Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Technische projecten    Filtertechnieken voor de tuinbouw   Zeefbocht

Zeefbocht als filtertechniek

zeefbocht filter
Geschreven door Joshua Reijnen | Laatste update: 24-06-2020

Een zeefbocht is een filtertechniek die gebruik maakt van zwaartekracht. Het te reinigen water wordt over een paraboolvormig zeefdek geleid. Hierbij plakken de vuildeeltjes uit het water aan elkaar en kan het schone water via spleten in het zeefdek gescheiden worden van het vuil. Een zeefbocht is met name geschikt voor het verwijderen van grote hoeveelheden van relatief grove vuildeeltjes (groter dan 0,25 mm).Capaciteit

De capaciteit van een zeefbocht is afhankelijk van de oppervlakte van de zeef. Hoe groter de zeef, hoe meer water deze kan verwerken, dus hoe groter de capaciteit.


Onderhoud

Een zeefbocht is een vrij eenvoudige installatie. Daardoor is er vrijwel geen onderhoud nodig. Vragen over zeefbocht als filtertechniek

Heb je vragen over filteren met behulp van zeefbocht, of wil je graag een advies op maat over deze filtertechniek? Neem dan contact op met waterspecialist Joshua, of stel je vraag via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.

Joshua Reijnen Over Joshua Reijnen

Joshua Reijnen is productspecialist op het gebied van watertechniek. In 2015 startte hij tijdens zijn studie Watermanagement als stagiair bij Royal Brinkman. Inmiddels is hij sinds 2017 dagelijks bezig met het ondersteunen van telers, door hen te adviseren over allerlei soorten watertechnische vraagstukken. “Een tevreden klant en echt iets kunnen bijdragen; dat is wat ik het allerleukste vind aan mijn werk.”


Do not delete this link