Home > Kennisbank​​​​

Bacillus thuringiensis als natuurlijke vijand

Bacillus thuringiensis is een bacterie die een natuurlijke vijand van rupsen vormt. Wanneer rupsen deze bacterie binnenkrijgen, kiemen de sporen en worden de bacteriën actief. Als de bacteriën zich gaan vermenigvuldigen, scheiden ze gifstoffen af. Deze gifstoffen zorgen ervoor dat de rups binnen 1 tot 7 dagen dood gaat. 
Bacillys thuringiensis
Kevin van Kester
Productspecialist Quality Controller | 2 november 2021 | 1 min. lezen
Rupsen krijgen de bacterie binnen door het eten van blad dat behandeld is met Bacillus thuringiensis. Bij een temperatuur van 15°C of hoger zijn rupsen actief en eten zij veel. Bij de inzet van Bacillus thuringiensis is de temperatuur daarom een belangrijke factor: ligt de temperatuur lager dan 15°C dan eten de rupsen te weinig om genoeg bacteriën binnen te krijgen, en is de inzet van Bacillus thuringiensis dus niet effectief (genoeg).
Gerelateerde producten
Bron foto: Wikimedia Commons
Contactformulier
Staat je antwoord er niet bij? Vul het contactformulier in en Kevin van Kester neemt contact met je op. Op werkdagen zelfs binnen 24 uur. 

Bacillus thuringiensis als natuurlijke vijand

Bacillus thuringiensis is een bacterie die een natuurlijke vijand van rupsen vormt. Wanneer rupsen deze bacterie binnenkrijgen, kiemen de sporen en worden de bacteriën actief. Als de bacteriën zich gaan vermenigvuldigen, scheiden ze gifstoffen af. Deze gifstoffen zorgen ervoor dat de rups binnen 1 tot 7 dagen dood gaat. 
Zoek in de Kennisbank
​​​​Vind antwoord op je vraag in onze kennisbank. 600+ artikelen, geschreven door onze specialisten.​​​​
Kevin van Kester
Kevin van Kester
Productspecialist Quality Controller | 2 november 2021 | 1 min. lezen
Deel dit artikel
Bacillys thuringiensis
Rupsen krijgen de bacterie binnen door het eten van blad dat behandeld is met Bacillus thuringiensis. Bij een temperatuur van 15°C of hoger zijn rupsen actief en eten zij veel. Bij de inzet van Bacillus thuringiensis is de temperatuur daarom een belangrijke factor: ligt de temperatuur lager dan 15°C dan eten de rupsen te weinig om genoeg bacteriën binnen te krijgen, en is de inzet van Bacillus thuringiensis dus niet effectief (genoeg).
Gerelateerde producten
Bron foto: Wikimedia Commons
Contactformulier
Staat je antwoord er niet bij? Vul het contactformulier in en Kevin van Kester neemt contact met je op. Op werkdagen zelfs binnen 24 uur. 
Kevin van Kester
Ook interessant voor jou
Beauveria bassiana
Beauveria bassiana is een schimmel die een natuurlijke vijand vormt tegen trips en witte vlieg. Hij dringt het insect binnen, onttrekt vocht aan de plaag en zorgt zo voor uitdroging van de trips en witte vlieg. 

Tips voor het inzetten van natuurlijke vijanden
Bij biologische gewasbescherming heb je te maken met een levend product. Het gebruik ervan gaat daardoor anders in zijn werk dan het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Daarom geeft onze specialist een aantal tips.
Hoe vergroot je de plantweerbaarheid?
Plantweerbaarheidsproducten zorgen ervoor dat het natuurlijke afweermechanisme van de plant versterkt, zodat de plant beter reageert op stress situaties en ziektes. Hierdoor kan je het gebruik van chemie beperken.