Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop  Kennisbank  Mechanisatie  De vernieuwde Benomic S-line

De vernieuwde Benomic S-line

benomic s-line
Geschreven door: Frank Schoenmakers | Laatste update: 10-11-2020

De Benomic S-line is een buisrailwagen, ook wel schaarwagen genoemd, die ontwikkeld is voor het hoog werken in de kas. Dit kan zijn voor het plegen van onderhoud aan het kasdak of voor de verzorging van hoge gewassen zoals tomaat. Met de Benomic beweeg je je dus gemakkelijk door het gewas op verschillende hoogtes, zonder het gewas te beschadigen.Regelgeving in Europa zorgt voor vernieuwing 

Wegens aangescherpt toezicht op de regelgeving wordt de oude Benomic schaarwagen niet meer verkocht in de Europese tuinbouw. Dat is de reden dat Berg Hortimotive begin dit jaar een vernieuwde Benomic op de markt heeft gebracht die wel aan de nieuwe regelgeving van de EU voldoet: de Benomic S-Line. Het ontwerp is vrijwel identiek aan zijn voorganger, de Benomic, maar de Benomic S-line heeft een aantal duidelijke verbeteringen en aanpassingen gekregen. Bij dit ontwerp is niet alleen gekeken naar de eisen rondom de nieuwe regelgeving, maar zijn er ook een aantal klantbehoeften in verwerkt. De S-line is er in drie verschillende uitvoeringen: de S350, S500 en S660.
Video


De grootste veranderingen

De Benomic S-line heeft een aantal belangrijke verbeteringen ten opzichten van zijn voorganger:

- Dubbele toegangspoorten
Waar de Benomic slechts één toegangspoort had, heeft de S-line twee toegangspoorten, die ook nog eens zelfsluitend zijn. Dit maakt de buisrailwagen flexibel in gebruik en veiliger. Op deze manier kan de wagen namelijk van beide kanten verlaten worden en is de kans van het niet goed sluiten van de deuren nihil.  

- TÜV gecertificeerd
De Benomic S-line bevat het TÜV keurmerk. Dit houdt in dat de buisrailwagen voldoet aan alle gestelde kwaliteitseisen. Daarnaast is de machine getest op veiligheid en is hij milieuverantwoord.

- Nieuwe gebruikersinterface
De gebruikersinterface is verbeterd. Alle knoppen zijn duidelijk zichtbaar. Er is een batterij indicator en het is mogelijk om een USB te koppelen aan de buisrailwagen. Hiermee kan een telefoon worden opgeladen of een ventilator worden toegevoegd.  

- Verbeterde accu
Door de verbeterde 159Ah accu gaat de buisrailwagen langer mee dan zijn voorganger.

- Veiligheidsfuncties
Qua veiligheid heeft de Benomic S-line stappen gemaakt. Zo bevat het een contactloze detectie waarmee de wagen zelf weet of het zich op een buis of betonpad bevindt. Zodra de Benomic S-line scheefstand detecteert, past het automatisch de snelheid aan of laat het de wagen automatisch stoppen. Ook wanneer het maximale draaggewicht wordt overschreden, stopt de buisrailwagen vanzelf. Functionaliteiten die zijn voorganger niet had. Wat is het verschil tussen de Benomic S350, S500 en S660?

De drie uitvoeringen: S350, S500 en S660 verschillen qua functionaliteiten niet van elkaar, maar wel qua minimale en maximale hoogte, laadvermogen en gewicht. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de verschillen in specificaties:

Specificaties S-line serie


   Min. hoogte   Max. hoogte   Laadvermogen   Gewicht   Budget 
S350   53 cm   350 cm  250 kg  415 kg  €
S500  62 cm  500 cm  150 kg  445 kg  €€
S660   70 cm  660 cm  150 kg  507 kg  €€€


Hoe maak je de afweging tussen de Benomic S350, S500 en S660?

Ben je van plan de buisrailwagen te gebruiken voor gewaswerkzaamheden in de tomaten-, komkommer- en paprikateelt, dan zijn de S350 en S500 een goede keuze. Wil je de buisrailwagen juist inzetten voor voornamelijk onderhoudswerkzaamheden in de kas? Dan kun je met de S660, met een maximale hoogte van 660 cm, het beste uit de voeten. 

Bekijk de Benomic S-line


Vragen over de Benomic S-line

Heb je na het lezen van dit artikel vragen over de Benomic S-Line, of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met productspecialist Frank Schoenmakers, of stel je vraag via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.


Frank SchoenmakersOver Frank Schoenmakers

Frank Schoenmakers heeft, met ruim 30 jaar op de teller als productspecialist mechanisatie, heel wat ervaring opgedaan binnen de tuinbouwbranche. De afgelopen jaren heeft hij zich gespecialiseerd in spuittechnieken. Hoe hij daar zelf over denkt? “Het leuke aan mijn functie is dat ik met mijn kennis telers kan helpen om hun teelt te verbeteren. De waardering die je daarvoor terug krijgt, is heel waardevol.”


Do not delete this link