Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Technische projecten    Klimaat      Hoe stel je zomertijd of wintertijd in op een Integro klimaatcomputer

Hoe stel je zomertijd of wintertijd in op een Integro klimaatcomputer?

klimaatcomputer
Geschreven door Ben Peters | Laatste update: 04-02-2019

Zodra de zomertijd of wintertijd ingaat, moet de tijd van een Integro klimaatcomputer opnieuw ingesteld worden. De tijd verandert namelijk niet automatisch mee en als je de zomer- of wintertijd niet aanpast, dan loopt de Integro klimaatcomputer niet gelijk met de zon-op en zon-onder tijden. In dit artikel legt onze specialist uit hoe je zomertijd of wintertijd op een Integro klimaatcomputer kunt instellen.


Klok instellen

De functie “Klok instellen” is een speciale commando. Druk op de S-toets van de Integro klimaatcomputer om de speciale commando’s te openen. Selecteer vervolgens de optie “Klok instellen”. Je krijgt dan het volgende scherm te zien:

Zomertijd of wintertijd instellen op Integro klimaatcomputer


Lengte- en breedtegraad controleren

De lengte- en breedtegraad (l/b graad) geven aan waar de Integro klimaatcomputer zich op de wereld bevindt. Op basis hiervan berekent de klimaatcomputer ook wat de zon-op en zon-onder tijd is op deze plek, waarbij Greenwich Mean Time (GMT) wordt aangehouden als uitgangspunt. De lengte- en breedtegraad zijn voor Nederland 005 en 52. De tijd ten opzichte van GMT is 060 voor Nederland (+1 uur). Staan deze gegevens niet goed ingesteld, dan kan je met behulp van de pijltjestoetsen naar het veld toe gaan en de gegevens aanpassen.

Let op: als de lengte-/breedtegraad en/of GMT verandert, wijzigen de zon-op en zon-onder tijden en daarmee alle tijden die astronomisch meeschuiven.


Zomertijd in- of uitschakelen

Staan de gegevens wel goed, dan hoef je alleen ‘Zomertijd’ op ja (bij aanvang van de zomertijd) of op nee (bij aanvang van de wintertijd) te zetten. Maak hierbij gebruik van de [C]-toets gevolgd door de [.]-toets.

Let op:
  • Als de keuze zomertijd verandert, wijzigen automatisch alle (begin- en eind)tijden van alle regelingen in de computer.
  • Als de keuze zomertijd, de lengte-/breedtegraad en/of GMT verandert, kunnen ook de begin- en eindtijden van het groeilicht, het energiemeteroverzicht en -etmaal, de gasstrategie en de verduisteringsdoeken veranderen. Controleer deze tijden. Houd daarbij rekening met bijvoorbeeld regels met betrekking tot de donkerperiode en de inkoopafspraak van energie.

Instellingen bevestigen

Wanneer je veranderingen hebt aangebracht in de instellingen van de klok, dien je deze te bevestigen. Dit doe je door op het commando ‘SET’ te gaan staan en vervolgens op de [C]-toets te drukken.
Vragen over zomertijd of wintertijd instellen op Integro klimaatcomputer

Heb je vragen over het instellen van zomertijd of wintertijd op een Integro klimaatcomputer? Vul dan het onderstaand formulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs al binnen 24 uur. 


Ben PetersOver Ben Peters

Ben Peters, verkoper en productspecialist van technische projecten bij Royal Brinkman, heeft al 40 jaar aan ervaring. Hij is gespecialiseerd in elektro en computer installaties, maar weet ook veel af van watertechniek. “In deze functie blijven er altijd uitdagingen, techniek staat letterlijk nooit stil en er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen. Het leuke aan techniek is dat je samen met een team de projecten oppakt en dus nooit alleen werkt. Ook is samen met de klant tot de juiste installatie en resultaten komen de moeite waard.”


Do not delete this link