Shop    Kennisbank    Technische projecten    Waterzuiveringstechnieken voor de glastuinbouw   Ozon

Waterzuivering met ozon

Waterzuivering met ozon Voor een gezond en sterk gewas is het van belang dat planten schoon water toegediend krijgen. Daarom worden er op glastuinbouwbedrijven verschillende soorten waterzuiveringstechnieken toegepast. Eén van de technieken die wordt gebruikt is waterzuivering met behulp van ozon. In dit artikel geven onze specialisten meer informatie over het gebruik van ozon voor waterzuivering.

Werking van ozon

Ozon is een molecuul dat bestaat uit drie zuurstofatomen. Het heeft een sterk oxiderend vermogen, waardoor deze molecuul zeer bruikbaar is voor waterzuivering. Met behulp van oxidatie kunnen namelijk allerlei soorten micro-organismen zoals bacteriën, virussen, schimmels en andere ziekteverwekkers gedood worden, maar ook gewasbeschermingsmiddelen worden op deze manier uit het water gezuiverd. In een waterzuiveringssysteem dat gebruik maakt van ozon, wordt lucht naar een ozongenerator gepompt. Deze ozongenerator voegt een extra zuurstofatoom toe aan de lucht, waardoor ozon ontstaat. Vervolgens wordt de ozon in het te behandelen water geblazen. Daar aangekomen willen de ozonmoleculen zich zo snel mogelijk weer omzetten naar zuurstofmoleculen, wat zorgt voor oxidatie, waardoor het water gezuiverd wordt.

Joshua
Vragen over waterzuivering met ozon
Heb je vragen over waterzuivering met behulp van ozon, of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met waterspecialist Joshua, of stel je vraag via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.


Gerelateerde artikelen
- Hoe zorg je voor een goede waterzuivering?
- Adsorptie als waterzuiveringstechniek
- UV-ontsmetting voor waterzuivering
- Filtertechnieken voor de tuinbouw
- Veelgestelde vragen aan onze specialisten