Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Shop Kennisbank Mechanisatie Hoe kies je de juiste Meto spuitrobot?


Hoe kies je de juiste Meto spuitrobot?

Meto spuitwagen

Geschreven door Frank Schoenmakers | Laatste update: 08-01-2021


Met de Meto spuitrobot bescherm je het gewas en de gezondheid van jouw werknemers. Ze hoeven immers het gewas niet in tijdens de spuitwerkzaamheden. Maar welke Meto kies je? De Meto spuitrobot halfautomaat? De combinatie met de Meto Transportwagen, waardoor je de Meto als volautomaat kunt gebruiken? Of toch de MetoSWT, die lokaal kan spuiten? Let er bij het maken van je keuze vooral op welke functionaliteiten jij nodig hebt.Wat is de Meto spuitrobot?

De Meto spuitrobot is een automatisch rijdende spuitwagen, die veel wordt gebruikt in de glastuinbouw. Het voordeel van de Meto spuitwagen is namelijk dat er niemand met de spuitwagen mee hoeft te rijden. Hij is verkrijgbaar in 3 varianten: halfautomatisch, volautomatisch indien gekoppeld met de Meto Transportwagen en halfautomatisch met de mogelijkheid tot lokaal spuiten.

De verschillen tussen de Meto spuitrobot en MetoSWT 

 

Arbeidsbesparing 

Gezondheid werknemers 

 Meto

 Meto gecombineerd met Transportwagen

++ 

++ 

 MetoSWTMeto halfautomaat

De Meto spuitrobot is van zichzelf een halfautomaat. Hij verplaatst zich zelfstandig door het gewas om te spuiten. Je hoeft hem enkel handmatig van het ene pad naar het andere pad te verplaatsen. Je kunt de Meto ook volautomatisch laten werken. Hiervoor combineer je hem met de Meto Transportwagen. 

Meto spuitrobot
Meto spuitrobot


Voordeel

  • Te veranderen van halfautomaat naar volautomaat door middel van Meto Transportwagen

Nadeel

  • Er moet een medewerker aanwezig blijven

Producten

Meto in combinatie met de Meto Transportwagen

Je kunt de Meto spuitrobot ook volautomatisch laten werken. Hiervoor gebruik je de Meto Transportwagen. Op de Meto Transportwagen is een slanghaspel gemonteerd. Deze kun je aansluiten op de hogedrukleiding of tankspuitwagen. Met deze uitbreiding kan de Meto spuitrobot zich zelfstandig van pad naar pad bewegen. Je hoeft er dus niet bij in de buurt te blijven. Ook kun je hem ’s nachts het gewas laten spuiten. Het touchscreen is gelijk aan die van de Meto Spuitwagen en is compact en overzichtelijk.

Meto transportwagen
Meto Transportwagen

Voordelen
  • Makkelijke uitbreiding om de Meto spuitrobot volautomatisch te maken
  • Medewerkers hoeven niet in de buurt te blijven
  • Je kunt hem ’s nachts laten spuiten
Nadeel
  • Slangen aanwezig die over het pad lopen


MetoSWT

De MetoSWT is een halfautomaat. Deze spuitrobot bevat een tank waar 300 liter gewasbeschermingsmiddel in past. De MetoSWT is speciaal ontwikkeld om lokaal te kunnen spuiten, zonder dat er slangen over het pad lopen. Hierdoor blijft het hoofdpad vrij voor andere werkzaamheden. Een medewerker moet de MetoSWT van pad naar pad verplaatsen. Daarnaast is hij makkelijk te bedienen met het touchscreen.

MetoSWT
MetoSWT

Voordelen
  • Grote tank (300 liter)
  • Geen onnodige slangen op het pad
  • Mogelijkheid tot lokaal spuiten

Nadeel
  • Er moet een medewerker aanwezig zijn voor verplaatsingVragen over veilig werken met een Meto spuitwagen

Heb je vragen over veilig werken met een Meto spuitwagen, of wil je een advies op maat? Neem dan contact op met productspecialist Frank Schoenmakers via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.
Frank SchoenmakersOver Frank Schoenmakers

Frank Schoenmakers heeft, met ruim 30 jaar op de teller als productspecialist mechanisatie, heel wat ervaring opgedaan binnen de tuinbouwbranche. De afgelopen jaren heeft hij zich gespecialiseerd in spuittechnieken. Hoe hij daar zelf over denkt? “Het leuke aan mijn functie is dat ik met mijn kennis telers kan helpen om hun teelt te verbeteren. De waardering die je daarvoor terug krijgt, is heel waardevol.”
Do not delete this link