Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Kennisbank Mechanisatie

Een advies nodig? Via de Kennisbank heb je alle antwoorden bij de hand. Of je nu op zoek bent naar een keuzehulp voor de juiste spuitdop, of een handleiding voor het kalibreren van meetapparatuur: online staan onze specialisten 24/7 voor je klaar.

Heb je vragen? Stel deze dan eenvoudig en snel via het contactformulier.

 • Hoe werkt een Dosatron?

  Gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen kunnen met behulp van een Dosatron via de watergift worden meegegeven aan een teelt. Op deze manier kan de juiste hoeveelheid en concentraat middelen worden toegediend.

  Lees meer
 • Hoe stel je een Dosatron in?

  Bij de eerste keer in gebruik nemen van de Dosatron is het van belang om de dosering in te stellen. Daarnaast is het ook belangrijk om de pomp eerst te ontluchten. Op deze manier werkt de pomp het meest optimaal.

  Lees meer
 • Hoe kies je de juiste dompelpomp?

  Een dompelpomp is een pomp die je gebruikt om water weg te pompen. De meest voorkomende soorten zijn de schoonwater-, vuilwater-, vuilwater met vaste delen-, hogedruk- en vlakzuigende dompelpomp.

  Lees meer
 • Onderhoudsvideo's voor machines en apparaten

  Goed onderhoud van machines en apparaten is van groot belang om storingen te voorkomen. Verschillende onderhoudsvideo's kunnen je helpen om het onderhoud op de juiste manier uit te voeren.

  Lees meer
 • Hoe onderhoud je een accu?

  Voor een goede werking van een accu is het heel belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Onderhoud je een accu namelijk niet goed, dan kan de accu verzuren of uitdrogen, of er kan zuurafzetting in de accu ontstaan.

  Lees meer
 • Onderhoudstips voor compressors

  Omdat een compressor werkt met lucht of andere gassen onder hoge druk, is het belangrijk dat er regelmatig onderhoud wordt uitgevoerd aan compressors. Mankementen kunnen namelijk leiden tot gevaarlijke situaties.

  Lees meer
 • Hoe onderhoud je een Dosatron?

  Door regelmatig onderhoud van de Dosatron verleng je de levensduur van de pomp. Opgedroogd vuil en uitgekristalliseerd concentraat kunnen namelijk de werking van de pomp verminderen.

  Lees meer
 • Hoe los je een storing van een Dosatron op?

  Wanneer een Dosatron een storing of andere problemen vertoont, is het van belang om zo snel mogelijk actie te nemen. Het is namelijk van belang dat er zo min mogelijk watergeefbeurten komen te vervallen.

  Lees meer
 • Hoe onderhoud je een Enbar LVM?

  Voor het beste resultaat en een veilige werkwijze, is het belangrijk dat je de Enbar LVM op de juiste manier onderhoudt. In dit artikel staat beschreven welk onderhoud de verschillende onderdelen van de Enbar LVM nodig heeft.

  Lees meer
 • Veilig werken met elektriciteit

  Elektriciteit; vrijwel iedereen heeft er dagelijks mee te maken, maar vaak wordt vergeten dat werken met elektrische installaties en apparaten niet zonder gevaar is.

  Lees meer
 • Tips voor veilig werken met een Robocar

  De Robocar is een volautomatische elektrotrekker voor intern transport die zelf zijn weg zoekt over een inductiedraad in de vloer. Dit zorgt voor een arbeidsbesparing, maar dit vraagt wel om een veilige manier van werken.

  Lees meer
 • Hoe onderhoud en repareer ik een Robocar?

  De Robocar is een robuuste elektrotrekker en heeft weinig regulier onderhoud nodig. Wel raden wij aan om het bjjbehorende onderhoudsschema goed op te volgen om problemen en stilstand zoveel mogelijk te voorkomen.

  Lees meer
 • Hoe los ik storingen of problemen met een Robocar op?

  Het kan voorkomen dat een Robocar een storing vertoont, of dat er andere problemen optreden. Onze specialist zet de meest voorkomende storingen en problemen en de daarbij behorende oplossingen op een rij.

  Lees meer
 • Hoe onderhoud je een accu?

