Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Gewasbescherming & desinfectie    Welke plagen zijn er?   Pissebedden

Hoe kun je pissebedden bestrijden?

Hoe kan je pissebedden bestrijden?
Geschreven door Jan Krouwer | Laatste update: 15-06-2018

Pissebedden zijn kleine schaaldieren die veel voorkomen op vochtige plaatsen, zoals vochtige aarde. Over het algemeen eten pissebedden vooral dode plantresten, maar in de kas verschansen ze zich soms ook aan levend plantmateriaal, waardoor vraatschade aan het gewas ontstaat. 


Pissebedden signaleren

Een pissebed is ongeveer 15 mm groot en heeft een zwart-grijs tot bruin schild, dat bestaat uit verschillende 'plaatjes'. Hij heeft twee lange voelsprieten en zeven paar poten. 


Pissebedden bestrijden

Voor het bestrijden van pissebedden kun je gebruik maken van verschillende soorten chemische middelen. Voor een overzicht van alle toegelaten middelen voor jouw teelt, kun je gebruik maken van de Spuitadvieswijzer.

Gerelateerde producten

Bron foto: WikipediaMeer informatie over pissebedden

Heb je vragen over het signaleren en bestrijden van pissebedden, of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met gewasbeschermingsspecialist Jan Krouwer via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.

Jan KrouwerOver Jan Krouwer

Jan Krouwer, specialist gewasbescherming bij Royal Brinkman, heeft al ruim 40 jaar ervaring in de sector. Hij is hét aanspreekpunt op het gebied van groeiregulatie en knaagdierbestrijding. Het leukste aan zijn werk vind hij de beweging binnen de branche. “Dat ik al zo lang in dezelfde sector werk heeft alles te maken met de continue innovatie. Geen jaar is hetzelfde en dat geeft regelmatig nieuwe uitdagingen!”


Do not delete this link