Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Technische projecten   Water   Hoe kies je de juiste steker?


Hoe kies je de juiste steker?

steker
Geschreven door Ben Peters | Laatste update: 25-01-2019

Het druppelsysteem is het meest gebruikte irrigatiesysteem in de tuinbouw. Met behulp van een steker wordt voedingswater aan het substraat toegediend. Deze steker is onderdeel van een druppelset en wordt altijd gebruikt in combinatie met een druppelaar en microtube. De druppelaar bepaalt hoeveel water de plant krijgt en met behulp van een steker bepaal je de plek van de watertoevoer. De steker zorgt er tevens dat de microtube goed op zijn plek blijft zitten. Maar hoe kies je de juiste steker? Die vraag beantwoorden we in dit artikel.


Type stekers

Er zijn diverse stekers te verkrijgen, maar feitelijk gezien zit er weinig verschil in. De meeste stekers zitten namelijk standaard inbegrepen bij een druppelset. Dit omdat de desbetreffende steker vaak alleen te gebruiken is in combinatie met een specifieke druppelaar. Zo kan een Cobra S steker bijvoorbeeld alleen gebruikt worden in combinatie met een Cobra druppelaar. Oftewel: je hoeft de steker niet zelf te kiezen, aangezien deze om de druppelset zit. 


Welke steker heb ik nodig?

Indien een steker vervangen dient te worden, is het wel belangrijk om te weten welke steker je nodig hebt. Daarom hebben we in een onderstaande tabel inzichtelijk gemaakt welke steker (bovenste rij) past op welke druppelaar (linker kolom).


PrevoRapier Cobra S Cobra LF Cobra mini Cobra recht Inschroef schroeipen Aquasteker Cap-S 
Kameleon  x       
Woodpecker x       
Cobra   x
x   
Schroeipen       x  
Capillair A/B/C/D/E         x x
Capinet         x


Verschillende kleuren stekers

Bijna alle stekers zijn in twee kleuren te verkrijgen: zwart en blauw. Er zit geen verschil in een blauwe en zwarte steker; de kleur van de steker zorgt voor herkenbaarheid in het gewas. Heb je bijvoorbeeld twee soorten planten, dan kun je voor de ene soort een blauwe steker gebruiken en voor de andere soort een zwarte steker. 

StekersVragen over stekers

Heb je vragen over het stekers of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met onze specialist Ben Peters via onderstaand formulier. Je ontvangt dan zo snel een reactie- op werkdagen zelfs binnen 24 uur.


Ben PetersOver Ben Peters

Ben Peters, verkoper en productspecialist van technische projecten bij Royal Brinkman, heeft al 40 jaar aan ervaring. Hij is gespecialiseerd in elektro en computer installaties, maar weet ook veel af van watertechniek. “In deze functie blijven er altijd uitdagingen, techniek staat letterlijk nooit stil en er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen. Het leuke aan techniek is dat je samen met een team de projecten oppakt en dus nooit alleen werkt. Ook is samen met de klant tot de juiste installatie en resultaten komen de moeite waard.”


Do not delete this link