  Voor een goede werking van een accu is het heel belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Onderhoud je een accu namelijk niet goed, dan kan de accu verzuren of uitdrogen, of er kan zuurafzetting in de accu ontstaan.

  Lees meer
 • Veiligheid in de schuur of sorteerruimte

  In de schuur of de sorteerruimte is het vaak een komen en gaan van medewerkers, bezoekers, hetrucks en vrachtwagens. Daarom is het belangrijk dat je voldoende aandacht besteed aan veiligheidsmaatregelen in deze ruimtes.

  Lees meer
 • 9 tips voor het veilig werken met een heftruck

  Ongelukken met heftrucks op de werkvloer vinden dagelijks plaats. Echter zijn er veel manieren om een dergelijk ongeval te voorkomen en het veilig te houden.

  Lees meer
 • Hoe reinig je een spuitwagen?

  Na het uitvoeren van een bespuiting, is het van belang de gebruikte spuitwagen goed te reinigen, zodat gewasbeschermingsmiddelen niet op plaatsen terecht komen waar ze niet gewenst zijn.

  Lees meer
 • Spuittabel voor een Alumax spuitpistool

  Om nauwkeurig te kunnen berekenen hoeveel spuitvloeistof je verspuit bij het gebruik van een Alumax spuitpistool, dien je op de hoogte te zijn van de afgifte van het spuitpistool in combinatie met verschillende soorten nozzles.

  Lees meer
 • Wat zijn de voor- en nadelen van ruimtebehandeling?

  Ruimtebehandeling is een laag volume techniek, waarbij met behulp van een Pulsfog of een Enbar LVM het middel door verneveling wordt verspreid en ziektes en plagen bestreden worden.

  Lees meer
 • Spuittabel voor een Ripa spuitpistool

  Om nauwkeurig te kunnen berekenen hoeveel spuitvloeistof je verspuit bij het gebruik van een Ripa spuitpistool, dien je op de hoogte te zijn van de afgifte van het spuitpistool in combinatie met verschillende soorten nozzles.

  Lees meer
 • Wat is het verschil tussen foggen en LVM?

  Bij het uitvoeren van een ruimtebehandeling zijn er twee opties: foggen en LVM. De belangrijkste verschillen tussen deze technieken zijn het werkingsprincipe, de vernevelcapaciteit, mobiliteit en verdeling.

  Lees meer
 • Hoe gebruik je een Pulsfog?

  Bij het gebruik van een Pulsfog is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal aandachtspunten om het best mogelijke resultaat te behalen.

  Lees meer
 • Hoe gebruik je een Enbar LVM?

  De Enbar LVM is een ruimtebehandelingsapparaat voor het vernevelen van gewasbeschermingsmiddelen. Voor het beste resultaat en een veilige werkwijze, is het belangrijk dat je de Enbar LVM op de juiste manier gebruikt.

  Lees meer
 • Hoe los je een storing van een Enbar LVM op?

  Het kan voorkomen dat een Enbar LVM een storing vertoont, of dat er andere problemen optreden. Onze specialist zet de meest voorkomende storingen en problemen en de daarbij behorende oplossingen op een rij.

  Lees meer
 • Hoe gebruik je een rugspuit?

  Een rugspuit wordt in de tuinbouw vaak gebruikt voor het spuiten van kleinere oppervlakten en moeilijk bereikbare plekken. Het gebruik van de juiste hoeveelheid water en middel zijn van belang voor een optimaal resultaat.

  Lees meer
 • Wat is spuitdop codering?

  Op een spuitdop staan de eigenschappen van een spuitdop weergeven in de vorm van getallen en letters, te weten het doptype, de tophoek, de dopafgifte, de merknaam, het materiaal en de kleurcodering.

  Lees meer
 • Hoe reinig en controleer je spuitdoppen?

  Spuitdoppen reinigen en controleren is van belang voor een optimale werking van de spuitdop. Een vervuilde of beschadigde spuitdop kan leiden tot verspilling van gewasbeschermingsmiddelen.

  Lees meer
 • Hoe beperk je slijtage aan spuitdoppen?

  Spuitdoppen hebben een beperkte levensduur, doordat er slijtage optreedt. Deze slijtage ontstaat doordat er wrijving plaatsvindt bij het bespuiten. Dit heeft invloed op de vloeistofverdeling en het spuitbeeld.

