Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Mechanisatie    Hoe stel je een controleschema voor machines op?

Hoe stel je een controleschema voor machines op?

Controle schema voor machines
Geschreven door Giel van der Hoeven | Laatste update: 01-06-2016 

Het regelmatig controleren van machines is van groot belang voor een zo goed mogelijk draaiend bedrijf en voor het waarborgen van de werkveiligheid. Door eventuele gebreken tijdig vast te stellen, kan je snel schakelen, waardoor je (langdurige) stilstand kan voorkomen. Daarom helpen wij je graag bij het opstellen van een controleschema voor controle van machines.

  • Breng in kaart welke machines er allemaal draaien binnen je bedrijf en maak hier een overzicht van.
  • Bepaal voor iedere machine welke storingen er kunnen optreden en waardoor deze storingen veroorzaakt kunnen worden.
  • Noteer per machine op welke basis de machine nagekeken dient te worden op eerder genoteerde mogelijke gebreken.
  • Bepaal voor iedere machine wie de verantwoordelijke is voor het uitvoeren van de inspectie.
  • Maak een duidelijke, overzichtelijke planning waarin alle bovenstaande punten terugkomen en waarin aangegeven kan worden wanneer de inspectie uitgevoerd is.


Periodiek onderhoud

Naast het regelmatig controleren van machines, raden wij aan om jaarlijks periodiek onderhoud uit te laten voeren door een gecertificeerd monteur. Dit voorkomt niet alleen stilstand, maar wordt vaak ook nog eens verplicht gesteld door verzekeringsbedrijven en andere instanties. De servicemonteurs van Royal Brinkman kunnen dit periodiek onderhoud voor je uitvoeren.

Meer informatie over het opstellen van een controle schema voor machines 

Heb je vragen over het onderhoud van machines, of wil je een afspraak maken voor periodiek onderhoud? Neem dan contact op met onderhoudscoördinator Giel van der Hoeven via onderstaand formulier. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie, op werkdagen zelfs binnen 24 uur.
Giel van der HoevenOver Giel van der Hoeven

“Giel van der Hoeven, onderhoudscoördinator, heeft al ruim 25 jaar ervaring in de sectoren tuinbouw en techniek. Sinds 2015 deelt hij zijn kennis met de klanten van Royal Brinkman. “Het oplossen van technische problemen en adviseren over onderhoud en inspecties blijft elke dag weer een uitdaging. Het leuke aan tuinbouwtechniek is dat dit steeds verschilt per klant. Dat houdt het werk interessant en afwisselend.”


Do not delete this link