Shop    Kennisbank    Mechanisatie    Hoe bevestig je een lintbeugel?

Hoe bevestig je een lintbeugel?

Hoe bevestig je een lintbeugel? Bij het signaleren van plagen in een gewas wordt vaak gebruik gemaakt van signaalrollen, maar het op de juiste manier ophangen hiervan blijkt in de praktijk vaak een lastig klusje. Lintbeugels maken het bevestigen van signaalrollen heel eenvoudig en zorgen er daarnaast voor dat je de signaalrollen kan meeschuiven met het groeiende gewas. Maar hoe bevestig je een lintbeugel eigenlijk? In dit artikel geeft onze specialist uitleg.

Lintbeugel bevestigen

Wanneer je gebruik maakt van lintbeugels, is het advies om deze op 4,5 of 5 meter afstand te bevestigen. Welke afstand je aanhoudt, is afhankelijk van de pootafstand in de kas. Je bevestigt de lintbeugel aan het staaldraad of de draadprofielen tussen het gewas. In de video hieronder zie je hoe je dit het makkelijkst kan doen.Wanneer je de lintbeugel op bovenstaande manier gebruikt, wordt de signaalrol vastgeklemd en kan deze niet inzakken na verloop van tijd. Ook biedt de lintbeugel de signaalrol genoeg ondersteuning, waardoor de signaalrol niet kan gaan doorhangen.

Lintbeugel verschuiven

Het voordeel van het gebruik van lintbeugels is dat je deze gemakkelijk heen en weer kan schuiven over het staaldraad of draadprofiel. Wanneer het gewas groeit, kunnen de lintbeugels mee omhoog geschoven worden, waardoor de signaalrollen altijd op de juiste hoogte hangen en dus zo veel mogelijk plaagdieren kunnen wegvangen.


Verschillende type lintbeugels

Er bestaan verschillende type lintbeugels. Sommige lintbeugels dienen op een andere manier bevestigd te worden. Deze manier van bevestigen zie je op onderstaande foto. 

Lintbeugel bevestigen

Michael en Nanne
Vragen over het bevestigen van lintbeugels

Heb je vragen over het bevestigen van lintbeugels, of wil je een advies op maat? Neem dan contact op met een van onze productspecialisten, of stel je vraag via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur. 


Gerelateerde artikelen
- Tips voor het signaleren van plagen
- Gewasdraad bevestigen
- Veelgestelde vragen aan onze specialisten