Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop  Kennisbank  Gewasbescherming & desinfectie   Chemische gewasbescherming   Witte vlieg bestrijden met Proxyral EC

Witte vlieg bestrijden met Proxyral EC

proxyral
Geschreven door Kees Kouwenhoven | Laatste update: 25-08-2021

Proxyral EC is een insecticide tegen witte vlieg. Het middel is een aanvulling op de bestrijding van deze plaag. Proxyral is een huismerk van Royal Brinkman, ontwikkeld om binnen het krappe assortiment van chemische middelen nog enigszins keuze te bieden. In dit artikel vertellen we meer over de voordelen, werking en toepassing van Proxyral EC. 


Wat is Proxyral EC?

Proxyral EC is een bestrijdingsmiddel (insecticide) tegen de eitjes en larven en is dus vooral effectief tegen de eerste levensfases van witte vlieg. Het middel is op basis van de werkzame stof pyriproxyfen. Deze stof zorgt ervoor dat de eitjes niet meer uitkomen en verschrompelen. Ook de poppen komen niet meer uit, waardoor de plaag zich niet verder kan ontwikkelen. Het middel is veilig voor natuurlijke vijanden en in verschillende bedekte teelten toegelaten. 

Video

  • Bekijk de video hiernaast om de toepassing van Proxyral EC te zien. 


Voordelen Proxyral EC

Veilig voor natuurlijke vijanden 
Zeer effectief tegen de ei tot pop stadiaWerking Proxyral EC

Proxyral EC is, zoals hierboven aangegeven, alleen werkzaam tegen de ei tot pop stadia. Om de gehele plaag uit te roeien is het daarom aan te raden om Proxyral EC in combinatie met een bestrijdingsmiddel tegen de volwassen stadia van de plaag te gebruiken. Zo wordt de hele plaag aangepakt en behaal je het beste resultaat. 

Gerelateerde producten

Toepassing Proxyral EC

Om een goed resultaat te behalen spuit je het middel op de onderkant van het blad waar de larven zich bevinden. Het aantal toegelaten bespuitingen per teelt en de precieze gebruiksaanwijzing zijn terug te vinden op het etiket. Dosering Proxyral EC

Omdat de dosering per teelt verschilt, raden we aan om altijd het etiket te lezen waarop je de precieze dosering per teelt kunt vinden.


Meer informatie over Proxyral

Heb je vragen over het gebruik van Proxyral of wil je een advies op maat? Neem dan contact op met gewasbeschermingsspecialist Kees Kouwenhoven via onderstaand formulier. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie, op werkdagen zelfs binnen 24 uur. 


Kees KouwenhovenOver Kees Kouwenhoven

Kees Kouwenhoven, productspecialist gewasbescherming, is sinds 2003 werkzaam bij Royal Brinkman. Als voormalig teler van rozen, weet hij als geen ander wat er allemaal bij komt kijken. “Omdat ik mijn eigen kwekerij heb gehad begrijp ik wat een teler wil, nodig heeft of tegenaan loopt. Ik vind het dan ook erg leuk om nu aan de adviserende kant van de sector te werken en mijn kennis te delen met de klanten.”


Do not delete this link