Tips voor het gebruik van hommels

Tips voor het gebruik van hommels Hommels zorgen voor een effectieve bestuiving binnen een gewas. Bij het gebruik van hommels heb je te maken met een levend product. Dit vraagt om een andere werkwijze. Daarom geven wij een aantal tips voor het gebruik van hommels.

Kwaliteitscontrole

Maak altijd gebruik van materiaal van een erkende producent of distributeur die garant staat voor de kwaliteit, maar controleer voor het uitzetten ook altijd zelf de kwaliteit van het materiaal. Hiervoor is een handig kwaliteitscontrole protocol beschikbaar. Wanneer je afwijkingen constateert, meld je klacht dan altijd binnen 24 uur zodat er adequaat gereageerd kan worden.

Gebruiksaanwijzing lezen

Lees altijd de gebruiksaanwijzing en volg de gebruiksvoorschriften nauwkeurig op. Ook onze productspecialisten kunnen je vanuit hun ervaring over de beste toepassingswijze adviseren om zo het hoogste rendement te behalen.

Opslag van hommels

Probeer het materiaal zo snel mogelijk in te zetten (binnen 18 uur) voor het hoogste rendement. Opslag gaat altijd ten koste van de kwaliteit. Indien opslag noodzakelijk is, let er dan op dat je het product bewaart in een horizontale positie (om lekken van het suikerwater te voorkomen), in het donker en bij een temperatuur van 15 – 22°C. Zorg ook voor goede ventilatie van de opslagplaats om te hoge CO2-concentraties te voorkomen.

Verbeter de werking van hommels door in het gewas omstandigheden te creëren waarin zij goed gedijen. Onze productspecialisten kunnen je hierbij adviseren.

Luc, Kees en Jan
Meer informatie over het gebruik van hommels

Heb je vragen over het gebruik van hommels, of wil je een advies op maat? Neem dan contact op met een van onze gewasbeschermingsspecialisten, of stel je vraag via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.Gerelateerde productvideo's
Gerelateerde artikelen

- Veelgestelde vragen aan onze specialisten