Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Kennisbank Mechanisatie

Een advies nodig? Via de Kennisbank heb je alle antwoorden bij de hand. Of je nu op zoek bent naar een keuzehulp voor de juiste spuitdop, of een handleiding voor het kalibreren van meetapparatuur: online staan onze specialisten 24/7 voor je klaar.

Heb je vragen? Stel deze dan eenvoudig en snel via het 
contactformulier.

 • Hoe kies je de juiste Bio Chopper?

  De Bio Chopper is een van de meest gebruikte machines in de glastuinbouw voor het versnipperen van diverse gewassen. Een onmisbare machine tijdens de teeltwisseling om zo efficiënt mogelijk te werken.

  Lees meer
 • Hoe gebruik je een Dosatron?

  Gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen kunnen met behulp van een Dosatron via de watergift worden meegegeven aan een teelt. Op deze manier kan de juiste hoeveelheid en concentraat middelen worden toegediend.

  Lees meer
 • Hoe kies je de juiste dompelpomp?

  Een dompelpomp is een pomp die je gebruikt om water weg te pompen. De meest voorkomende soorten zijn de schoonwater-, vuilwater-, vuilwater met vaste delen-, hogedruk- en vlakzuigende dompelpomp.

  Lees meer
 • Onderhoudsvideo's voor machines en apparaten

  Goed onderhoud van machines en apparaten is van groot belang om storingen te voorkomen. Verschillende onderhoudsvideo's kunnen je helpen om het onderhoud op de juiste manier uit te voeren.

  Lees meer
 • Hoe onderhoud je een accu?

  Voor een goede werking van een accu is het heel belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Onderhoud je een accu namelijk niet goed, dan kan de accu verzuren of uitdrogen, of er kan zuurafzetting in de accu ontstaan.

  Lees meer
 • Onderhoudstips voor compressors

  Omdat een compressor werkt met lucht of andere gassen onder hoge druk, is het belangrijk dat er regelmatig onderhoud wordt uitgevoerd aan compressors. Mankementen kunnen namelijk leiden tot gevaarlijke situaties.

  Lees meer
 • Hoe onderhoud je een Enbar LVM?

  Voor het beste resultaat en een veilige werkwijze, is het belangrijk dat je de Enbar LVM op de juiste manier onderhoudt. In dit artikel staat beschreven welk onderhoud de verschillende onderdelen van de Enbar LVM nodig heeft.

  Lees meer
 • Tips voor het onderhouden van een Pulsfog

  Goed onderhoud van een Pulsfog is van groot belang. Controleer regelmatig de straalpijp, kijk de slangen na, maak de bougie schoon, vul het accuzuur bij en gebruik de juiste benzine

  Lees meer
 • Wat is het verschil tussen smeermiddel, olie en vet?

  Om systemen, apparaten en gereedschappen soepel te laten werken, is het noodzakelijk om deze te voorzien van vet, smeermiddel en/of olie. Dit voorkomt dat de draaiende onderdelen stuk gaan of vastlopen.

  Lees meer
 • Hoe bevestig je gewasdraad?

  Gewasdraad wordt horizontaal door de kas gespannen, zodat de hogedraadhaken hieraan bevestigd kunnen worden. Het verkeerd bevestigen en spannen van het gewasdraad kan echter negatieve gevolgen hebben.

  Lees meer
 • Hoe kies je de juiste draadverlagers?

  Gewasdraden moeten op de juiste manier bevestigd worden en voldoende steun krijgen. Met draadverlagers creëer je ophangpunten voor het gewasdraad.

  Lees meer
 • Hoe bevestig je een lintbeugel?

  Bij het signaleren van plagen worden vaak signaalrollen gebruikt, maar het ophangen hiervan blijkt in de praktijk vaak een lastig klusje. Onze specialist laat zien hoe je dit doet.

  Lees meer
 • De vernieuwde Benomic S-line

  De Benomic S-line is een buisrailwagen, ook wel schaarwagen genoemd, die ontwikkeld is voor het hoog werken in de kas. Dit kan zijn voor het plegen van onderhoud aan het kasdak of voor de verzorging van hoge gewassen zoals tomaat.

  Lees meer
 • Tips voor veilig werken met een Robocar

  De Robocar is een volautomatische elektrotrekker voor intern transport die zelf zijn weg zoekt over een inductiedraad in de vloer. Dit zorgt voor een arbeidsbesparing, maar dit vraagt wel om een veilige manier van werken.

  Lees meer
 • Hoe onderhoud en repareer ik een Robocar?

  De Robocar is een robuuste elektrotrekker en heeft weinig regulier onderhoud nodig. Wel raden wij aan om het bjjbehorende onderhoudsschema goed op te volgen om problemen en stilstand zoveel mogelijk te voorkomen.

  Lees meer
 • Hoe reinig je een spuitwagen?

  Na het uitvoeren van een bespuiting, is het van belang de gebruikte spuitwagen goed te reinigen, zodat gewasbeschermingsmiddelen niet op plaatsen terecht komen waar ze niet gewenst zijn.

  Lees meer
 • Spuittabel voor een Alumax spuitpistool

  Om nauwkeurig te kunnen berekenen hoeveel spuitvloeistof je verspuit bij het gebruik van een Alumax spuitpistool, dien je op de hoogte te zijn van de afgifte van het spuitpistool in combinatie met verschillende soorten nozzles.

