Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop  Kennisbank   Gewasbescherming  Biologische bestrijding met UniMite bioverdeelsystemen

Biologische bestrijding met UniMite bioverdeelsystemen

UniMite bioverdeelsystemen
Geschreven door: Michael Visser | Laatste update: 03-11-2020

Met de UniMite bioverdeelsystemen zorg je voor een gelijkmatige verstrooiing van roofmijten en voermijten in het gewas. Hiermee is biologische bestrijding nog effectiever en efficiënter. Omdat ieder gewas andere behoeftes en eigenschappen heeft zijn er, tot nu toe, vijf verschillende UniMite bioverdeelsystemen in het assortiment. Waarom verschillende UniMite bioverdeelsystemen? 

Zowel de soort biologische bestrijding als de verstrooiing van biologisch materiaal is gewasspecifiek. Zo willen rozenkwekers graag traliebreed verstrooien en hebben komkommertelers een snelgroeiende hogedraadteelt, waardoor biologisch materiaal in zakjes deels verloren gaat met bladplukken. Maar ook de afmetingen en de hoogtes van gewassen en de kas hebben invloed op de wensen voor de ontwikkeling van een bioverdeelsysteem. 
Om de biologie voor de teler eenvoudig en met een zo goed mogelijke verdeling uit te zetten over het gewas zijn er tot op heden door Royal Brinkman vijf verschillende bioverdeelsystemen ontwikkeld.


Vijf verschillende UniMite bioverdeelsystemen

Er zijn vijf UniMite bioverdeelsystemen, verdeeld in bioverstrooi- en bioverblaassystemen. Wij leggen per systeem uit wat het is, hoe het werkt en voor welk gewas het geschikt is. 

Schematische weergave verschillen UniMite bioverdeelsystemen

 

UniMite Disc

UniMite Slider

UniMite Air

UniMite Compact Air

UniMite Manual

Type systeem

Verstrooi

Verstrooi

Verblaas

Verblaas

Verblaas

Werkbreedte (m)

160 cm

direct in kop vd plant

10 m

8 m

4 m

Aantal strooibunkers

1

2

2

2

1

Bevestigingssysteem

Spuitboom/ monorail

Buisrailwagen

Buisrail/ monorail

Buisrail/ monorail

Hand-gedragen • 1. UniMite Disc

  De UniMite Disc is een bioverstrooisysteem die je aan een spuitboom of monorail hangt. De verstrooier heeft een opvoerband in de voorraadbunker, waardoor materiaal gelijkmatig uit en uniform wordt verdeeld. Door de doorzichtige wanden is duidelijk te zien hoeveel voorraad materiaal in de voorraadbunker aanwezig is.
  Afhankelijk van de traliebreedte hangen er vier tot acht strooiers onder de spuitboom.

  Inzetbaar in: de chrysantenteelt. De UniMite Disc wordt veelvuldig toegepast in de chrysantenteelt waar roofmijten op grote oppervlaktes snel en efficiënt worden uitgezet. Met als doel: biologische tripsbestrijding. Inmiddels wordt dit bioverstrooisysteem ook in andere gewassen toegepast, zoals amaryllis, cactus en roos. 

 • 2. UniMite Air

  De UniMite Air is een bioverblaassysteem en heeft, net zoals de UniMite Disc, een doorzichtige voorraadbunker. Deze bioverblazer beschikt over twee strooibunkers, aan elke zijde een. Elke strooibunker blaast roofmijten over een breedte van vijf meter, waardoor de UniMite Air tot wel tien meter breed verstrooit. Door de opvoerband in de voorraadbunker verdeelt de bioverblazer heel gelijkmatig. De UniMite Air kan uitgevoerd worden op een buisrailsysteem of een monorailsysteem. 

