Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Hoe voorkom je wortelproblemen?

Hoe voorkom je wortelproblemen?Gezonde wortels zijn de basis voor een gezonde plant. Hoe voorkom je wortelproblemen?Daarom is het belangrijk om de wortels van een plant gezond te houden. Zo verklein je de kans dat deze aangetast worden door schimmels en er wortelrot kan ontstaan. Er zijn verschillende factoren van invloed op de aanwezigheid van schimmels, zoals watergift, klimaat, bemesting en hygiëne. In dit artikel geeft onze specialist je uitleg over schimmels en de factoren die de kans op schimmel verkleinen. Ook geeft hij tips om wortelproblemen te voorkomen. 

Schimmels

In veel gevallen leven planten en schimmels samen in symbiose. Dit betekent dat zowel de schimmel als de plant hier voordeel van heeft. Zo kan bijvoorbeeld een plant meer voedingstoffen opnemen via de schimmel en deze kan weer voedingstoffen uit de plant halen. Zo’n 80 tot 90% van alle planten leeft in symbiose met schimmels. 

Naast de schimmels die in symbiose leven met planten, zijn er ook schimmels die parasiteren. Dit houdt in dat de schimmel voordeel heeft van de plant, maar dat de plant hier nadeel van heeft, bijvoorbeeld wanneer de schimmel belangrijke voedingsstoffen uit de plant opneemt. Deze schimmels kunnen de wortels van de plant aantasten en dit levert dan wortelproblemen op. Die schimmels moet je dus zien te voorkomen. 

Maatregelen tegen wortelproblemen

Zoals al eerder genoemd, zijn er verschillende factoren die invloed hebben op het ontstaan en de aanwezigheid van schimmels, waaronder watergift, klimaat, bemesting en hygiëne. 

Verder lezen?

Dit is een premium artikel. Wil je het hele artikel lezen? Log in en krijg direct toegang tot het hele artikel.

Heb je nog geen account? Maak dan kosteloos een account aan. Zodra wij je aanvraag hebben verwerkt krijg je toegang tot het hele artikel.
Do not delete this link