productspecialist gewasbescherming, is sinds 2003 werkzaam bij Royal Brinkman. Als voormalig teler van rozen, weet hij als geen ander wat er allemaal bij komt kijken. “Omdat ik mijn eigen kwekerij heb gehad begrijp ik wat een teler wil, nodig heeft of tegenaan loopt. Ik vind het dan ook erg leuk om nu aan de adviserende kant van de sector te werken en mijn kennis te delen met de klanten.”


Do not delete this link