Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop   Kennisbank   Gewasbescherming & desinfectie   Desinfectie   Menno H voor natte handenontsmetting

Menno H voor natte handenontsmetting

Menno H
Geschreven door Jasper Verhoeven | Laatste update: 18-05-2020

Veel tuinbouwbedrijven maken steeds vaker gebruik van een hygiëneprotocol voor werknemers en bezoekers. Een belangrijk onderdeel van dat protocol is het ontsmetten van de handen. Een effectieve handzeep die je daarvoor kunt gebruiken is Menno H. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen, de werking en toepassing van Menno H.



Wat is Menno H?

Menno H is een ontsmettende handreiniger voor de tuinbouw wat je gebruikt na de werkzaamheden om organische plantsappen gemakkelijk van de huid te verwijderen Wanneer het hygiëneprotocol toegepast wordt, zal men regelmatig de handen wassen en ontsmetten. Hiervan kan de huid uitdrogen. Menno H is cosmetisch geregistreerd (CPNP) en is dus veilig om veelvuldig te gebruiken op de huid. Het bevat naast reinigende en ontsmettende bestandsdelen, ook huidverzorgende ingrediënten.


Werkzaam tegen ziektes en virussen

Menno H gebruik je om de handen - voordat de werkzaamheden in de kas beginnen - te ontsmetten en zo de kans op verspreiding van ziektes en virussen te verminderen. Het is deel van de geadviseerde hygiënemaatregelen die van belang zijn in de glastuinbouw. Handen wassen en ontsmetten gebeurt bij voorkeur al direct na binnenkomst, maar ook bij het her betreden van de kas of productieruimtes na toiletbezoek, roken, pauzes en andere onderbrekingen. 


Voordelen van Menno H

Snel losweken van organische sappen van de huid
Schuimt iets
Ontsmettende handzeep
Cosmetisch getest, huidverzorgende elementen toegevoegd.
FIBL geregistreerd

Gerelateerde producten

Toepassen van Menno H 

Omdat Menno H meestal in 1 tot 10 liter vaten worden aangeschaft, is het handig om deze over te gieten in een handpompje. Dit maakt het gebruik een stuk efficiënter. Om te voorkomen dat het pompje omvalt of steeds wordt verplaatst, is het raadzaam om een vaste houder aan te schaffen waar het pompje in past. Voordat het ontsmettingsmiddel gebruikt kan worden dienen de handen eerst met water (en mogelijk zeep) gewassen te worden. De dosering van Menno H is 3 ml, oftewel een pompje per keer. Voor de beste werking is het raadzaam om het middel 1 minuut lang grondig in te wrijven. Geef daarbij extra aandacht aan de duimen, onder nagels en de pols. Vervolgens gedurende 30 seconden af te spoelen met lauw/warm water. Droog de handen daarna bij voorkeur met wegwerppapier af. 


Video

  • In de video hiernaast is te zien hoe je de handen op een goede manier ontsmet met Enno Rapid en Menno H.



Meer informatie over Menno H

Heb je vragen over het gebruik van het handenontsmettingsmiddel Menno H of wil je een advies op maat? Neem dan contact op met desinfectiespecialist Jasper Verhoeven via onderstaand formulier. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie- op werkdagen zelfs binnen 24 uur. 





Jasper VerhoevenOver Jasper Verhoeven

Jasper Verhoeven, productspecialist desinfectie, is hét aanspreekpunt voor telers op het gebied van hygiëne. “Met de toenemende vraag naar hygiënemaatregelen in de tuinbouw en de uitdagingen die daarbij komen kijken, wordt een advies op maat steeds belangrijk. Ik vind het elke keer weer een uitdaging om een teler te helpen om de beste situatie op zijn bedrijf te creëren.”





 

___

HortiHygienz
De totaaloplossing voor vraagstukken rond hygiëne in de tuinbouw

Wij geloven erin dat telers wereldwijd met een optimale bedrijfshygiëne een zo hoog mogelijk rendement kunnen halen uit hun gewas. HortiHygienz is wereldwijd inzetbaar als totaaloplossing voor bedrijfshygiëne. Wat de vraag of uitdaging op het gebied van bedrijfshygiëne ook is, HortiHygienz heeft dé oplossing voor jou!





Do not delete this link