  Inzetbaar in: een groot aantal teelten. De UniMite Air is ontwikkeld op basis van de wens om traliebreed en uniform roofmijten te verstrooien. Je kunt de UniMite Air in tal van gewassen inzetten zoals roos, chrysant, amaryllis, orchideeën.
  >> Lees verder

 • 3. UniMite Compact Air

  De UniMite Compact Air is een kleinere en smallere uitvoering van de UniMite Air. Deze uitvoering is met name ontwikkeld voor kwekerijen waar de UniMite Air door zijn afmetingen niet toegepast kan worden. De UniMite Compact Air heeft een werkbreedte tot 8 meter en kan ook in relatief kleine en lage kwekerijen met gemak ingezet worden door zijn compacte afmetingen. Deze bioverblazer beschikt over één centrifugaal ventilator met een dubbele strooiuitgang. Door de twee roterende bunkers blijft het materiaal in beweging, wat leidt tot een constante dosering.

  Inzetbaar in: een groot aantal teelten als chrysanten-, amaryllissen-, orchideeën-, potplanten en rozenteelt. • 4. UniMite Manual

  De UniMite Manual is een handzame, draagbare bioverblazer met een reikwijdte van vier meter. Deze UniMite Manual is met name in het assortiment opgenomen voor een snelle handmatige toepassing, een plaatselijke correctie of wanneer je glastuinbouwbedrijf niet geschikt is voor een geautomatiseerd systeem voor het verstrooien van roofmijten en voermijten. Bij de UniMite Manual blijft de gebruiker verantwoordelijk voor het gelijkmatig verdelen. Deze handverblazer UniMite Manual wordt geleverd met twee accu’s en een snellader.

  Inzetbaar in: een groot aantal teelten als roos, chrysant, orchidee, potplanten en amaryllis.


 • 5. UniMite Slider

  De UniMite Slider is een bioverstrooisysteem dat op een buisrailwagen wordt gemonteerd. Dit systeem beschikt over twee voorraadbunkers met doorzichtige strooibuizen en behandelt op die manier twee rijen planten in één werkgang. Eén medewerker bedient de UniMite Slider, deze richt de strooibuizen boven het gewas, zodat het biologisch materiaal precies in het midden in de kop van de planten terechtkomt.

  Inzetbaar in: de komkommerteelt. In de snelgroeiende hogedraadteelt gaat biologisch materiaal in zakjes deels verloren met bladplukken, omdat ze dan snel op de grond belanden. Met de UniMite Slider belandt het biologisch materiaal in de kop van de plant tegen witte vlieg, trips en spint.


Maatwerk bioverdeelsystemen

Hoewel de UniMite verdeelsystemen geschikt zijn voor een grote diversiteit aan kassen en teelten kan het wel eens nodig zijn om een maatwerk systeem te ontwikkelen. Dit is afhankelijk van de gewashoogte, plantafstand en kashoogte binnen je teeltbedrijf. Je kunt in dat geval altijd contact opnemen met onze specialist om de mogelijkheden te bespreken. 

Gerelateerde producten

 

___

SK Roses, De Lier
De verbetering van de biologische bestrijding met Montdorensis en Powerfood met de bioverblazer is groot bij SK Roses.

“Vooral trips kregen we vorig jaar onvoldoende onder controle. Sinds eind 2019 werken we met een biologische aanpak; we verstrooien montdorensis roofmijten met Powerfood voermijten. Met de bioverblazer van Royal Brinkman gaat de tripsbestrijding nu goed; we hebben in 2020 tot week 36 niet chemisch tegen trips gecorrigeerd.”


Vragen over (UniMite) bioverdeelsystemen?

Heb je vragen over een van de UniMite bioverdeelsystemen, of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met onze specialist Michael Visser via onderstaand formulier. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.

Michael VisserOver Michael Visser

Michael Visser, productspecialist mechanisatie, is al sinds 2001 werkzaam bij Royal Brinkman. Met zijn ervaring in de tuinbouwsector weet hij als geen ander wat er speelt bij telers als het gaat om techniek. Michael is dan ook veel te vinden bij klanten waar hij telers adviseert over machines, installaties en HD-pompen. “De tuinbouw is een enorm interessante en uitdagende sector die nooit stilstaat. En dat zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is, iets wat mijn werk zo leuk en divers maakt.”


Do not delete this link