Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop  Kennisbank  Technische projecten  Waterzuivering  Goede waterzuivering

Hoe zorg je voor een goede waterzuivering?

waterzuivering
Geschreven door Joshua Reijnen | Laatste update: 05-04-2019

Waterzuivering
is een veelbesproken onderwerp in de glastuinbouw, zeker vanwege de Zuiveringsplicht, welke sinds 1 januari 2018 van kracht is. Deze Zuiveringsplicht houdt in dat het te lozen water voor minimaal 95% gezuiverd is van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen. Hierbij gaat het om drainwater bij substraatteelt, drainage bij vollegrondteelt en filterspoelwater. Daarom is het belangrijk dat je de juiste maatregelen treft met betrekking tot waterzuivering. Hierbij kun je gebruik maken van het volgende stappenplan.


Stappenplan voor waterzuivering in de glastuinbouw

1. Breng samen met een specialist de waterstromen op uw bedrijf in kaart en bepaal samen hoe de hoeveelheid restwaterstromen verlaagd kunnen worden. Bedenk hierbij ook op welke momenten lozingen noodzakelijk zijn (bijvoorbeeld tijdens de teeltwisseling).
2. Laat je adviseren over de manier waarop restwaterstromen op één punt binnen het bedrijf samen kunnen komen.
3. Overleg met een specialist welke zuiveringstechniek het meest geschikt is voor jouw bedrijf en laat de kosten hiervan berekenen. Let hierbij op dat je een zuiveringsinstallatie aanschaft die is opgenomen in de lijst van de Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw (BZG), alleen deze zuiveringsinstallaties voldoen namelijk aan de regelgeving van het Activiteitenbesluit Milieubeheer.

Gerelateerde productenMeer informatie over waterzuivering in de glastuinbouw

Heb je vragen over waterzuivering in de glastuinbouw, of wil je een afspraak maken voor een advies op maat? Neem dan contact op met waterspecialist Joshua via onderstaand contactformulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.

Joshua Reijnen Over Joshua Reijnen

Joshua Reijnen is productspecialist op het gebied van watertechniek. In 2015 startte hij tijdens zijn studie Watermanagement als stagiair bij Royal Brinkman. Inmiddels is hij sinds 2017 dagelijks bezig met het ondersteunen van telers, door hen te adviseren over allerlei soorten watertechnische vraagstukken. “Een tevreden klant en echt iets kunnen bijdragen; dat is wat ik het allerleukste vind aan mijn werk.”


Do not delete this link