Shop    Kennisbank    Gewasbescherming & desinfectie    Welke plagen zijn er?   Ongedierte

Hoe kan je ongedierte bestrijden?

Verschillende soorten ongedierte kunnen een groot probleem vormen op glastuinbouwbedrijven: ze brengen schade aan in een gewas, kunnen allerlei ziektes, virussen, schimmels en bacteriën overdragen en vernielen ook elektriciteitskabels en leidingen. Door ongedierte tijdig te bestrijden, kun je deze problemen voorkomen.

Soorten ongedierte bestrijding

Om de beschikbare maatregelen en producten voor het bestrijden van ongedierte op een rij te kunnen zetten, maken we een onderscheid in drie soorten ongedierte bestrijding. Klik door voor meer informatie.


Ongedierte bestrijden in vier stappen

Vroeger grepen telers direct naar de chemische gewasbeschermingsmiddelen wanneer zij last hadden van ongedierte op hun bedrijf, maar steeds vaker maken zij gebruik van een nieuwe methode voor het bestrijden van ongedierte. Hiermee wordt de kans op resistentievorming beperkt. Deze methode bestaat uit vier stappen: monitoren, weren, wegvangen en chemische gewasbeschermingsmiddelen. Niet iedere soort ongedierte kan geweerd worden. In dat geval vervalt de stap 'wegvangen' en bestaat de methode uit drie stappen.

Jan
Vragen over ongedierte bestrijding

Heb je vragen over ongedierte bestrijding, of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met gewasbeschermingsspecialist Jan Krouwer of vul onderstaand contactformulier in. We nemen dan 
zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.


Gerelateerde artikelen
- Welke ziektes zijn er?
- Welke plagen zijn er?
- Welke natuurlijke vijanden zijn er?
- Tips voor veilig werken met gewasbeschermingsmiddelen
- Veelgestelde vragen aan onze specialisten