Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop   Kennisbank    Gewasbescherming & desinfectie    Chemische gewasbescherming    Vectine Plus,een acaricide voor groente- en sierteelt 

Vectine Plus, een acaricide voor groente- en sierteelt 

Vectine plus
Geschreven door Leonie van Rooijen  | Laatste update: 19-08-2020

Vectine Plus is een acaricide met translaminaire werking, toegelaten in sier- en groenteteelten. Het gewasbeschermingsmiddel is in te zetten tegen o.a. (spint)mijt en trips. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen, werking en toepassing van Vectine Plus.  
  

Wat is Vectine Plus? 

Vectine Plus is een bestrijdingsmiddel tegen verschillende plagen. Zo is het niet alleen effectief tegen (spint)mijt maar ook tegen de larven van mineervliegen, trips en bladvlooien. Het middel is toegelaten in groente- en sierteelten. Het middel is op basis van de werkzame stof abamectine. 
 

Werking Vectine Plus 

Vectine plus heeft een translaminaire werking. Dit betekent dat het middel, naast contactwerking, door het blad heen trekt. Hierdoor worden ook zuigende insecten aan de onderkant van het blad gedood.
 

Toepassen Vectine Plus 

Om in het water levende organismen te beschermen is het alleen toegelaten in klein fruit als de volgende maatregelen worden genomen:
  • Overdekte beddenspuit 
  • Een lage spuitboomhoogte van 30 cm boven de top van het gewas, met min. 90% drift verminderende spuitdoppen in combinatie met een kantdop en luchtondersteuning 
  • Min. 50%  drift verminderende spuitdoppen in combinatie met een kantdop en luchtondersteuining  
Buiten dat mag het middel niet op bloeiende bloemen worden gebruikt wanneer die druk bezocht worden door natuurlijke vijanden en bestuivers.  
 

Voordelen Vectine Plus 

Toegelaten in sier- en groenteteelten 
Translaminaire werking 
Effectief tegen zeer veel verschillende plagen
Geschikt om de teelt schoon te beginnen  

Gerelateerde producten


Dosering Vectine Plus 

Bij het gebruik van Vectine Plus is er een kans op resistentie, daarom is het aan te raden om de aanbevolen doseringen en gebruiksvoorschriften te volgen. Het verdient dan ook aanbeveling om het middel af te wisselen met middelen uit een andere chemische groep. De dosering van Vectine Plus verschilt per teelt en de juiste dosering per teelt en is dan ook op het etiket te vinden.  
 Meer informatie over Vectine Plus 

Heb je vragen over de toepassing van Vectine Plus of wil je een advies op maat? Neem dan contact op met gewasbeschermingsspecialist Leonie van Rooijen via onderstaand formulier. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie, op werkdagen zelfs binnen 24 uur.  

Leonie van RooijenOver Leonie van Rooijen

Leonie van Rooijen is productspecialist gewasbescherming. Met 30 jaar ervaring in de tuinbouwsector adviseert zij over geïntegreerde gewasbescherming en over de mogelijkheden van het inzetten van biologische gewasbeschermingsmiddelen. Met haar brede kennis en ervaring is zij in staat om persoonlijk advies te geven. Je krijgt van Leonie een eerlijk advies, praktisch en met aandacht voor de bijzonderheden van jouw onderneming. Advies op maat waar je mee aan de slag kunt.


Do not delete this link