Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Technische projecten    Hoe onderhoud je de filters van het watergeefsysteem?

Hoe onderhoud je de filters van het watergeefsysteem?

filters watergeefsysteem
Geschreven door Joshua Reijnen | Laatste update: 02-04-2019

Regelmatig onderhoud aan de filters van het watergeefsysteem is belangrijk voor het behoud. De teeltwisseling is hier een goed moment voor, omdat je het watergeefsysteem dan een korte periode niet gebruikt, maar ook omdat dit vaak plaatsvindt na de zomerperiode. In de zomerperiode wordt namelijk veel meer van het watergeefsysteem gevraagd, waardoor onderhoud extra belangrijk is. In dit artikel legt onze specialist uit hoe je onderhoud uitvoert aan de filters van het watergeefsysteem. 


Zandfilters

Zandfilters spoel je terug op druk; liever niet op tijd. Bij een drukverlies van 0,5 bar over het zandfilter moet je immers terugspoelen. Doe dit terugspoelen bij voorkeur met schoon water en houd een terugspoeltijd aan van tussen de 3 en 5 minuten - langer is niet nodig. Je kunt controleren of het vuil uit het filter gespoeld is door in de spuileiding een stuk transparante buis te plaatsen. Is het water dat door de buis stroomt schoon, dan weet je dat het vuil weggespoeld is. Controleer ook minstens een keer per jaar handmatig of er geen harde bovenlaag in het zandfilter ontstaan is en of het zand nog steeds in losse korrels uiteen valt. Is dit niet het geval, dan moet het filterzand vervangen worden. 


Automatische filters

Ook automatische filters hebben regelmatig onderhoud nodig. Hoe vaak dit moet gebeuren, is afhankelijk van de gebruiksintensiteit, maar zorg dat je minimaal een keer per jaar het binnenwerk controleert. Let hierbij op de staat van de rubber afdichtingen en kijk de zeef na. Volg ook de instructies op in de bijgeleverde handleiding van het filter. 

Gerelateerde producten
Meer informatie over onderhoud aan filters van het watergeefsysteem

Heb je vragen over het onderhoud aan filters van het watergeefsysteem? Neem dan contact op met Giel van der Hoeven via onderstaand formulier. Je ontvangt zo snel mogelijk reactie - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.Joshua Reijnen Over Joshua Reijnen

Joshua Reijnen is productspecialist op het gebied van watertechniek. In 2015 startte hij tijdens zijn studie Watermanagement als stagiair bij Royal Brinkman. Inmiddels is hij sinds 2017 dagelijks bezig met het ondersteunen van telers, door hen te adviseren over allerlei soorten watertechnische vraagstukken. “Een tevreden klant en echt iets kunnen bijdragen; dat is wat ik het allerleukste vind aan mijn werk.”


Do not delete this link