Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Mechanisatie    Tips voor klein onderhoud Benomic buisrailwagen

Tips voor klein onderhoud aan de Benomic buisrailwagen

Buisrailwagen

Geschreven door Frank Schoenmakers | Laatste update: 29-03-2021De Benomic buisrailwagen wordt in de glastuinbouw gebruikt voor de uitvoering van werkzaamheden op grotere hoogte. Een buisrailwagen maakt veel uren in de kas en het goed onderhouden van de Benomic komt de levensduur dan ook ten goede. Waar kun jij op letten om de levensduur van jouw buisrailwagen te vergroten?


Jaarlijks onderhoud van de Benomic

We raden aan om eens per jaar een groot onderhoud uit te voeren aan de buisrailwagen. Check de Benomic intensief op alle onderdelen. Onze specialisten helpen uiteraard graag met dit grote onderhoud. Gedurende het jaar kun je zelf letten op de kleinere zaken. Deze zijn immers minstens zo belangrijk als het grote onderhoud.


Klein onderhoud aan de Benomic

Klein onderhoud verlengt de levensduur en prestaties van jouw Benomic buisrailwagen. Onder klein onderhoud verstaan we het onderhoud dat je zelf gemakkelijk kunt uitvoeren. Hier heb je geen hulp bij nodig van specialisten. Een controleschema met daarbij vermeld hoe vaak je deze controles dient uit te voeren helpt je hierbij.Schone buizen voorkomt het vastlopen van de wielen
Het eerste punt gaat niet direct om de buisrailwagen zelf, maar om de buizen waar de wagen overheen rijdt. Zorg er altijd voor dat de buizen zo schoon mogelijk zijn. Haal restafval, zoals bladeren en touw, weg voor je de Benomic gaat gebruiken. Met name touw vergroot de kans dat de wielen sneller slijten. Door vuil, bladeren en touw kunnen de wielen ook vastlopen, waardoor groter onderhoud eerder nodig is. 


Check smeerpunten regelmatig
Een buisrailwagen moet soepel blijven lopen. Check daarom regelmatig de smeerpunten, smeerdoppen en kettingen van de Benomic. Er wordt tijdens het grote onderhoud standaard gekeken naar deze smeerpunten. Echter, je doet er goed aan dit zelf ook te checken. Als deze smeerpunten niet goed onderhouden worden, bestaat de kans dat de lagers warm lopen en hierdoor breken.


Zorg voor een opgeladen accu
Zorg ervoor dat de accu van de Benomic buisrailwagen goed wordt opgeladen. Door de accu-indicatiemeter in de gaten te houden, zie je duidelijk wanneer de accu leeg dreigt te raken. We adviseren de accu nooit helemaal leeg te laten lopen. Dit is niet gezond voor de accu. Daarnaast is het moeilijker om de accu weer geheel op te laden vanaf het nulpunt. Zorg er daarom voor dat de Benomic tijdig wordt opgeladen. 


Houd de Benomic goed schoon
Het schoonmaken van de Benomic is ontzettend belangrijk. Vuil geeft immers de meeste slijtage. Zorg er daarom voor dat na elk gebruik de buisrailwagen wordt schoongemaakt. Verwijder restafval van de wielen. Haal met een borstel het zand weg. Gebruik eventueel een lichtvochtige doek voor de metalen onderdelen van de Benomic. Let op, gebruik nooit een hogedrukspuit voor het reinigen van de Benomic.


Bekijk hieronder de video over hoe je de Benomic Star moet schoonmaken: 

Producten


Vragen over klein onderhoud aan de Benomic buisrailwagen?

Heb je vragen over het uitvoeren van klein onderhoud aan de Benomic buisrailwagen? Of wil je een advies op maat? Neem dan contact op met productspecialist Frank Schoenmakers via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.     


Frank SchoenmakersOver Frank Schoenmakers

Frank Schoenmakers heeft, met ruim 30 jaar op de teller als productspecialist mechanisatie, heel wat ervaring opgedaan binnen de tuinbouwbranche. De afgelopen jaren heeft hij zich gespecialiseerd in spuittechnieken. Hoe hij daar zelf over denkt? “Het leuke aan mijn functie is dat ik met mijn kennis telers kan helpen om hun teelt te verbeteren. De waardering die je daarvoor terug krijgt, is heel waardevol.”


Do not delete this link