Hoe kan je besparen met zonnepanelen?

Besparen met zonnepanelen Het energieverbruik op land- en tuinbouwbedrijven is aanzienlijk. De agrosector is daarom constant op zoek naar manieren en middelen om dit energieverbruik terug te dringen. De installatie van zonnepanelen sluit hierop aan. Daarnaast levert dit een bijdrage aan het duurzaam en milieuvriendelijk telen.

Daling maandelijkse kosten

Veel bedrijven in de agrosector hebben grote daken ter beschikking die ideaal zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. Zij kunnen de zonnepanelen vergunningsvrij laten plaatsen en hiermee direct besparen op de maandelijkse energiekosten. De elektriciteit die met de zonnepanelen wordt opgewekt, is direct in en om het bedrijf beschikbaar, ook in de vorm van krachtstroom (3-fases). Dat maakt zonne-energie zeer rendabel. In eerste instantie lijkt de aanschaf van zonnepanelen een behoorlijke investering, maar na deze eenmalige uitgave zakken de maandelijkse energiekosten aanzienlijk. In de regel geldt voor bedrijven dat stroom opgewekt door eigen zonnepanelen ca. 6 cent per kWh kost, terwijl energieleveranciers gemiddeld 11 cent rekenen. Met een levensduur van zo’n 25 jaar, zijn zonnepanelen dan een slimme investering.

Soorten zonnepanelen installaties

Er bestaan verschillende installaties, die ieder geschikt zijn voor andere omstandigheden. Onze specialist kan berekenen welke installatie het meest geschikt is voor jouw bedrijf. Daarbij bekijkt bij de locatie en de zonstand van daken en gevels. Solar systemen zijn er namelijk voor dak-, gevel
of veldtoepassingen.


Vragen over zonnepanelen

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor zonnepanelen, of wil je graag een advies op maat? Stel dan je vraag via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.


Gerelateerde productvideo'sGerelateerde artikelen

- Energie A1+ Dak
- Stappenplan Energie A1+ Dak
- Veelgestelde vragen aan onze specialisten