  Lees meer
 • Hoe lees je een spuitdoppen tabel?

  Een doppentabel helpt je bij het selecteren van de juiste spuitdop. In een doppentabel vind je bij diverse rijsnelheden en spuitdrukken de hoeveelheid vloeistof die per hectare verspoten wordt met een bepaald type spuitdop.

  Lees meer
 • Veilig werken met een Meto spuitwagen

  Het werken met een Meto spuitwagen brengt risico’s met zich mee. Daarom is het heel belangrijk dat werknemers op de hoogte zijn van de veiligheidsmaatregelen.

  Lees meer
 • Soorten spuittechnieken in de glastuinbouw

  Gewasbeschermingsmiddelen kan je met behulp van verschillende spuittechnieken toepassen in een gewas. Bij het kiezen van een spuittechniek is het belangrijk om te weten dat niet iedere spuittechniek geschikt is voor iedere teelt.

  Lees meer
 • Hoe kalibreer je een pH-meter?

  De vloeistoffen in de elektrode van een pH-meter verouderen naar mate de meter langer in gebruik is. Hierdoor ontstaat een meetfout in het instrument. Deze meetfout kan je vaststellen door de pH-meter te kalibreren.

  Lees meer
 • Hoe onderhoud je een pH sensor?

  Door een pH-meter goed te onderhouden, verleng je de levensduur en zorg je ervoor dat metingen zo nauwkeurig mogelijk zijn. Met name onderhoud aan de sensor is van groot belang.

  Lees meer
 • Hoe werkt een EC-meter?

  EC staat voor electric conductivity, oftewel voor elektrisch geleidingsvermogen. Dit is een maat voor het meten van het zoutgehalte van een oplossing. Dit meet je met een EC-meter.

  Lees meer
 • Hoe kalibreer je een CO2-meter?

  Naarmate je een CO2-meter langere tijd in gebruik hebt, kan er een meetfout ontstaan in de CO2-meter. Deze meetfout kan je vaststellen door de CO2-meter te kalibreren.

  Lees meer
 • Hoe gebruik je een meetbox?

  De juiste kastemperatuur en luchtvochtigheid zijn essentieel voor het creëren van het ideale kasklimaat. Om dit te meten, kan je gebruik maken van een meetbox.

  Lees meer
 • Wat is een manometer?

  Een manometer is een meetinstrument waarmee je de druk van een vloeistof of gas meet in een afgesloten ruimte, bijvoorbeeld in een verwarmingsketel.

  Lees meer
 • Hoe bevestig je gewasdraad?

  Gewasdraad wordt horizontaal door de kas gespannen, zodat de hogedraadhaken hieraan bevestigd kunnen worden. Het verkeerd bevestigen en spannen van het gewasdraad kan echter negatieve gevolgen hebben.

  Lees meer
 • Hoe kies je de juiste draadverlagers?

  Gewasdraden moeten op de juiste manier bevestigd worden en voldoende steun krijgen. Met draadverlagers creëer je ophangpunten voor het gewasdraad.

  Lees meer
 • Hoe bevestig je een lintbeugel?

  Bij het signaleren van plagen worden vaak signaalrollen gebruikt, maar het ophangen hiervan blijkt in de praktijk vaak een lastig klusje. Onze specialist laat zien hoe je dit doet.

  Lees meer
 • Tips voor staand werken

  Langdurig staand werken zorgt voor een flinke belasting van de benen en de rug, wat kan leiden tot gezondheidsklachten. Daarom is het belangrijk om de juiste maatregelen te nemen.

  Lees meer
 • Hoe kies je de juiste beveiligingscamera?

  Met een beveiligingscamera houd je toezicht op het bedrijfspand en –terrein. Daarbij is het belangrijk dat je de juiste camera gebruikt, want niet iedere camera is geschikt voor iedere situatie.

  Lees meer
Michael en NanneVragen over mechanisatie
Heb je vragen over mechanisatie, of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met een van onze productspecialisten, of stel je vraag via onderstaand formulier.


Contactformulier
Wanneer je jouw vraag stelt via onderstaand formulier, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.
Do not delete this link