Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop   Kennisbank    Gewasbescherming & desinfectie    Chemische gewasbescherming   Effectieve bestrijding van plagen met Requiem Prime

Effectieve bestrijding van plagen met Requiem Prime

Requiem prime
Geschreven door Kees Kouwenhoven | Laatste update: 11-05-2021

Requiem Prime is een biologische insecticide dat bewezen effectief is tegen onder andere witte vlieg, trips, bladluizen, wolluis en spint. Steeds meer gewasbeschermingsmiddelen worden verboden. Dit maakt bestrijding van plagen alleen maar lastiger. In dit artikel vertellen we meer over de voordelen, werking en toepassing van Requiem Prime. 


Wat is Requiem Prime? 

Requiem Prime is een biologische insecticide. Het gewasbeschermingsmiddel kan gebruikt worden in een duurzame tuinbouw. Doordat het veilig is voor de meeste natuurlijke vijanden is het middel ook geschikt voor het gebruik binnen een geïntegreerde teelt. Doordat Requiem Prime uit een unieke groep komt, kan het ook uitstekend worden toegepast in een resistentiemanagementprogramma. Requiem Prime bestaat uit een mengsel van drie natuurlijke aromatische stoffen (terpenoïden) die de geur en smaak van een plant vormen. De terpenoïden komen van een theeplant en uit een citrus. 

De insecticide heeft een goed resultaat. Dit komt doordat het een snelle contactwerking en een versterkend bestrijdend effect heeft in combinatie met bepaalde systemische middelen. Requiem Prime bestrijdt de plaag op meerdere manieren: door afbraak van de harde buitenkant van een insect, uitdroging en verstikking.


Welke plagen bestrijden met Requiem Prime?

Het gewasbeschermingsmiddel werkt tegen o.a. witte vlieg, trips, wolluis,bladluis en spint. Het gewasbeschermingsmiddel werkt op alle stadia van de plagen en heeft een bewezen knock down effect. Daarnaast heeft Requiem Prime, met de voorwaarde van een goede dekking, een snelle werking. De eerste effecten zijn namelijk al binnen één uur zichtbaar. 

  

Combineren met andere middelen

Pas je het insecticide toe? Houd er dan rekening mee dat je tussen het gebruik van fluopyram (Luna Privilege, Luna Sensation) of trifloxystrobin (Flint) met Requiem Prime een interval van 7 dagen dient aan te houden.


Dosering Requiem Prime

Bij de inzet van Requiem Prime is het goed om te weten dat het middel tot 12 keer per jaar mag worden toegepast in het gewas. De dosering is 650ml/100 l water. Per teelt staat op het etiket de maximale hoeveelheid per toepassing vermeld. Er is geen MRL of veiligheidstermijn vastgesteld. Let op: Wanneer Requiem Prime wordt toegepast in de winter en er onvoldoende ventilatie plaatsvindt, kan het middel zorgen voor geuroverlast.

Wanneer je Requiem Prime gecombineerd met andere middelen wil gebruiken, is het aan te raden om eerst een proefbespuiting te doen. Op dit gebied is er namelijk nog geen ervaring opgedaan.
  


Toelating

Het middel is in vele teelten jaarrond toegelaten. Het advies is wel om in lichtarme omstandigheden eerst een proefbespuiting uit te voeren. In de Solanacea (met uitzondering van tomaat) is Requiem Prime toegelaten tussen 1 mei - 1 oktober.

Gerelateerde producten

Video

  • In de video hiernaast legt specialist Sandra van den Bosch uit over de werking van Requiem Prime.  Meer informatie over Requiem Prime 

Heb je vragen over de werking van de insecticide of wil je een advies op maat? Neem dan contact op met gewasbeschermingsspecialist Kees Kouwenhoven via onderstaand formulier. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie- op werkdagen zelfs binnen 24 uur.  

Kees KouwenhovenOver Kees Kouwenhoven

Kees Kouwenhoven, productspecialist gewasbescherming, is sinds 2003 werkzaam bij Royal Brinkman. Als voormalig teler van rozen, weet hij als geen ander wat er allemaal bij komt kijken. “Omdat ik mijn eigen kwekerij heb gehad begrijp ik wat een teler wil, nodig heeft of tegenaan loopt. Ik vind het dan ook erg leuk om nu aan de adviserende kant van de sector te werken en mijn kennis te delen met de klanten.”


Do not delete this link