Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Gewasbescherming    Hommels    Tips voor het gebruik van hommels 

Tips voor het gebruik van hommels

Tips voor het gebruik van hommels
Geschreven door Kevin van Kester | Laatste update: 03-04-2018

Hommels zorgen voor een effectieve bestuiving binnen een gewas. Bij het gebruik van hommels heb je te maken met een levend product. Dit vraagt om een andere werkwijze van bij een standaard product. Zo is het belangrijk om de kwaliteit voor gebruik goed te controleren en de gebruiksaanwijzing op te volgen, dien je het product op een andere wijze op te slaan en is het aan te raden om jezelf tegen hommels te beschermen bij het uitzetten. Daarom geven wij een aantal tips voor het gebruik van hommels.


Kwaliteitscontrole

Maak altijd gebruik van materiaal van een erkende producent of distributeur die garant staat voor de kwaliteit, maar controleer voor het uitzetten ook altijd zelf de kwaliteit van het materiaal. Hiervoor is een handig kwaliteitscontrole protocol beschikbaar. Wanneer je afwijkingen constateert, meld je klacht dan altijd binnen 24 uur zodat er adequaat gereageerd kan worden.


Gebruiksaanwijzing lezen

Lees altijd de gebruiksaanwijzing en volg de gebruiksvoorschriften nauwkeurig op. Ook onze productspecialisten kunnen je vanuit hun ervaring over de beste toepassingswijze adviseren om zo het hoogste rendement te behalen.


Opslag van hommels

Probeer het materiaal zo snel mogelijk in te zetten (binnen 18 uur) voor het hoogste rendement. Opslag gaat altijd ten koste van de kwaliteit. Indien opslag noodzakelijk is, let er dan op dat je het product bewaart in een horizontale positie (om lekken van het suikerwater te voorkomen), in het donker en bij een temperatuur van 15 – 22°C. Zorg ook voor goede ventilatie van de opslagplaats om te hoge CO2-concentraties te voorkomen.

Verbeter de werking van hommels door in het gewas omstandigheden te creëren waarin zij goed gedijen. Onze productspecialisten kunnen je hierbij adviseren.Persoonlijke bescherming

In principe steken hommels zelden, maar doen ze dit wel, dan kan dat zorgen voor een flinke pijnscheut of soms zelfs een (heftige) allergische reactie. Om te voorkomen dat je wordt gestoken door een hommel, bijvoorbeeld als je hommelkasten uitzet of hommels bijvoert, is het aan te raden om beschermende kleding te dragen. Draag bijvoorbeeld een helm met imkernet of een imkertrui en speciale handschoenen.


Video

  • Bekijk de video hiernaast om te zien hoe hommelkasten geplaatst moeten worden. 


Beschermende kleding

Bekijk alle


Meer informatie over het gebruik van hommels

Heb je vragen over het gebruik van hommels, of wil je een advies op maat? Neem dan contact op met Kevin van Kester via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.
Kevin KesterOver Kevin van Kester

Kevin van Kester, specialist op het gebied van kwaliteitsmanagement van biologische gewasbescherming is sinds 2013 werkzaam bij Royal Brinkman. Op basis van IOBC-richtlijnen monitort hij structureel de kwaliteit van biologische producten van diverse producenten in Europa. “Mijn motivatie is om op deze manier bij te dragen aan een hogere effectiviteit van de biologische bestrijding in de tuinbouw waardoor er minder chemische behandelingen nodig zijn.”


Do not delete this link