Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Gewasbescherming & desinfectie   Menno Hortisept Clean tegen organisch vuil

Menno Hortisept Clean tegen organisch vuil

Menno Hortisept

Geschreven door: Jasper Verhoeven | Laatste update: 15-01-2021Organische vervuiling zoals plantsappen op zowel grote als kleine oppervlaktes: iets wat veel telers herkennen. Het verwijderen van deze organische sappen is helaas niet altijd zo gemakkelijk. Menno Hortisept Clean is een reinigingsmiddel dat binnen de tuinbouw veel wordt gebruikt. 


Wat is Menno Hortisept Clean? 

Menno Hortisept Clean is een wateroplosbaar reinigingsmiddel op alkalische basis. Alkalische reinigers weken hardnekkige vervuiling los, waarna je het gemakkelijk met een harde straal (warm) water kunt afspoelen. Doordat Menno Hortisept Clean geen residu achterlaat, ook wel bekend als een chemische reactie, heeft het oppervlak na het tijdig afspoelen geen nazorg nodig. Het middel is schuimend toepasbaar met de schuimtechnieken, maar ook zonder schuimvormend middel leverbaar voor toepassing in kratten en traywassers.

Lees meer over de voordelen van reiniging en desinfectie met schuim.Plantsappen op oogstwagens in een handomdraai verwijderd

Doordat Menno Hortisept Clean specifiek voor de tuinbouw ontwikkeld is, wordt het reinigen van plantsappen op oogstwagens, schaarwagens, et cetera een eenvoudige klus. Dit komt de bedrijfshygiëne ten goede, omdat je een schoon oppervlakte makkelijker kan ontsmetten. De meerwaarde van dit product zit in de arbeidsbesparing van het lang handmatig schoonmaken van materialen en machines wanneer deze hardnekkig vuil bevatten. Tevens bestaat bij het handmatig afkrabben van vuil de kans dat het oppervlakte verruwt waardoor reinigen en ontsmetten in de toekomst nog lastiger wordt.


Voordelen van Menno Hortisept Clean

- Weekt het meest hardnekkige vuil los
- Laat geen residu - chemische reactie - achter
- Makkelijk te verwijderen met een harde straal warm water
- Wateroplosbaar
- Vloeibare substantie
- Zowel schuimende als niet schuimende versie verkrijgbaar


Menno Hortisept Clean toepassen

1. Lees altijd eerst het etiket. Houd je aan de dosering van 1 – 3%, afhankelijk van de vervuilingsgraad.
2. Meng de geadviseerde dosering al roerend door bij voorkeur warm water met een temperatuur tot 40 graden Celcius. 
3. Breng het middel gelijkmatig aan op het te reinigen oppervlak en laat het vijf tot tien minuten intrekken. Je wilt namelijk voorkomen dat het middel opdroogt en losgeweekt vuil weer vasthecht. 
4. Spoel het oppervlak vervolgens af met warm water om zo het losgeweekt vuil weg te spoelen. Let er op waar je dit doet, in geval van mogelijk virussap wil je dit niet in de loop-/rijroute verspreiden. Vermijd ten alle tijden direct plantcontact i.v.m. schade aan het gewas. 

Lees voor alle gebruiksaanwijzingen en maatregelen het etiket op de verpakking.Meer informatie over Menno Hortisept Clean

Heb je vragen over het gebruik Menno Hortisept Clean of wil je een advies op maat? Neem dan contact op met desinfectiespecialist Jasper Verhoeven via onderstaand formulier. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie - op werkdagen zelfs binnen 24 uur. 
Jasper VerhoevenOver Jasper Verhoeven

Jasper Verhoeven, productspecialist desinfectie, is hét aanspreekpunt voor telers op het gebied van hygiëne. “Met de toenemende vraag naar hygiënemaatregelen in de tuinbouw en de uitdagingen die daarbij komen kijken, wordt een advies op maat steeds belangrijk. Ik vind het elke keer weer een uitdaging om een teler te helpen om de beste situatie op zijn bedrijf te creëren.”

Do not delete this link