  Lees meer
 • Wat zijn de voor- en nadelen van ruimtebehandeling?

  Ruimtebehandeling is een laag volume techniek, waarbij met behulp van een Pulsfog of een Enbar LVM het middel door verneveling wordt verspreid en ziektes en plagen bestreden worden.

  Lees meer
 • Spuittabel voor een Ripa spuitpistool

  Om nauwkeurig te kunnen berekenen hoeveel spuitvloeistof je verspuit bij het gebruik van een Ripa spuitpistool, dien je op de hoogte te zijn van de afgifte van het spuitpistool in combinatie met verschillende soorten nozzles.

  Lees meer
 • Wat is het verschil tussen foggen en LVM?

  Bij het uitvoeren van een ruimtebehandeling zijn er twee opties: foggen en LVM. De belangrijkste verschillen tussen deze technieken zijn het werkingsprincipe, de vernevelcapaciteit, mobiliteit en verdeling.

  Lees meer
 • Hoe gebruik je een Pulsfog?

  Bij het gebruik van een Pulsfog is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal aandachtspunten om het best mogelijke resultaat te behalen.

  Lees meer
 • Hoe gebruik je een Enbar LVM?

  De Enbar LVM is een ruimtebehandelingsapparaat voor het vernevelen van gewasbeschermingsmiddelen. Voor het beste resultaat en een veilige werkwijze, is het belangrijk dat je de Enbar LVM op de juiste manier gebruikt.

  Lees meer
 • Hoe los je een storing van een Enbar LVM op?

  Het kan voorkomen dat een Enbar LVM een storing vertoont, of dat er andere problemen optreden. Onze specialist zet de meest voorkomende storingen en problemen en de daarbij behorende oplossingen op een rij.

  Lees meer
 • Hoe gebruik je een rugspuit?

  Een rugspuit wordt in de tuinbouw vaak gebruikt voor het spuiten van kleinere oppervlakten en moeilijk bereikbare plekken. Het gebruik van de juiste hoeveelheid water en middel zijn van belang voor een optimaal resultaat.

  Lees meer
 • Wat is een SKL-keuring?

  Een SKL-keuring is een keuring van gewasbeschermingsapparatuur, uitgevoerd door hiervoor gecertificeerde bedrijven. Door deze keuring zal de levensduur van apparaten toenemen en zal de kans op storingen kleiner worden.

  Lees meer
 • Welke spuitdoppen zijn er & hoe gebruik je ze?

  Er zijn verschillende soorten spuitdoppen, zoals spleetdoppen, werveldoppen en ketsdoppen. Deze zijn ieder geschikt voor een andere toepassing.

  Lees meer
 • Soorten spuittechnieken in de glastuinbouw

  Gewasbeschermingsmiddelen kan je met behulp van verschillende spuittechnieken toepassen in een gewas. Bij het kiezen van een spuittechniek is het belangrijk om te weten dat niet iedere spuittechniek geschikt is voor iedere teelt.

  Lees meer
 • Hoe onderhoud je een pH meter?

  Met een pH meter kan je de pH van een oplossing bepalen. Om ervoor te zorgen dat een pH meter goed werkt, dien je regelmatig onderhoud aan de pH meter uit te voeren

  Lees meer
 • Hoe werkt een EC-meter?

  EC staat voor electric conductivity, oftewel voor elektrisch geleidingsvermogen. Dit is een maat voor het meten van het zoutgehalte van een oplossing. Dit meet je met een EC-meter.

  Lees meer
 • Hoe kalibreer je een EC-meter?

  Naarmate een EC-meter langer in gebruik is, kan er een meetfout in het instrument ontstaan. Daarom is het van belang om een EC-meter regelmatig te kalibreren

  Lees meer
 • Hoe gebruik je een meetbox?

  De juiste kastemperatuur en luchtvochtigheid zijn essentieel voor het creëren van het ideale kasklimaat. Om dit te meten, kan je gebruik maken van een meetbox.

  Lees meer
 • Wat is een manometer?

  Een manometer is een meetinstrument waarmee je de druk van een vloeistof of gas meet in een afgesloten ruimte, bijvoorbeeld in een verwarmingsketel.

  Lees meer
 • pH meter kalibreren, ijken en overig onderhoud aan de pH meter

  In de tuinbouw wordt een pH meter gebruikt voor het meten van de pH van de meststoffenoplossing. Hierbij is het heel belangrijk dat de pH meter de juiste waarde aangeeft, want de pH heeft invloed op de mate waarin het gewas de meststoffen opneemt.

  Lees meer
 • Tips voor staand werken

  Langdurig staand werken zorgt voor een flinke belasting van de benen en de rug, wat kan leiden tot gezondheidsklachten. Daarom is het belangrijk om de juiste maatregelen te nemen.

  Lees meer
 • Hoe kies je de juiste beveiligingscamera?

  Met een beveiligingscamera houd je toezicht op het bedrijfspand en –terrein. Daarbij is het belangrijk dat je de juiste camera gebruikt, want niet iedere camera is geschikt voor iedere situatie.

  Lees meer


Vragen over mechanisatie

Heb je vragen over mechanisatie, of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met een van onze productspecialisten, of stel je vraag via onderstaand formulier. We nemen wij zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.
Do not delete this link