Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop   Kennisbank    Gewasbescherming & desinfectie    Chemische gewasbescherming   Sivanto Prime tegen zuigende insecten

Sivanto Prime tegen zuigende insecten


Sivanto prime
Geschreven door Kees Kouwenhoven | Laatste update: 19-08-2020

Veel ziektes en virussen worden door plagen verspreid in de kas. Sivanto Prime is een bestrijdingsmiddel tegen verschillende zuigende insecten in de glastuinbouw. Door de snelle werking en de vele plagen die het middel bestrijdt, neemt de kans op het verspreiden van virussen en ziektes af. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen, werking en toepassing van Sivanto Prime. Wat is Sivanto Prime?

Sivanto Prime is een bestrijdingsmiddel tegen verschillende zuigende insecten, namelijk: wittevlieg, bladluis, wol-, dop- en schildluis, cicaden, trips, wantsen en perenbladvlo. Doordat het middel alle stadia van de plagen bestrijdt, is het effect op de plaag na toepassing nog groter dan wanneer dit niet het geval is. Sivanto Prime is op basis van de werkzame stof flupyradifuron. De structuur van deze stof is gebaseerd op een plant afkomstig uit Oost-Azië. De werkzame stof tast het zenuwstelsel door de communicatie tussen de hersenen en zenuwen te stagneren. Hierdoor kan de plaag niet meer bewegen en sterft. Het bestrijdingsmiddel is toegelaten in fruit, sierteeltgewassen en vruchtgroenten. 


Werking Sivanto Prime 

Sivanto Prime heeft een systemische en translaminaire werking. Dit houdt in dat het blad de stof opneemt en deze zelf vervoerd – via het xyleem – richting de sapstroom. Het voordeel is dat het blad de stof ook naar de onderkant van het blad vervoerd, waardoor ook verscholen insecten bestreden worden. Buiten dat heeft Sivanto Prime een snelle aanvangswerking; al na een paar uur zijn de eerste dode luizen te vinden en na 2 dagen is het maximale effect te zien. Het gewasbeschermingsmiddel is te vinden in groep 4D.

Gerelateerde producten

Voordelen Sivanto Prime

Past in een geïntegreerde teelt
Bestrijdt alle stadia van de plaag
Veilig voor een beperkt aantal natuurlijke vijanden
Bestrijdt meerdere zuigende insecten
Toegelaten in veel verschillende teelten
Snelle werking 

Video

  • Bekijk de video hiernaast voor uitleg over het gewasbeschermingsmiddel.Toepassing Sivanto Prime

Door de brede toelating van Sivanto Prime is het lastig om voor elke situatie te controleren hoe Sivanto Prime het beste kan worden toegepast. Het is daarom aan te raden om voorafgaand een proefbespuiting uit te voeren. 


Dosering Sivanto Prime

De dosering van Sivanto Prime is per teelt zeer verschillend, er kan dan ook geen algemeen advies worden gegeven. Daarom adviseren we om het etiket te raadplegen voor de precieze dosering en aantal toegelaten bespuitingen per teelt.Meer informatie over Sivanto Prime

Heb je vragen over de werking van Sivanto Prime of wil je een advies op maat? Neem dan contact op met gewasbeschermingsspecialist Kees Kouwenhoven via onderstaand formulier. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie , op werkdagen zelfs binnen 24 uur. 


Kees KouwenhovenOver Kees Kouwenhoven

Kees Kouwenhoven, productspecialist gewasbescherming, is sinds 2003 werkzaam bij Royal Brinkman. Als voormalig teler van rozen, weet hij als geen ander wat er allemaal bij komt kijken. “Omdat ik mijn eigen kwekerij heb gehad begrijp ik wat een teler wil, nodig heeft of tegenaan loopt. Ik vind het dan ook erg leuk om nu aan de adviserende kant van de sector te werken en mijn kennis te delen met de klanten.”


Gerelateerde artikelen
Do not delete this link