Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Gewasbescherming & desinfectie    Welke natuurlijke vijanden zijn er?    Feltiella acarisuga als natuurlijke vijand


Feltiella acarisuga als natuurlijke vijand

Feltiella acarisuga
Geschreven door Kevin van Kester | Laatste update: 08-02-2021

Feltiella acarisuga is een galmug die kan worden ingezet als natuurlijke vijand tegen spint.Hoe herken je Feltiella acarisuga?

De eitjes van Feltiella acarisuga zijn lichtgeel en bevinden zich in spinthaarden maar zijn moeilijk te vinden. De larven van de galmug zijn ongeveer 2,5 mm groot en hebben een transparante, oranje kleur. In een later stadium worden ze meer rood, bruin of grijs. De larven verpoppen op het blad. Een volwassen galmug heeft een lang, slank lichaam met lange poten. 

Bekijk in de onderstaande video de Feltiella acarisuga tegen de spint. 


Producten

Hoe gaat Feltiella acarisuga te werk?

De galmug Feltiella acarisuga is effectief tegen spint. De volwassen galmuggen hebben een zeer goed zoekvermogen en leggen hun eitjes in spintkolonies. De larven van de galmug zijn agressief en daardoor erg effectief tegen spint. Wanneer de larven een prooi aanvallen, spuiten ze een gif in het lichaam van de prooi. Dit verlamt de prooi en maakt de inhoud ervan vloeibaar, zodat de larven dit vervolgens makkelijk kan opzuigen. 


De beste omstandigheden voor Feltiella acarisuga

Feltiella acarisuga gedijt het beste bij een hoge luchtvochtigheid en een temperatuur van minimaal 15°C. Ook bij een lage luchtvochtigheid is de galmug goed in staat de spint te bestrijden. 


Hoe zet je Feltiella acarisuga in?

De Feltiella acarisuga wordt geleverd onder de naam Feltiline. Verwijder de deksel en plaats het bakje in de schaduw op de grond vlakbij de spinthaard en uit de buurt van het irrigatie systeem om te voorkomen dat het bakje volloopt met water. Gebruik een bakje per plaatselijke uitbraak of verdeel de inhoud over een aantal plekken. Herhaal dit vier keer met wekelijkse tussenpozen totdat er poppen onder de bladeren verschijnen (De ontwikkelingsduur is 22-25 dagen bij 22°C). Gebruik Feltiella acarisuga altijd in combinatie met Phytoseiulus persimilis (PHYTOcontrol). 


Opslag van Feltiella acarisuga

Controleer het product bij ontvangst op afwijkingen en meld eventuele klachten of opmerkingen binnen 24 uur. Gebruik het product bij voorkeur direct. Indien opslag nodig is, moet je het product donker bewaren bij een temperatuur van 8-10°C gedurende maximaal 24 uurMeer informatie over Feltiella acarisuga

Heb je vragen over het gebruik van Feltiella acarisuga, of wil je een advies op maat? Neem dan contact op met Kevin van Kester via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.

Kevin KesterOver Kevin van Kester

Kevin van Kester, specialist op het gebied van kwaliteitsmanagement van biologische gewasbescherming, is sinds 2013 werkzaam bij Royal Brinkman. Op basis van IOBC-richtlijnen monitort hij structureel de kwaliteit van biologische producten van diverse producenten in Europa. “Mijn motivatie is om op deze manier bij te dragen aan een hogere effectiviteit van de biologische bestrijding in de tuinbouw waardoor er minder chemische behandelingen nodig zijn.”

Do not delete this link